SORT GRYTE:

Forlag: Fagervik forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Lene Laurtisen Kjølner

 

Sider: 303

 

Dato: 24.06.2020

 

Terningkast: 6

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Lene Lauritsen Kjølner er ute med sin syvende kriminalroman med Olivia Henriksen i hovedrollen. “Sort Gryte” som er tittelen på hennes nyeste utgivelse, er uten tvil hennes beste til nå. Kjølner har lagt bak seg et forfatterskap som både har bydd på oppturer og nedturer for forfatteren. Selv om bøkene har variert alt fra langtekkelig til altoppslukende, føler jeg at hun med “Sort Gryte” har klart å overbevise meg som leser og anmelder at det er kvalitet i denne forfatterens fortellerstemme og skrivemåte.

Jeg er overbevist om at dette er en kvinnelig forfatter som kommer til å nå langt innen krim-eliten. Med “Sort Gryte” har hun nådd nye høyder, og klart å levere en ekstremt god kriminalroman, som er sjelden god. Jeg er veldig begeistret for Olivia Henriksen som karakter, og har henne blant topp 5 kvinnelig krimhelter/antihelter.

“Sort Gryte” er en frisk, stemningsfull og velskreven krim. Med joviale karakterer og et durabelig bra plott. Den er lettlest, tidvis humoristisk, og proppet full av underholdende spenning. Lene Lauritsen Kjølner har som vane å ta opp aktuell problematikk i samfunnet i sine utgivelser, noe som hun virkelig har roen på. I denne utgivelsen tar hun for seg musikkbransjen, med fokus på deathmetal-universet. Det er ingen tvil om at det ligger mye arbeid bak denne boken, for å få det såpass realistisk og troverdig. Noe annet jeg må berømme Lene Lauritsen Kjølner for, så er det hennes måte å leke seg med ord på, som bare er helt sjelden god underholdning.

Med “Sort Gryte” har Lene Lauritsen Kjølner klart å serverer en heidundrende god historie, med en svært så artig vri på krim-sjangeren. Dette er ikke krim der blodet flyter over stokk og stein, og der groteske skildringer kommer på løpende bånd, dette er en stille, rolig og innimellom spennende krim, som er helt umulig å legge fra seg når en først har startet å lese. Jeg mener klart å tydelig at Lene Lauritsen Kjølner, er Norges svar på Agatha Christie, og en av mine favoritter innen sjangeren, når det kommer til kvinnelige krimforfattere, en gruppe det finnes få av i Norge. Så skal du ha en god bok i sommer, og liker minst mulig blod og vold, ja da er Lene Lauritsen Kjølner sin bok et must for krim-elskende nordmenn.

 

Bakside informasjon om boken:

“Frontfiguren i deathmetal-bandet Frityricon blir funnet drept og stappet ned i en jettegryte på Ankerholmen. Bandet deltar på den legendariske “Mørk Natt”-festivalen i Tønsberg, sammen med andre kjente band som Zurbum. Olivia ramler opp i saken på grunn av sine forbindelser til Mona på Havnehotellet, der bandet bor, og sin tilknytning til musikkmiljøet, via broren Oskar. Hun er også engasjert i en sak rundt mulig seksuell trakassering i miljøet. I denne boken oppsøker Olivia festivaler og konserter, hun er frivillig cateringpersonale og kaster seg ut i Ankerholmens idylliske natur. For hvem har gjort det? Den klåfingrede promotoren som har sine svin på skogen? De rivaliserende metalbandene og et medlem derfra? Barnestjernens foreldre med skyhøye ambisjoner? Eller er det noens konfliktfylte kjærlighetsliv som har bidratt til drap? Olivia løser saken, i kjent og energisk stil.”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Fagervikforlag.com. (2020). Sort Gryte. Lokalisert 24.06.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top