Ganske god debut!

Forlag: Kolon forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Majken Van Bruggen

 

Sider: 152

 

Dato: 07.10.2018

 

Kilder: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Majken Van Bruggen debut «Månefjellet» fra 2008, er en ganske god, innmari sterk og fengende leseopplevelse. Forfatteren har levert en lettlest roman på 152 sider. Dette er en drivende roman om tre ungdommers overlevelsesevne og om de voksnes ansvarsfraskrivelse. Når en først har startet å lese Majken Van Bruggen debut, så er det vanskelig å legge fra seg boken. Med et konsist språk, har forfatteren skapt en roman som vil huskes hos deg som leser.

I romanen «Månefjellet», møter leserne Julia som kommer tilbake til hjemstedet for å delta i sin fars begravelse. Der treffer hun igjen bestevenninnen Connie og ungdomskjæresten Simon som hun ikke har sett på flere år. Møtet med de to vennene utløser minnene om en familie som har gått i vranglås.

I «Månefjellet» tar Majken Van Bruggen opp et dramatisk og alvorlig tema som vil berøre. Gjennom troverdige beskrivelser vil leserne føle tilstedeværelse i hver en situasjon som skildres i denne romanen. Handlingen spinner rundt en familie som ikke fungerer. Om en fraværende far, en selvsentrert mor som er utro med naboen og et begavet barn som fullstendig sviktes. Dette er en roman som både kan få fram sinne og fremkalle tåredryppende øyeblikk. Leserne tas med inn i familiehemmelighet som ødelegge om den kommer fram fra det skjulte. «Månefjellet» er en roman som virkelig kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«I Månefjellet møter vi Julia som kommer tilbake til hjemstedet for å delta i sin fars begravelse. Her treffer hun igjen bestevenninnen Connie og ungdomskjæresten Simon som hun ikke har sett på flere år. Møtet med de to vennene utløser minnene om en familie som har gått i vranglås. Det handler i bunn og grunn om en familie som ikke fungerer: en fraværende far, en selvsentrert mor som er utro med naboen, og et begavet barn som fullstendig sviktes. Og bak det hele lurer en familiehemmelighet, som hvis den blir kjent, kan ødelegge hele familien.»

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kolonforlag.no. (2008). Månefjellet. Lokalisert 07.10.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top