En fartsfylt og ekstremt spennende kriminalroman!

Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Geir Tangen

 

Sider: 416

 

Dato: 10.10.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Hjerteknuser” er en drivende god kriminalroman, men til tider kan den virke langtrukken.

Geir Tangen utga i 2016 kriminalromanen “Maestro”, en bok som holdt spenningen oppe fra første til siste siden. Selv hadde jeg problemer med å legge den fra meg.

I år er Tangen igjen aktuell og denne gang med “Hjerteknuser”. Leserne møter igjen et dystert og idyllisk Haugesund. Gjennom forfatteren’s beskrivelser og skildringer kan leserne føle tilstedeværelse.

“Hjerteknuser” handler på lik linje som “Maestro” om journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll. De har akkurat begynt å komme seg etter saken med seriemorderen som kalte seg selv Maestro, idet en ny kriminalsak ryster dem begge.

En ung jente blir funnet drept etter en fest i et av Haugesunds finere villastrøk. Ved nærmere undersøkelser avdekkes et mye tyngre ungdomsmiljø enn noen hadde kunnet forestille seg. En dødelig cocktail av høyreekstremisme, eksperimentell sex og narkotika.

Oppi det hele står Viljars egen 17 år gamle sønn. For en usikker ungdom er avstanden mellom himmel og helvete farlig kort, og hvert nye skritt et potensielt feilsteg.

“Hjerteknuser” er gripende, hårreisende og spennende. Til tider kan denne kriminalromanen føles langtrukken. Geir Tangen skriver på en fengende og drivende god måte. Det er nesten som en kan føle tilstedeværelse i forfatterens troverdige skildringer og realistiske beskrivelser. “Hjerteknuser” er en kriminalroman som er vanskelig å legge fra seg før siste setning er lest. “Hjerteknuser” av Geir Tangen er en bok som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll har akkurat begynt å komme seg etter saken med seriemorderen som kalte seg selv Maestro, idet en ny kriminalsak ryster dem begge. I et av Haugesunds finere villastrøk blir en ung jente funnet drept etter en fest. Nærmere undersøkelser avdekker et mye tyngre ungdomsmiljø enn noen hadde kunnet forestille seg, en dødelig cocktail av høyreekstremisme, eksperimentell sex og narkotika. Og midt i dette: Viljars egen 17 år gamle sønn. For en usikker ungdom er avstanden mellom himmel og helvete farlig kort, og hvert nye skritt et potensielt feilsteg.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2017). Hjerteknuser. Lokalisert 10.10.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top