Forlag: Lyst forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Mårten Juvastøl Havre

 

Dato: 02.12.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Blå måne”, er en ekstremt spennende bok. Den er en blanding av grøss og fantasy. En litterær godbit av de sjeldne. En solid og sterk fortelling om Politietterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc. For en imponerende handling.

Romanen tar for seg patologen Celine Zachariassen, som måtte telle igjen, i to andre celler. Jo visst, 46 kromosomer i den ene cella, 78 i den andre. Dette gjentok seg i de øvrige cellene. I Heiteste!

I ren refleks tok hun øynene vekk fra mikroskopet og rygget kontorstolen bakover, stolryggen kolliderte med obduksjonsbordet og Celine falt ned på det kalde laboratoriegulvet. Var det virkelig celler fra en varulv hun hadde sett?

I “Blå måne”, blir vi kjent med politietterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc. De blir satt til å utrede forsvinningen av Jørgen Dahl. Samtidig blir det utført bestialske og groteske drap flere steder i byen. Det viser seg at hendelsene har en sammenheng, nemlig full månen.

Mårten har skrevet en fantastisk fortelling samlet mellom to permer. Jeg er meg imponert over forfatterens måte å beskrive handlingen på. Dette er en bok, som du virkelig bør lese. Anbefales på det sterkeste.

Jeg har valgt å gi denne kriminalromanen terningkast 4! Fantastisk blanding mellom fantasy, krim, spenning og grøsser. En imponerende bok.

 

Bakside informasjon om boken:

“Patolog Celine Zachariassen måtte telle igjen, i to andre celler. Jo visst, 46 kromosomer i den ene cella, 78 i den andre. Dette gjentok seg i de øvrige cellene. I Heiteste! I ren refleks tok hun øynene vekk fra mikroskopet og rygget kontorstolen bakover, stolryggen kolliderte med obduksjonsbordet og Celine falt ned på det kalde laboratoriegulvet. Var det virkelig celler fra en varulv hun hadde sett?

Politietterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc blir satt til å utrede forsvinningen av Jørgen Dahl. Samtidig blir det utført bestialske og groteske drap flere steder i byen. Det viser seg at hendelsene har en sammenheng, nemlig (full?) månen.

Hansen og Franc blir kontaktet av en mystisk og sær mann som påstår han kan hjelpe. Kriminologi, folketro og astronomi flettes sammen og etterforskerne innser at de står overfor en sak som strekker seg lagt utover forstandens grenser. En mytisk skapning truer, klarer de å stoppe den? Kan de stole på den mystiske mannen? Og hvor er Jørgen Dahl?”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Blå måne. Lokalisert 02.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “En litterær godbit, med en blanding av krim, fantasy og grøss!

  1. Tusen takk for hyggelig anmeldese. Det er gøy at debutromanen min blir sett på som en litterær godbit av de sjeldne. Jeg klarer nesten ikke ta det innover meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top