Eksplosiv kriminalroman lagt til andre verdenskrig!

Forlag: Kolofon

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Trond Vernegg

 

Dato: 01.10.2017

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Lanseringsdato: 03.10.2017

Trond Vernegg som i fjor (2016) ga ut “Forbindelsene”, er i høst aktuell med thrilleren “Granatsjokk”. Dette er en historisk, eksplosiv, gripende og engasjerende oppfølger til hans forrige roman. Leserne følger igjen Joachim Berentzen og hans liv som advokat. Handlingen i “Granatsjokk”, er på lik linje med “Forbindelsene”, lagt til nazismen og andre verdenskrig.

Vernegg har skrevet en hårreisende thriller, som inneholder en fengende blanding av fiksjon og fakta. Selv om forfatteren skriver fiktivt, brukes historiske rammen i store deler av thrilleren. Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende studie om andre verdenskrig og norsk okkupasjonshistorie. Bruk av historiske elementer gjør Trond Vernegg’s thriller kunnskapsrik. Dette er en bok du virkelig bør lese i høst!

“Granatsjokk” handler om et sønderbombet Europa som er på randen av tysk kapitulasjon. Under kapitulasjonen, legger norske nazister en omfattende plan for å få ideologien til å overleve. Femti år senere smeller det og det over hele kontinentet.

Joachim Berentzen er en ung advokat. Han ba aldri om å havne på innsiden. Nå må han bekjempe både indre og ytre demoner for å avsløre en konspirasjon av dimensjoner verden aldri har sett maken til.

Kjæresten Tilo er nede for telling, og med dop fra Førerens egen medisinveske i årene, setter en vaklende Berentzen alt på spill mot en fiende som hele tiden ligger flere trekk foran.

Trond Vernegg har med “Granatsjokk”, skrevet en tankevekkende og spennende thriller som tar pusten fra deg allerede fra første setning. Dette er en mystisk, brutal, realistisk og intens bok. Når en først har startet å lese er den vanskelig å legge fra seg. Dette er en velskreven thriller som byr på eksplosive beskrivelser og skremmende skildringer.

Leserne blir i denne thrilleren med til et Europa under militært angrep, får et solid innblikk i hemmelige brorskap, får oppleve spekulative finansinstitusjoner, og kan føle på forbudt kjærlighet. Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende studie av nazismen, andre verdenskrig, okkupasjon av Norge og Adolf Hitlers egen medisinveske. Forfatterens skildringer og beskrivelser gjør handlingen troverdig og realistisk.

WOW for en thriller, denne kan du virkelig glede deg til. Engasjerende, gripende, brutal og intens på en og samme tid. En roman som virkelig kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“I et sønderbombet Europa på randen av tysk kapitulasjon legger norske nazister en djevelsk dyktig plan for ideologiens overlevelse. Drøyt femti år senere smeller det. Over hele kontinentet. Den unge advokaten Joachim Berentzen ba aldri om å havne på innsiden. Nå må han bekjempe både indre og ytre demoner for å avsløre en konspirasjon av dimensjoner verden aldri har sett maken til. Med kjæresten Tilo nede for telling, og med dop fra Førerens egen medisinveske i årene, setter en vaklende Berentzen alt på spill mot en fiende som hele tiden ligger flere trekk foran.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Trond Vernegg. (2017). Granatsjokk. Kolofon forlag/Oslo.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top