Forlag: Kagge forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Lars Lenth

 

Dato: 03.05.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Menn som hater ulver” er tredje kriminalroman med advokat Leo Vangen i hovedrollen. Lars Lenth viser igjen leserne sitt talent som forfatter. Dette er en velskreven roman der ulvehatere og ulveelskere går hånd i hånd. Dette er en underholdende, rystende, dramatisk og humoristisk roman som handler om naturen og mennesket.

Romanen starter med at en kvinne blir revet i filler av en flokk ulver utenfor Elverum i Østerdalen. Endelig får ulvehaterne vann på mølla, et menneske er drept av ulv, for første gang på 216 år.

Ulveforskermiljøet på Evenstad nekter å akseptere at dette er ulvers verk, men kjemper en håpløs kamp mot ulvehaterne, helt til den sjuskete eremitten Rino Gulliksen tilbyr dem en hjelpende hånd.

Den konfliktsky advokaten Leo Vangen får nyss i Rinos planer og reiser til Elverum for å forsøke å forhindre et blodbad, samtidig som han må konfrontere sine egne demoner.

 

Min konklusjon av boken:

Lars Lenth har med “Menn som hater ulver”, skrevet en høyt aktuell roman. Den er humoristisk, dramatisk og brutal. Dette er en tankevekkende roman, der leserne blir kjent med dagens norske samfunn. Forfatteren tegner et solid bilde av handlingens miljø og karakterer. Lars Lenth viser sitt talent i blant annet skildringene av naturen. Allerede fra første side byr forfatteren på hårreisende spenning.

Forfatteren er troverdig i sine beskrivelser og realistisk i sine skildringer. Dette er en litterær godbit. Denne kriminalromanen handler om ulvehatere og ulveelskere som kjemper mot hverandre i denne dramatiske og brutale romanen. Det utspille seg en kamp på liv og død i de dype skoger i Østerdalen.

Denne dystre, intense, brutale, dype og mystiske romanen starter med et smell. Forfatteren holder spenningen oppe allerede fra første side. Denne alvorlige romanen starter med at en kvinne blir revet i filler av en flokk ulver utenfor Elverum i Østerdalen. “Menn som hater ulver” er en roman som virkelig kan få nakkehårene til å reise seg.

Dette er en roman som virkelig kan anbefales! En litterær reise, som virkelig bør oppleves.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Ulvehatere og ulveelskere barker sammen i en kamp på liv og død i de dype skoger i Østerdalen. En kvinne blir revet i filler av en flokk ulver utenfor Elverum i Østerdalen. Endelig får ulvehaterne vann på mølla: Et menneske er drept av ulv, for første gang på 216 år.

Ulveforskermiljøet på Evenstad nekter å akseptere at dette er ulvers verk, men kjemper en håpløs kamp mot ulvehaterne – helt til den sjuskete eremitten Rino Gulliksen tilbyr dem en hjelpende hånd. Den konfliktsky advokaten Leo Vangen får nyss i Rinos planer og reiser til Elverum for å forsøke å forhindre et blodbad, samtidig som han må konfrontere sine egne demoner.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Kagge.no. (2017). Menn som hater ulver. Lokalisert 03.05.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top