Barnevennlig og lettlest spenning

"Det brenner!" av Hilde Lysiak

Forlag: Kagge 

Sjanger: Barnebok/Kriminalroman

Forfatter: Hilde Lysiak

Sider: 85

Terningkast: 5

Format: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Hilde Lysiak er ti år gammel. Hun er en erfaren lokaljournalist og dyktig barnebokforfatter. Hver måned gir Lysiak ut avisen “The Orange Street News”, som leses av rundt 700 betalende abonnementer. I tillegg blir nettsiden hennes lest av flere hundre tusen. Lysiak sykler rundt i byen på en rosa sykkel på jakt etter nyheter. Gjennom avisen hennes har hun blant annet dekket branner, tornadoer og lokale innbrudd.

I år (2019) har Kagge forlag, gitt ut hele tre bøker fra Hilde Lysiak. Den første boken i “Hilde tar saken”-serien, har jeg anmeldt på Bygdebladets nettside, anmeldelsen av “Hundehelten” kan leses her. Tusen takk til Kagge forlag, som gir ut disse svært søte og velskrevne detektivhistoriene. Håper ikke forlaget stopper på bok tre, oversett alt som kommer fra denne forfatterinnen, for dette er leseverdig litteratur som vil underholde barn i flere tiår framover.

Etter å ha lest alle tre bøkene som hittil er utgitt på norsk, må jeg si at jeg er meget imponert over hvor magisk Hilde Lysiak skriver. Hun er en forfatterinne som har talent for å skrive barnevennlig, medrivende, underholdende og fengende. Hun er ekstremt dyktig til å fange spennende og realistiske øyeblikk, for så å skrive det på en såpass engasjerende, lettlest og underholdende måte for barn. Jeg tar av meg hatten for Hilde Lysiak, for dette er en forfatter som jeg virkelig er imponert over.

Universet til Hilde Lysiak er hinsides bra og forfatteren skriver forbausende godt. Jeg tror at Lysiak sine bøker vil være like fengende for deg som voksen, så vell som for barna dine. Personlig lot jeg meg begeistre allerede fra første bok. Historiene er såpass troverdig skrevet, at det er lett å se for seg det miljøet som skildres og de karakterene som beskrives.

Det er ingen tvil om at detektiv historier er noe barn virkelig elsker, og Hilde Lysiak marsjerer inn blant mine favoritt barnebokforfattere. Når jeg skal rangering Hilde Lysiak blant mine favoritt barnebokforfattere, tar hun en pallplass hos meg. For noe som er unikt med bøkene hennes, er at de er proppet med masse praktiske tips og råd om hvordan man kan gå fram som detektiv.

I tredje bok av “Hilde tar saken”-serien, brenner det i Orange Street, og en butikk brenner ned. Det er ingen tvil om at Hilde Lysiak bruker sine egne erfaringer fra journalistrollen sin i “The Orange Street News” når hun skriver disse historiene. Hennes språk er voksent og handlinger i bøkene hennes svært spennende. Om du enda ikke har lest Hilde Lysiak sine bøker, ja da bør du virkelig ta turen til nærmeste bokhandel eller bibliotek, for å skaffe deg forfatterinnens bokserie. For når du først har startet å lese, er det umulig å stoppe. Jeg sier det bare, “Hilde tar saken” er en altoppslukende sidevender av en serie. Du kan virkelig glede deg!

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Fru Brown tror det var stearinlysene hennes som startet brannen. Hun er så ute av seg at hun bare holder seg innendørs. Men kjæledyrparaden i byen kan ikke starte uten henne! Hilde er nødt til å finne ut hva som egentlig startet brannen. Klarer hun å løse denne ulmende saken i tide til å redde paraden?”

 

Med ønske om en god bokhøst

 

Kilder:

Kagge.no. (2019). Hilde tar saken bok 3 – Det brenner. Lokalisert 15.09.2019 på internett Her! 

Anmeldelse av Erin Hunters bok “De modiges rike 3 – Blod og knokler”:

De modiges rike 3: Blod og knokler

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Barnebøker/Ungdomsbøker

 

Forfatter: Erin Hunter

 

Sider: 304

 

Dato: 02.05.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen av boken:

Det første (unge) lesere forbinder med forfatternavnet Erin Hunter er “Kattekrigerne”-serien som utgis på Juritzen jr. Vårt første møte med denne forfatteren var i 2013, da “Tilbake til villmarken”, første bok i “Kattekrigerne”-serien ble lansert i Norge. Siden den gang har det blitt flere titalls bøker om katter som kriger mot hverandre, faktabøker om serien og i senere tid er serien blitt utvidet med tegneserie-album som gjør det letter for barn med lesevansker å forstå hva som skjer i Erin Hunters spesielle, unike og bestselgende univers.

