Heftig og gripende spenning lagt til Irak!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Derek B. Miller

 

Sider: 368

 

Dato: 15.04.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Forfatteren bak boken “Et merkelig sted å dø”, er endelig tilbake med et litterært konfetti av en kriminalroman!

I “Jenta i den grønne kjolen”, tar Derek B. Miller leserne med til det indre av Irak. Dette er like mye en kunnskapsrik reiseskildring av Irak, som det er en gripende og intens kriminalroman. I denne nervepirrende romanen, blir leserne kjent med den britiske journalisten Thomas Benton og eks-soldat Arwood Hobbe. Dette er en sjelden god kriminalroman, som virkelig kan anbefales.

Som nevnt tar forfatteren leserne med dypt inn i hjertet av Irak. I “Jenta i den grønne kjolen” følger leserne den britiske journalisten Thomas Benton og eks-soldat Arwood Hobbes på et mislykket oppdrag om å redde en lokal jente under Operasjon Ørkenstorm. Dette er det tjue år siden. Nå skal de gjøre bot på hendelsen, og settes ut på et umulig oppdrag.

Derek B. Miller har skrevet en dramatisk, fascinerende og fengende kriminalroman. Forfatteren byr gripende, tankefulle og rørende beskrivelser. Gjennom troverdige karakter- og miljø- skildringene dannes et praktfullt bilde av handlingen. Med “Jenta i den grønne kjolen”, har Derek B. Miller igjen vist at han har talent som forfatter. Gjennom 368 sider viser Miller at han mestrer krimsjangeren. Jeg er meget imponert over Derek B. Miller måte å skrive på, og ser virkelig fram til å lese fremtidige utgivelser fra forfatteren.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Jenta i den grønne kjolen tar oss med dypt inn i hjertet av Irak. Den britiske journalisten Thomas Benton og eks-soldat Arwood Hobbes mislykkes da de skulle redde en lokal jente under Operasjon Ørkenstorm for tjue år siden. Nå skal de gjøre bot, og setter ut på et umulig oppdrag. Nominert til CWA Gold Dagger 2017 for Årets Beste Krim.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Jenta i den grønne kjolen. Lokalisert 15.04.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top