Overgår sin egen debut

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Cara Hunter

 

Sider: 352

 

Terningkast: 6

 

Dato: 03.12.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Cara Hunter er en internasjonal bestselgende forfatter, bosatt i Oxford. Hun serverte i 2018 en suveren, medrivende og helstøpt debut med “Hjemmets lune rede”. Det var første møte med kriminalinspektør Adam Fawles, og en leseopplevelse jeg synes var magisk, uforglemmelig og underholdende.

Selv er Hunter en krimelskende kvinne, som stadig lar seg skuffe over svake plot i bøkene hun leser. Noe som førte til at hun startet å skrive selv, og det skal leserne være temmelig glad for, for Cara Hunter er en mester i å samle psykologiske og grøssende elementer, og pudre dem med brutale mord og detaljerte karakterbeskrivelser, samlet i et tettpakket plott, mellom to permer.

I år er Cara Hunter tilbake med et nytt Adam Fawles mysterium. “I mørket” er en heftig, grufull, grotesk og grusom historie, som tar pusten fra deg, og gjør slik at du nærmest må gispe etter luft. Det er en mystisk fortelling, som gir deg et kaldt gufs gjennom kroppen. Jeg ble sjokkert da jeg leste “I mørket”, det er et så genialt plott, og en leseopplevelse av de sjeldne. Her overgår hun sin debut, og leverer en fulltreffer av en historie, som en skulle ønske var mye lengre.

Det er ingen tvil om at Cara Hunter er en fremragende forfatter, som har hentet inspirasjon fra Alfred Hitchcock skremmende og grøssende univers. Hun holder leserne på pinebenken, og skaper forventninger og vrier som gjør dette til en uforutsigbar og leken kriminalroman. Nakkehårene reise seg da jeg leste denne formidable oppfølgeren til “Hjemmets lune rede”, det fascinerer meg hvor dyktig Cara Hunter er. “I mørket» er en temmelig altoppslukende og dypt tilfredsstillende historie, som får deg til å hakke tenner av nerver og gjør deg nysgjerrig. Leserne trenges inn i karakterens sinn og settes nærmest bak lås og slå, til siste side er slukt. For når en først har startet å lese, er deg vanskelig å avslutte. Du må bare ha mer.

Det har aldri vært så klart hvilket terningkast jeg skal gi en bok, men “I mørket” får en soleklar 6-er. Plottet er så uforutsigbar og forfatteren så overbevisende i sine karakter beskrivelser og miljø skildringer. Jeg håper det kommer flere bøker fra Cara Hunter i framtiden. For dette er en forfatterinne som virkelig kan dette med krim.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“En medrivende spenningsroman fra den internasjonale bestselgerforfatteren Cara Hunter – hvor sjokkerende hemmeligheter ser dagens lys og ingen er den de synes å være.

En kvinne og et barn blir funnet innlåst i en kjeller, knapt i live og uidentifiserbare: kvinnen kan ikke snakke, og det finnes profiler av savnede personer som matcher dem. Den forvirrede, gamle mannen som eier huset påstår at han aldri har sett dem før. Hele nabolaget er i sjokk – hvordan kunne dette skje rett for nesen på dem? Kriminalinspektør Adan Fawley vet at ingenting er umulig, og at ingen er så uskyldige som de ser ut til.

Mens politiet desperat leter etter spor, snubler Fawley over et gjennombrudd; en forbindelse til en sak han jobbet med for flere år siden, om en savnet kvinne og et barn, som aldri ble løst. Når han innser at huset til kvinnen som aldri ble funnet ligger rett ved siden av den gamle mannens hus, mener han å ha funnet forbindelsen som kan bringe rettferdighet til kvinnene . Men det er noe som ikke stemmer med den lille gutten fra kjelleren, og sannheten er hårreisende.

I mørket er et grufullt mysterium som vil ta pusten fra deg. Dette er den andre spenningsromanen om kriminalinspektør Adam Fawley.”

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). I mørket. Lokalisert 03.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top