Men noe få er klar over er at Erin Hunter, egentlig er et kollektiv på seks forfattere som har lang erfaring med å skrive bøker for barn og ungdom. Forfatterkollektivet er bestående av Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles og Victoria Holmes. Jeg har selv lenge vært begeistret for “Kattekrigerne”-serien, for en kulere ungdomsbokserie skal du lete lenge etter. Siden jeg leste denne serien i en alder av 23, ja da passer den perfekt til voksne også.

Jeg leste faktisk “Kattekrigerne”-serien helt inntil nylig, da jeg nærmest med en tilfeldighet oppdaget ungdoms-serien “De modiges rike” fra samme forfatterkollektiv. Den tar for seg mer enn bare katter, her får vi innblikk i livet til dyrene på den afrikanske savannen. Selv om mye er oppfunnet for å fenge (unge) lesere, så er det mye som er troverdig og realistisk i det Erin Hunter skriver. “De modiges rike” er en bokserie som gjør deg målløs, grunnen til det er for at den er så innmari godt skrevet.

Serien “De modiges rike” er nå blitt hele tre bøker, og jeg håper det blir mange flere. Den siste utgivelsen, “Blod og knokler”, er uten tvil flere hakk bedre enn den første “Sviket” som ble utgitt i 2017. Jeg synes dette er en enormt bra serie, og for de som leser “Kattekrigerne”-serien og vil prøve seg på noe mer avansert, så er “De modiges rike” virkelig en serie du kommer til å takke meg for at jeg har anbefalt deg. Denne er midt i blinken for deg som ser etter ungdomsbøker som både er underholdende og spennende. Dette er fengende lesestoff, som lett kan gi deg som leser mersmak.

Historien handler om elefanten Himmel, som leter desperat etter den rettmessige lederen av De modiges rike. Leserne blir også kjent med bavianen Torn, som tvinges til å flykte fra flokken sin. Løveungen fra stjernene, Freidig, kjemper desperat for å bli fri fra Titan, løven som drepte faren hans.

Erin Hunter har virkelig overgått seg selv med “De modiges rike”-serien. Noe bedre skrevet for ungdom skal en lete lenge etter. Gjennom forfatterens miljøskildringer får en følelse av å være plassert midt i jungelen. Det er så detaljert beskrevet, at det i seg selv gjør det verd all lesingen. For aldri før har en forfatter, knyttet leserne så nær Afrikas dyreliv. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg like godt i støvet, for denne prestasjonen Erin Hunter har gjort. Meget godt skrevet og en unik historie, en får frysninger av å lese. Dette er fengslende litteratur, som mellom to permer holder deg både engasjert og fascinert.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Elefanten Himmel leter desperat etter den rettmessige lederen av De modiges rike, mens bavianen Torn tvinges til å flykte fra flokken sin. Løveungen fra stjernene, Freidig, kjemper desperat for å bli fri fra Titan, løven som drepte faren hans.”

 

Med vårhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). De modiges rike 3 – Blod og knokler. Lokalisert 02.05.2019 på internett Her!

Fortryllende spenning for barn!

Forlag: Liv forlag

Sjanger: Barnebok

Forfatter: Nina Bay

Illustratør: Jonas A. Larsen

Sider: 69

Dato: 24.11.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Endelig er Nina Bay tilbake med sin femte bok i serien om den lille og sjarmerende heksen Eksplodera. Sammen med illustratør Jonas A. Larsen har de enda engang skapt et magisk, vakkert og engasjerende eventyr for barn. Dette er et uskyldig univers, og en heks det er lett å bli glad i.

I «Eksplodera og heksefesten» blir du igjen med inn mellom trærne i skogen og bak de høyeste fjell. Der bor Eksplodera, en liten heks. Ikke stort større enn en sommerfugl. Det kan være vanskelig å få øye på henne. Men, hysj, om du hører etter kan du høre Eksplodera kjefte.

