Ærlig og sterk beretning fra krigen

Forlag: Forl. Kristiansen

 

Sjanger: Biografisk/Historisk/Krigs- litteratur

 

Forfatter: Roger Albrigtsen

 

Dato: 12.12.2018

 

Sider: 203

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:
Roger Albrigtsen er i høst aktuell med boken «Med krigen som skygge». Gjennom litt over 200 sider blir leserne kjent med 19 menneskers opplevelser fra krigs- og etterkrigstiden i Finnmark. Forfatteren tegner et troverdig og åpent bilde av det som utspilte seg under og etter krigen. Dette er beretninger som både er sjokkerende og skremmende. Når jeg hadde leste denne boken satt jeg igjen med klump i halsen og tårer i øynene. Roger Albrigtsen skriver så innmari bra, at du sitter måpende igjen etter å ha lest de sterke og brutale beskrivelsene.

Litteratur om andre verdenskrig er mer populær enn noen sinne. Årlig gis det ut flere titalls krigs-bøker. Roger Albrigtsen har til nå utgitt 7 historiske bøker, og «Med krigen som skygge» er uten tvil hans beste utgivelse. Gjennom intervjuervjuobjektenes beretninger klarer Roger å gi leserne et bredt innblikk i handlingen. Ikke bare klarer han å skrive på en finurlig måte, men han klarer også å håndterer temaet på en medmenneskelig måte.

Skal du lese en krigsbok i høst, ja da bør du lese «Med krigen som skygge». Roger Albrigtsen har igjen vist sitt talent som historisk formidler. Ikke bare er den kunnskapsrik, men boken er også fullstappet med flere private og upubliserte bilder. Er det noe jeg liker å lese så er det krigsbøker, og det er få forfattere som har skrevet om barndomsminner fra etterkrigstidens Finnmark. Så dette er en bok som virkelig kan anbefales.

 

Fakta fra forlaget:

“Her blir du kjent med 19 menneskers opplevelser fra krigs- og etterkrigstid i Finnmark. Beretningene er åpne, ærlige og sterke. Boken er forfatterens bidrag til historien om et folk der mange med sine sterke rygger ennå bærer minnenes bagasje”

 

Kilder:

Roger Albrigtsen. (2018). Med krigen som skygge. Forl. Kristiansen: Narvik. 203 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top