En temmelig god kriminalroman!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Fiona Barton

 

Sider: 432

 

Dato: 11.04.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Kvinnen bak bestselgeren “Enken”, er igjen aktuell med en temmelig fengende og drivende god kriminalroman. Den britiske forfatteren Fiona Barton har med “Barnet” skrevet en nervepirrende og dramatisk leseopplevelse som kommer til å bergtar deg som leser allerede fra første setning! For likte du “Enken”, ja da vil du elske “Barnet”!

Handling i “Barnet” er lagt til London. Der et gammelt hus skal rives i et boligområde. Når rivninger foregår oppdager en av bygningsarbeiderne et barneskjelett, som er begravet mange år tidligere. Funnet nevnes så vidt i lokalavisen. Men for tre kvinner, som aldri har møtt hverandre, er funnet umulig å ignorere.

For den ene kvinne er det en påminnelse om det aller verste som noen gang har skjedd henne. For den andre kvinnen vekkes en frykt for at hennes mørkeste hemmelighet skal avsløres. Og for den tredje, journalist Kate Waters, er det starten på en jakt etter sannheten. For hvem var barnet? Hva skjedde? Hvem kjente til det? Kate finner forbindelser til en forbrytelse som oppskaket byen flere tiår tidligere.

Fiona Barton har med “Barnet”, skrevet en spektakulær og ekstremt spennende kriminalroman. Ikke bare mestrer Barton å skrive en gripende og hårreisende historie, hun klarer også å skildre karakteren og miljøet på en realistisk og eksepsjonell måte. “Barnet” er en puls sprengende og dyster historie samlet mellom to permer. Jeg er meget imponert over Fiona Barton måte å skrive på og gleder meg virkelig til flere kommende kriminalromaner fra Fiona i framtiden! Dette er en kriminalroman jeg virkelig kan anbefale!

Les forresten min anmeldelse av Fiona Barton’s forrige kriminalroman “Enken” her!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Da et gammelt hus rives i et boligområde i London oppdager en av bygningsarbeiderne et barneskjelett, begravet mange år tidligere. Funnes nevnes så vidt i lokalavisen. Men for tre kvinner, som aldri har møtt hverandre, er funnet umulig å ignorere. For en kvinne er det en påminnelse om det aller verste som noen gang har skjedd henne. For den andre kvinnen vekkes en frykt for at hennes mørkeste hemmelighet skal avsløres. Og for den tredje, journalist Kate Waters, er det starten på en jakt etter sannheten. Hvem var barnet? Hva skjedde? Hvem kjente til det? Kate finner forbindelser til en forbrytelse som oppskaket byen flere tiår tidligere. Bit for bit avdekker Kate den spektakulære historien.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Barnet. Lokalisert 11.04.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top