Vinneren av “Sølvkniven” er….!

Bilde: Simen Ingemundsen

Vinneren for “Sølvkniven” 2018 ble Lars Helle!

For første gang er “Sølvkniven”, Randabergs egen krimpris. Den deles ut i forbindelse med krimfestivalen #blodigalvorilandsbyen.

Årets vinner er Lars Helle for boken sin “Ingenting å skamme seg over” utgitt på Wigestrand forlag i 2017!

Juryen for prisen bestod av tidligere ordfører og bibliotekar Kari Austernaa, Kultursjef Anders Jaarvik, Ivrig lesehest Camilla Bjelland og Festivalsjef Simen Ingemundsen også kjent som #boktimmy!

De som var nominert for prisen var:

– Egil Foss Iversen med “Janus”, utgitt på Sirkel Forlag (2017)

– Jørgen Jæger med “Guden”, utgitt på Juritzen Forlag (2017)

Og

– Vinner boken: Lars Helle med “Ingenting å skamme seg over”, utgitt på Wigestrand Forlag (2017).

Les Juryens begrunnelse her:

“Forfatteren av vinnerboka ha skrevet en medrivende fortelling med utgangspunkt i et miljø som mange vil kjenne seg igjen i. Ingenting å skamme seg over er skrevet i et språk som flyter bra, og den er lettlest uten å være banal. Den byr på mange overraskelsesmomenter underveis, slik sjangeren forutsetter. Ved slutten av fortellingen opplever vi som lesere at vi ikke sitter igjen med mange løse tråder. Juryen liker godt den lokal koloritten i vinnerboka. Selv om scenen for de dramatiske hendelsene skjer i er vår egen region, har fortellingen gjennom sin tematikk et potensiale for å nå utover vår egen nære geografi. Plottet i boka tar utgangspunkt i en episode med skoleskyting på en oppdiktet skole i Stavanger, i det som er den sjuende boka med Gunnar Holt. Han er en privatetterforsker og eks-politimann som får i oppdrag å oppspore en lærer som har forsvunnet. Snart knyttes forsvinningen til den skrekkelige skyteepisoden på skolen. I opprullingen av hva som egentlig skjedde møter Holt både lærere, elever og foreldre. Juryen synes at disse personene i boka er beskrevet med psykologisk innsikt og med mer dybde enn det kanskje ofte finner innenfor krimsjangeren. Forfatteren viser ikke minst at han kan beskrive unge mennesker på en troverdig måte.

Forfatteren er lærer for morgendagens lærere på Universitetet i Stavanger. I «Ingenting å skamme seg over» har han klart å flette integrere sine innsikter fra pedagogikken i en spennende krimfortelling. Gjennom dette får han også sagt en del om både skolesystem og samfunnsspørsmål.”

Juryen håper at prisen blir en inspirasjon til forfatteren!

Krimfestivalen #blodigalvorilandsbyen ble for første gang arrangert mellom 25.04 og 28.04.18 i Randaberg.

Den besto av i alt 5 arrangementer for barn og voksne og hele 9 forfattere deltok.

Mer informasjon kommer etterhvert om hvert arrangement.

Å dato for neste festival kommer etterhvert!

Mvh:

Simen Ingemundsen

Festivalsjef for #blodigalvorilandsbyen

Les om prisen her:

– Stavanger Aftenblad – 29.04.2018 – Lars Helle vinner av aller første «Sølvkniven»

– Randaberg Kommune – 28.04.2018 – Kåring av Sølvkniven 2018

– Bygdebladet – 28.04.2018 – Krimpris til forfatter Lars Helle

– Bygdebladet – 20.03.2018 – Les hvilke forfattere som er nominert til lokal krimpris

Her er trofeet, smidd av Smed T. Kristiansen!

Det har vært en stor glede å arrangere festivalen og dele ut “Sølvkniven” for aller første gang! Å slik blir det mer av!:)

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top