Underholdende fortsettelse på århundrets serien!

Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Historisk roman

 

Forfatter: Jan Guillou

 

Sider: 464

 

Dato: 29.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jan Guillou er endelig tilbake med den sjuende boken i hans storslåtte verk om det store århundre. I “1968” gir forfatteren et kunnskapsrikt, sterkt og historisk innblikk i et av det 20 århundret viktigste tiår. Det er ingen tvil om at Jan Guillou har gjort omfattende research for å tegne et såpass troverdig bilde av verden situasjonen på 60 tallet. Dette er en fengende roman som virkelig kan anbefales.

“1968” tar for seg et av 1900-tallets mest myteomspunne tiår. 60 tallet var blant annet preget av protestene mot Vietnamkrigen som både USA og Vest-Europa skapte en venstrebevegelse som dominerte både politikken og kulturen.

Leserne følger enda en gang Eric, som er tredje generasjons Lauritzen. Som ung og nyutdannet jurist, er han brennende aktiv i politikken. Som fullmektig på det beryktede advokatfirmaet Henning Sjöstrand blir han gang på gang nødt til å ta inn over seg at jussen kan anvendes til å utføre både det gode og det onde.

Det politiske engasjementet fører ham ut i Europa og til den hete sommeren da de røde fanene dominerer gatene i Paris og sosialisme med et menneskelig ansikt går under i Praha.

Men den venstreradikale veien han velger, splitter familien Lauritzen nok en gang – mellom de yngre kreftene som støtter retten til å gjøre opprør, og de eldre som fastholder at eiendomsretten trumfer alt annet.

Jan Guillou tar leserne med på en spennende, historisk og kunnskapsrik reise tilbake til 60 tallet. Forfatteren gjør i “1968” leserne kjent med den situasjonen som preget verdens og Europa på 60 tallet. Forfatteren retter i denne utgivelsen fokuset på kultur og politikk. Jan Guillou er kjent for å beskrive og skildre handlingen på en realistisk måte. I “1968”, viser forfatteren sitt talent som forfatter. Leserne følger som nevnt Eric, som er en tredje generasjons Lauritzen. “1968” er en underholdende, kunnskapsrik og engasjerende fortsettelse på serien “Det store århundret”. Jeg har lest det meste som Jan Guillou har skrevet, men dette er uten tvil den mest fengende og spennende boken han har skrevet. Dette er den sjuende utgivelsen i Guillous storslåtte verk. En roman som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“1968 er et av 1900-tallets mest myteomspunne tiår. Protestene mot Vietnamkrigen i både USA og Vest-Europa skapte en venstrebevegelse som dominerte både politikken og kulturen.

Unge Eric er nyutdannet jurist og brennende aktiv i politikken. Som fullmektig på det beryktede advokatfirmaet Henning Sjöstrand blir han gang på gang nødt til å ta inn over seg at jussen kan anvendes til å utføre både det gode og det onde.

Det politiske engasjementet fører ham ut i Europa og til den hete sommeren da de røde fanene dominerer gatene i Paris og sosialisme med et menneskelig ansikt går under i Praha.

Men den venstreradikale veien han velger, splitter familien Lauritzen nok en gang – mellom de yngre kreftene som støtter retten til å gjøre opprør, og de eldre som fastholder at eiendomsretten trumfer alt annet.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2017). 1968. Lokalisert 29.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Underholdende fortsettelse på århundrets serien!

  1. Hei 🙂 Må ærlig si eg klikka meg inn fordi bilde viste 1968, eg har ei campingvogn fra 68 til salgs nå. Men her var det jo mye interessant 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top