Anmeldelse av Eirik Husby Sæthers bok “Sett av den døde”:

Sett av den døde av Eirik Husby Sæther (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Eirik Husby Sæther

 

Sider: 368

 

Dato: 16.01.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

I 2012 debuterte politibetjent ved krimvakta i Oslo, Eirik Husby Sæther med spenningsromanen “Lobotomisten“. Gjennom to nervepirrende, hårreisende og eventyrlige kriminalromaner er karakterene, fallskjermjeger Tom Stohl og prestesønnen Johannes å finne. Noen år etter startet forfatteren på en ny fengende serie, med politimann Mikael Wulf i hovedrollen. 3 år etter, i 2018 ble den tredje boken i serien utgitt. I “Sett av den døde” tegner forfatteren et realistisk bilde av prostitusjonsmiljøet i Oslo. Eirik Husby Sæther har skrevet en grusomt spennende kriminalroman, som tar pusten fra deg som leser. Forfatterens skildringer er heftig og handlingen byr på brutale beskrivelser, for alt i alt er dette en sjelden god spenningsroman. “Sett av den døde” er en særdeles godt skrevet spenningsroman, som griper fatt i deg som leser og gir deg frysninger langt nedover ryggen.

En kvinne sitter på kne i skinnegangen ved Oslo S. Når toget treffer, blir hodet kuttet av. Mikael Wulf finner til slutt hodet under vognene. Øynene hennes røper at det ikke var selvmord. Kvinnen bærer de prostituertes merke, en kul på foten etter å ha gått for langt i trange stiletter. Mikael er sikker på at morderen må ha vært en kunde. For å komme til gjerningspersonen, må han finne ut hvem hun var. Men han vet ikke en gang navnet hennes. Hun blir det ene liket som han ikke kan glemme.

Eirik Husby Sæther har med “Sett av den døde”, igjen vist sitt talent som spenningsforfatter. Hver gang Sæther kommer med ny bok, vet jeg det er kvalitet, og den antakelsen slår aldri feil. Dette er et litterært mesterverk som får deg til å hoppe av begeistring. Det er ingen tvil om at forfatteren har hentet sin inspirasjon fra sitt yrke, og det skaper uten tvil en helhet i handlingen. Boken er bygget opp på en såpass god måte, at det er lett å følge med. En kan til enhver tid føle tilstedeværelse i handlingen. Eirik Husby Sæther skriver på en såpass gripende måte og tegner et imponerende, engasjerende og oppsiktsvekkende bilde av prostitusjon og kriminalitet i Oslo. “Sett av den døde” er en eksepsjonelt gode kriminalroman, som jeg virkelig håper folk får øyene opp for. Jeg håper forfatteren snart kommer med ny krim, for den kan ikke komme fortere.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“En kvinne sitter på kne i skinnegangen ved Oslo S. Når toget treffer, blir hodet kuttet av. Mikael Wulf finner til slutt hodet under vognene. Øynene hennes røper at det ikke var selvmord.

Kvinnen bærer de prostituertes merke, en kul på foten etter å ha gått for langt i trange stiletter. Mikael er sikker på at morderen må ha vært en kunde. For å komme til gjerningspersonen, må han finne ut hvem hun var. Men han vet ikke en gang navnet hennes.

Hun blir det ene liket som han ikke kan glemme.”

 

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2018). Sett av den døde. Lokalisert 16.01.2019 på internett Her!

– Juritzen.no. (2012). Lobotomisten. Lokalisert 16.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top