Det aller verste Eksplodera vet, er dragelatter. Den bråker så høyt i ørene at hun ikke hører noe som helst annet, og da klarer hun ikke å la være å kjefte. Hun tramper og hopper og hyler i vei. Men siden hun er så liten, hører vi bare stemmen hennes som en summing i det fjerne.

I denne boken blir leserne med på heksefest. For første lørdag i september, hvert eneste hekseår, inviterer Eksplodera til en storstilt heksefest. Sommeren er over og kveldene blir mørkere, og det må feires. Festens høydepunkt er det syngende sivets konsert. Dersom den er vellykket, får Eksplodera en spesialbillett til heksenes høstmøte på Blokksberg. Da får hun sitte på første rad under hele konferansen, og hun får lov til å kjefte så mye hun vil fra start til slutt. Kommer hun til å lykkes i år?

Jeg har lest samtlige av bøkene om den sjarmerende heksen, og vil si at «Eksplodera og heksefesten» er Nina og Jonas sin beste utgivelse både når det kommer til innhold og illustrasjon. Dette er underholdning som både barn og voksne vil storkose seg med. Ikke bare har Nina Bay og Jonas A. Larsen skapt et fortryllende eventyr, de byr også på nervepirrende spenning for barn. Jeg vil anbefale den til samtlige som har barn, dette er en bok som virkelig vil falle i smak. Lettlest er den også!

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Mellom trærne i skogen, bak de høyeste fjell, bor det ei lita heks. Hun heter Eksplodera, og er ikke stort større enn en sommerfugl. Det kan være vanskelig å få øye på henne. Men, hysj … vær stille … Hører du den lyden? Den svake summingen? Det er Eksplodera. Og vet du hva hun gjør? Hun kjefter.

Det aller verste Eksplodera vet, er dragelatter. Den bråker så høyt i ørene at hun ikke hører noe som helst annet, og da klarer hun ikke å la være å kjefte. Hun tramper og hopper og hyler i vei.

Men siden hun er så liten, hører vi bare stemmen hennes som en summing i det fjerne. Bzzz… bzzz…

Første lørdag i september, hvert eneste hekseår, inviterer Eksplodera til en storstilt heksefest. Sommeren er over og kveldene blir mørkere, og det må feires. Festens høydepunkt er det syngende sivets konsert. Dersom den er vellykket, får Eksplodera en spesialbillett til heksenes høstmøte på Blokksberg. Da får hun sitte på første rad under hele konferansen, og hun får lov til å kjefte så mye hun vil fra start til slutt.

Kommer hun til å lykkes i år?»

Med høst hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Eksplodera og heksefesten. Lokalisert 24.11.2018 på Internett Her!

Pirrende og hårreisende familiegrøsser!

Forlag: Liv forlag

Sjanger: Barnebok/Spenning/Grøsser

Forfatter: Rune Sørlie

Dato: 30.09.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Med Rune Sørlie’s barnebok «Ingvild og loftets hemmelighet» har Norge fått sin egen Frøken detektiv. Dette er hårreisende og nervepirrende grøsser for barn i alderen 8 til 12 år. Sørlie har levert en velskreven og spennende grøsser for hele familie. Boken tar leserne med inn i en spennende fortid, som er lett å leve seg inn i. En lettlest og dramatisk leseopplevelse som er verd hver en side.

Leserne følger 12 år gamle Ingvild. Hun skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Et grusomt uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie.

Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem.

Rune Sørlie tar med «Ingvild og loftets hemmelighet», leserne med tilbake i tid. Leserne blir kjent med 12 år gamle Ingvild. Handlingen er lagt til dagens Stavern og tar leserne tilbake til 1853. Dette er en særdeles spennende og dramatisk historie for barn. «Ingvild og loftets hemmelighet» kan sammenliknes med Frøken detektiv og jeg gleder meg til kommende bøker av Rune Sørlie. Så om du liker barnevennlig spenning, ja da kan Sørlie sin bok virkelig anbefales.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«12 år gamle Ingvild skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Men et forrykende uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie: Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem.»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Ingvild og loftets hemmelighet. Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

Alvorlig og underholdende barnebok!

