MORD I LIMA:

Forlag: Forfatterens eget forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Mats Vederhus

 

Terningkast: 3

 

Dato: 25.06.2020

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Denne kriminalromanen er midt på treet, helt grei spør du meg. “Mord i Lima” er Mats Vederhus sin andre utgivelse som forfatter, og et godt forsøk på å skape en spennende historie som fengsler leserne. Den er lettlest, det skal han ha, spesiell til tider, og langtekkelig i flere partier. Selv om plottet er tregt, så bygger forfatteren opp til flere klimaks gjennom historien. Jeg må berømme forfatteren for en realistisk skildring av alkoholproblemer, og for å anvende det på en særdeles respektfull måte.

Noe Mats Vederhus er dyktig til, er å skape flere cliffhangere i løpet av historien. Vi blir kjent med Kurt Hammer, som er en ålright karakter spør du meg, og forfatteren tar leserne med til Lima i Peru, og beskriver stedet slik en nærmest føler tilstedeværelse. Ja, den er klaustrofobisk til tider, og jeg er overbevist om at Mats Vederhus kan nå langt med sin karakter Kurt Hammer, han må bare vie litt mer tid til å skape mer altoppslukende spenning, for som nevnt ble den litt for langtekkelig, og jeg måtte ta flere pauser, noen steder i historien var det fristende å avslutte den, men mot slutten kom spenningsmomentene på løpende bånd. Det er ikke slik at jeg ønsker mer blod Mats, men mer spenning, så jeg som leser slipper å gispe.

En annen ting Mats Vederhus imponerer med, er språklige virkemidler, lite skrivefeil og en struktur med kvalitetstempel. Selv om dette er en bok midt på treet, så er jeg mektig imponert over Mats Vederhus sin oppfølger. Han får flere poeng for sin engasjerende fortellerstemme, noe som har ført til et fengende plott, men la oss få mer spenning i neste bok Mats Vederhus, jeg gleder meg allerede til oppfølgeren.

 

Bakside informasjon om boken:

“Kurt Hammer er i Lima, Peru for å unnslippe sine egne demoner og få bukt med alkoholismen.
Ferien tar plutselig en uventet vending når han blir vitne til det brutale drapet på en gammel venn.
Ansikt til ansikt med den vanskeligste saken i sin karriere – kan Kurt løse saken og unngå å bli et offer for egne demoner?”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Mats Vederhus. (2019). Mord i Lima. Lokalisert 25.06.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top