Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jørgen Brekke

 

Dato: 02.05.2017

 

Utgivelsesdato: 18.05.2017

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Jørgen Brekke kommer med ny kriminalroman den 18. Mai. En roman du virkelig kan glede deg til. I “Avgrunnsblikk” blir leserne igjen med på et nytt eventyr med Odd Singsaker. Brekke byr på fengende spenning fra første til siste side. Jørgen’s nye roman er en fortelling om besettelse og ritualer. Den bytter mellom fortid og nåtid. Skildringene er troverdige og beskrivelsene er hårreisende. Singsaker får i denne romanen selv føle på sin egen dødelighet.

I “Avgrunnsblikk” blir leserne med til 1997, 2009 og 2016. Romanen tar oss med til Femundsmarka i 2016, der Odd Singsaker og Felicia Stone drar på tur til en øde utleiehytte. Når de kommer fram, henger det et lik fra taket. Singsaker gjenkjenner den avdøde som enken etter et drapsoffer i en gammel sak.

Romanen tar leser med til Trondheim i år 1997, der en jente på elleve år forgifter sin egen far med sovepiller og kommer unna med drapet. Det eneste stedet hun deler sin mørke hemmelighet, er i dagboken hun kaller Skyggenes bok.

Jørgen Brekke tar leserne også med til Trondheim. Året er 2009, der den unge studenten og wicca- utøveren Fredrikke Nilsen våkner på et blodig teppe i en villa på Singsaker med en kniv i hånden. I sengen ligger veilederen hennes, professor Bjørn Sauvage, stukket til døde.

 

Min konklusjon av boken:

Jørgen Brekkes nye kriminalroman er etter min mening hans beste til nå. Den er brutal, mystisk og dramatisk. Skildringene er dystre og hårreisende. Leserne kommer til tider til å føle tilstedeværelse i beskrivelsene. “Avgrunnsblikk” er en kriminalroman som får nakkehårene til å reise seg fra første til siste side.

“Avgrunnsblikk” er skremmende, sjokkerende og spennende på en å samme tid. Leserne blir med på en reise som går fra 1997 til 2016. Den bytter mellom fortid og nåtid.

Dette er virkelig en roman som kan anbefales. Den er uten tvil hans beste kriminalroman til nå. Et litterært mesterverk som tar deg dypt inn i en jungel av brutale hendelser. Odd Singsaker får i denne romanen selv føle på sin egen dødelighet. Beskrivelsene er mørke og dystre, der det ikke er spart på noe.

Den inneholder alle elementer for en hårreisende og gripende kriminalroman. Jørgen Brekke viser sitt solide talent som forfatter i denne hårreisende romanen. En litterær reise, du virkelig bør oppleve. Karakterbeskrivelser gjør deg kjent med både miljø og personene i romanen. Dette er en litterær godbit av de sjeldne

Dette er en grøssende fortelling om besettelse, ritualer, frigjøring og bedrag. Det er virkelig bare å glede seg til 18. Mai!

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Femundsmarka 2016: Odd Singsaker og Felicia Stone drar på tur til en øde utleiehytte. Når de kommer fram, henger det et lik fra taket. Singsaker gjenkjenner den avdøde som enken etter et drapsoffer i en gammel sak.

Trondheim 1997: En jente på elleve år forgifter sin egen far med sovepiller og kommer unna med drapet. Det eneste stedet hun deler sin mørke hemmelighet, er i dagboken hun kaller Skyggenes bok.

Trondheim 2009: Den unge studenten og wicca- utøveren Fredrikke Nilsen våkner på et blodig teppe i en villa på Singsaker med en kniv i hånden. I sengen ligger veilederen hennes, professor Bjørn Sauvage, stukket til døde.”

 

Les også denne!

Nå tilgjengelig i Pocket!

Har lest den og har valgt å gi den terningkast 5

(Solid spenning allerende fra første side. Oppslukende, fengende, brutal og hårreisende)

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Juritzen forlag. (2017). Avgrunnsblikk.

Juritzen forlag. (2016). Paradisplaneten

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top