Krim i særklasse

Liten jente forsvunnet - Erling Greftegreff

Forlag: Liv Forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Erling Greftegreff

 

Sider: 494

 

Dato: 20.12.2018

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen: 

“Særdeles spennende og dypt alvorlig kriminalroman om en liten jentes forsvinning.”

Erling Greftegreff debuterte i 2016 med kriminalromanen “Trekkfuglene”, der vi for første gang ble kjent med politiførstebetjent Wilhelm Gran. En karakter jeg fort fikk sansen for, og gleder meg til å følge videre. I “Trekkfuglene” bød forfatteren på dramatikk og spenning på høyt nivå. Leserne fikk også et troverdig innblikk i politiarbeid, noe som jeg personlig mener er Greftegreff`s sterkeste side. Når jeg først hadde startet å lese, hadde jeg store problemer med å lukke boken.

I høst er Erling endelig tilbake med nye Wilhelm Garn krim. Med “Liten jente forsvunnet”, viser Greftegreff igjen sitt talent som forfatter. Ikke bare klarer han å skape hårreisende spenning, han klarer også å beskrive karakterene og miljøet såpass realistisk at en nærmest føler tilstedeværelse i handlingen.

“Liten jente forsvunnet” handler om Susanne, som plutselig forsvinner fra utelek i barnehagen. Når det lille barnet forsvinner, slås det full alarm. De eneste som har sett forsvinningen er to jevnaldrende barn. De beskriver en ukjent mann, som kontaktet dem og ga dem godteri. Oppslukt av godteriet, la de ikke merke til at lille Susanne plutselig ikke var der lenger.

Forsvinningen fører til en storstilt leteaksjon, men ender resultatløst. Saken overlates til etterforskerne ved etterforskningsavdelingen på Hønefoss politistasjon, med Wilhelm Gran, som hovedetterforsker. Det er med tungt hjerte Wilhelm innlater seg på saken. Han innser hva som vil følge, av press fra alle kanter, samt et tyngende ansvar om å finne jenta.

Kort tid etter, dukker en ung, anonym kvinne opp, død, drept, på en belastet adresse i byen. Under etterforskningen av drapet, dukker det plutselig opp forbindelser til Susannes forsvinning, som overrasker alle.

Erling Greftegreff har med “Liten jente forsvunnet”, skrevet seg inn blant en av mine favoritter. Han har skrevet en fengende historie, som både er spennende, dramatisk og alvorlig. Forfatteren tar leserne med på en dyster, skremmende og sjokkerende reise til kriminaliteten som utspiller seg i Ringerike. Dette er en nærmere 500 siders lang fornøyelse, som virkelig kan anbefales. Jeg er meget imponert over Erling Greftegreff sin måte å skrive på.

Dette er krim i særklasse, og jeg gleder meg allerede til neste Wilhelm Gran bok.

 

Bakside informasjon om boken:

“Da en liten jente, Susanne, plutselig forsvinner fra utelek i barnehagen, blir det slått full alarm. De eneste vitnene til forsvinningen er to jevnaldrende barn, som beskriver en ukjent mann, som kontaktet dem og ga dem godteri. Oppslukt av godteriet, la de ikke merke til at lille Susanne plutselig ikke var der lenger. En storstilt leteaksjon blåses i gang, men ender resultatløst. Saken overlates til etterforskerne ved etterforskningsavdelingen på Hønefoss politistasjon, med Wilhelm Gran som hovedetterforsker.

Det er med tungt hjerte Wilhelm innlater seg på saken, han innser hva som vil følge, av press fra alle kanter, samt et tyngende ansvar om å finne jenta. Kort tid etter, dukker en ung, anonym kvinne opp, død, drept, på en belastet adresse i byen. Under etterforskningen av drapet, dukker det plutselig opp forbindelser til Susannes forsvinning, som overrasker alle. Finnes det et nettverk der ute, som systematisk bortfører små barn?”

 

Kilde:

Anmeldelsen er skrevet av : Simen Ingemundsen på Bygdebladets nettsiden (Trykk her)

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top