Fulltreffer fra Jarle Sten Olsen!

Forlag: Format forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jarle Sten Olsen

 

Sider: 253

 

Dato: 17.04.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jarle Sten Olsen er fra 5. Mai aktuell med ny krim. Det er fire år siden Olsen debuterte med “Steady”, som er en lettlest, dramatisk, underholdende og realistisk kriminalroman.

Selv om det har vært stille fra forfatteren siden 2014, så er “Bare du som passer på” en helstøpt fulltreffer fra forfatteren. Jarle Sten Olsen skriver så enormt bra, språket er flytende og handling er verken for brutal eller for tam. Dette er en litterær godbit som virkelig kan anbefales.

“Bare du som passer på” handler om Tom Moen. Han er video-journalist i NRK. Moen blir presset til å dra til Bø i Telemark for å utføre et oppdrag for SORG, spesialenheten for overvåking av reaksjonære grupper. Oppdraget, som i utgangspunktet virker som en enkel jobb, viser seg å være langt farligere og gjør at han må nøste i en fortid mange ønsker å glemme.

Jeg er virkelig begeistret for Jarle Sten Olsen’s nye kriminalroman. Tematikken i “Bare du som passer på” er lagt til fremveksten av en ny ytre-høyre, i Norge såvel som i Europa. Det er ingen tvil om at forfatteren har omfattende kunnskap rundt journalistikk, for på lik linje som “Steady” handler også denne om journalister innen norsk presse. Noe annet jeg har lagt merke til, er forfatterens måte å trekke paralleller til andre verdenskrig.

Måten forfatteren skriver på, gjør dette til en drivende god kriminalroman. “Bare du som passer på” er en troverdig, dramatisk, spennende og pirrende leseopplevelse. Når du først har startet å lese, så er den vanskelig å legge fra seg. Jarle Sten Olsen marsjerer med denne kriminalromanen, rett inn i rekke blant mine favoritt forfattere. Dette er en forfatter jeg virkelig gleder meg til å følge framover, håper det snart kommer en oppfølger.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Gled dere til 5. Mai. Sikre deg boken, dette er en kriminalroman som de fleste bør ha i bokhyllen!

Bakside informasjon om boken:

“Tom Moen, video-journalist i NRK, blir presset til å dra til Bø i Telemark for å utføre et oppdrag for SORG, spesialenheten for overvåking av reaksjonære grupper. Oppdraget, som i utgangspunktet virker som en enkel jobb, viser seg å være langt farligere og gjør at han må nøste i en fortid mange ønsker å glemme.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Olsen, Jarle Sten. (2018). Bare du som passer på. Format forlag: Oslo. ISBN 9788230337080

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top