Sårbar, imponerende og virkelighetsnær debut!

Forlag: Gloria forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Susanne Skogstad

 

Sider: 154

 

Dato: 05.10.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Det er noen debutanter som imponerer mer enn andre, og Susanne Skogstad er en av dem.

Med «Svartstilla» har forfatteren skrevet en sterk, sårbar, virkelighetsnær og rørende roman. Leserne får servert et dramatisk og realistisk innblikk i en gammel kvinnes sorg. «Svartstilla» setter dype spor i deg som leser. Gjennom 154 sider tar leserne del i en hverdag der kjærlighet, lengsel og ensomhet utgjør en stor dele av en kvinnes liv.

Susanne Skogstad har skrevet et litterært mesterverket av de sjeldne. Det er sjelden en roman får tårene mine til å trille, men Skogstad’s skildringer av en gammel kvinnes liv er så virkelighetsnært at en tar del i en gammel kvinne savn etter kjærlighet.

Forfatteren svarer på spørsmål som hva ett menneskeliv er, hva kjærlighet er verdt, og hva den koster. Susanne Skogstad har gjort en innmari god jobb både språklig- og innholdsmessig. Til å være så ung, er jeg imponert over forfatterens måte å sette seg inn i menneskers tanker og følelser.

Susanne Skogstad har laget en velskreven roman. En lettlest, liten, alvorlig og realistisk historie om en gammel kvinnes kamp i livet. Det er mange som vil kjenne seg igjen. «Svartstilla» er skrevet på nynorsk og en roman som jeg virkelig kan anbefale.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«I det store minnearbeidet ho står ovanfor ser den gamle kvinna tilbake på seg sjølv som ung kvinne. Korleis ho elska han som er borte. Gjennom denne erindringa skildrar forfatteren eit liv og ein familie mange kan kjenne seg att i. Skarpt og presist teiknar ho opp eit menneskeliv med all den sårheit og styrke som livet sjølv kan kreve.»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Susanne Skogstad. (2018). Svartstilla. Oslo: Gloria forlag. 154 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top