Tankevekkende og historisk thriller!

Forlag: Sirkel

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Egil Foss Iversen

 

Sider: 320

 

Dato: 02.10.2017

 

Kilde: E-bok (Forhåndseksemplar)

 

Selve anmeldelsen:

Lanseringsdato: Snart

Egil Foss Iversen er tilbake med tredje bok i trilogien om eks major Cato Iversen. Tidligere har han utgitt bøkene “Ørnens skygge” og “Dødelig virus”. “Janus” er hans nyeste utgivelse og utgjør tredje bok i den ekstremt spennende trilogien. Dette er en hårreisende og intens thriller, der historie og politikk spiller en viktig rolle gjennom de litt over 300 sidene.

I “Janus” blir leserne igjen med på et eksplosivt eventyr med eks major Cato Iversen i hovedrollen. Han har tidligere vært marinejeger, spesialkommando og etterretningsagent. Iversen har store problemer med å finne seg til rette i det sivile liv. Han ble tvunget til å forlate militæret etter 25 års tjeneste.

En dag i kraftig bakrus blir det ekstra ille. Han blir arrestert for unødvendig voldsbruk. Hans tidligere sjef i hærens etterretning oppsøker ham i fengselet. Han tilbyr Cato en ny mulighet til å komme seg på bena og kanskje en ny karriere i militæret.

Oppgaven hans blir å hjelpe en jødisk familie med å få noen verdifulle malerier tilbake som ble stjålet av nazistene under andre verdenskrig og gjemt i en nedlagt gruve i Norge i 1945. Da kunstverkene ble funnet i 2014, ble de på nytt stjålet.

Cato anser dette som en enkel og ufarlig oppgave og sier ja takk til muligheten. Det viser seg etter hvert at det ikke var bare et enkelt kunsttyveri, men en mye mer komplisert og farlig operasjon enn han var klar over. Både CIA, MI6, og to tyske, nazibasert grupper er også på jakt etter kunstverkene. Det blir et kappløp med tiden, med livet som innsats.

Egil Foss Iversen har etter min mening skrevet sin beste kriminalroman til nå. De historiske og politiske elementene gjør handling realistisk og troverdig. I “Janus” byr forfatteren på hårreisende spenning fra første til siste side. Dette er en thriller som virkelig tar pusten fra deg som leser. Igjen viser Iversen sitt solide talent som forfatter. Det er ingen tvil om at Egil Foss Iversen har gjort omfattende research om andre verdenskrig under arbeidet av denne thrilleren. Leserne får i denne boken et sjokkerende innblikk jødenes behandling og nazistenes plyndringer under krigen. Forfatteren byr på realistiske beskrivelser og gripende skildringer. En kan til tider føle tilstedeværelse i denne fartsfylte romanen.

“Janus” er en realistisk, troverdig, intens, brutal, kunnskapsrik og historisk roman. Den kan virkelig anbefales. Du kan glede deg til den blir tilgjengelig for salg.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Eks. major Cato Iversen, tidligere marinejeger, spesialkommando og etterretningsagent har problemer med å finne seg til rette i det sivile liv da han blir tvunget til å forlate militæret etter 25 års tjeneste. En dag i kraftig bakrus blir det ekstra ille. Han blir arrestert for unødvendig voldsbruk. Hans tidligere sjef i hærens etterretning oppsøker ham i fengselet. Han tilbyr Cato en ny mulighet til å komme seg på bena og kanskje en ny karriere i militæret. Oppgaven blir å hjelpe en jødisk familie med å få noen verdifulle malerier tilbake som ble stjålet av nazistene under andre verdenskrig og gjemt i en nedlagt gruve i Norge i 1945. Da kunstverkene ble funnet i 2014, ble de på nytt stjålet. Cato anser dette som en enkel og ufarlig oppgave og sier ja takk til muligheten. Det viser seg etter hvert at det ikke var bare et enkelt kunsttyveri, men en mye mer komplisert og farlig operasjon enn han var klar over. Både CIA, MI6, og to tyske, nazibasert grupper er også på jakt etter kunstverkene. Det blir et kappløp med tiden, med livet som innsats.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Egil Foss Iversen. (2017). Janus. Sirkel forlag/Oslo. 320 sider.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top