Forlag:

Vigmostad & Bjørke

Sjanger:

Barnebok

Forfatter:

Gaute Heivoll

Dato:

25.08.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Gaute Heivoll har gjennom flere titalls utgivelser utmerket seg som en av nåtidens mest profilerte og viktigste forfattere. Med sitt skjønnlitterære gjennombrudd «Før jeg brenner ned» fra 2010, viste han sitt talent som forfatter. I høst, 2018 er han igjen aktuell med romanen «Sang for sekstiåtte forrædere». Men i denne anmeldelsen skal jeg ikke fokusere på hans skjønnlitterære utgivelser for voksne, jeg skal framheve hans barnebok som kom tidligere i år.

«Rottefangeren fra Sorø» er første del av barnebok serien Estragons historier. En serie om de syv dødssyndene, der rotter har hovedrollen. Et vakkert, sterkt, dramatisk, alvorlig, frekt og spennende eventyr for barn mellom 9 og 12 år. Heivoll har fått hjelp av den prisvinnende danske illustratøren John Kenn Mortensen, til å tegne et troverdig og dystert bilde av handling som utspiller seg mellom bokens to permer. Jeg har lest flere barnebøker opp igjennom, men vil si meg mektig imponert over Heivoll’s nyeste univers.

Hver søndag etter gudstjenesten sniker Siful seg ned i den hemmelige gangen fra bak orgelet og ned under kirkegården, der vennen Estragon bor i en kiste. Estragon er løgnaktig og grisk og nesten blind – men historiene han forteller, er ulikt noe annet. Kan en rotte jobbe som rottefanger? Estragon hevder så. Med Siful som lydhørt publikum forteller han om hvordan det gikk da han tok tjeneste hos begravelsesagenten Glambek, en mann like pengeglad og nedrig som Estragon selv.

Gaute Heivoll har med boken «Rottefangeren fra Sorø», vist at han ikke bare mestrer å skrive minneverdige leseopplevelser for voksne. Han har også klar å skape et litterært univers for barn som er såpass underholdende, dramatisk, humoristisk og alvorlig at selv de voksne har problemer å legge den fra seg. Dette er et litterær fabel som er full av humor, alvor og drama. Forfatteren byr også på uhyggelige øyeblikk der nakkehårene reiser seg hos leserne. Gaute Heivoll har skapt et litterært mesterverk som er proppet med spennende beskrivelser og dyster skildringer. En kan til tider få en følelse av at en leser Roald Dahl eller H.C Andersen. Så folkens, les denne for deres barn, eller les den selv, dere vil ikke angre!

Jeg ser fram til flere bøker i denne serien! For Gaute Heivoll skriver så innmari godt, det er en leseopplevelse som er særdeles vanskelig å legge fra seg!

Mitt terningkast av boken:

—6

Bakside informasjon om boken:

«Hver søndag etter gudstjenesten sniker Siful seg ned i den hemmelige gangen fra bak orgelet og ned under kirkegården, der vennen Estragon bor i en kiste. Estragon er løgnaktig og grisk og nesten blind – men historiene han forteller, er ulikt noe annet. Kan en rotte jobbe som rottefanger? Estragon hevder så. Med Siful som lydhørt publikum forteller han om hvordan det gikk da han tok tjeneste hos begravelsesagenten Glambek, en mann like pengeglad og nedrig som Estragon selv.»

Med høst hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2018). Rottefangeren fra Sorø. Lokalisert 25.08.2018 på Internett Her!

Et kunststykke av en barnebok!

Forlag:

Dreyer Bok

Sjanger:

Barnebok

Forfatter:

Nina Bay og Jonas A. Larsen

Sider:

47

Dato:

14.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Kvinnen bak de humoristiske, sterke og vakre barnebøkene om heksen Eksplodera er bokaktuell igjen. Nina Bay har med «Raslefrosken som ikke skjønte et kvekk», skrevet et kunstverk av en bok. En underholdende, alvorlig og engasjerende fortelling om en annerledes frosk som ønsker å stifte vennskap. Ikke bare får barna servert en rørende historie, men boken inneholder flere vakre illustrasjoner av Jonas A. Larsen. Gjennom bildene får barna aktivt delta i lesingen.

Gjennom nærmere 50 sider blir leserne kjent med Raslefrosken. Hans høyeste ønske er å finne en venn. En dag hopper han ut for å lete, men vil han lykkes? For hvordan skaffer man seg venner når man ikke kvekker som de andre?

Nina Bay er kjent for å skrive lettleste barnebøker som både engasjerer og underholder barn. Jeg koser meg utrolig mye med bøkene Nina Bay skriver. Hun leverer alltid bøker som får deg munter og på samme måte får deg til å tenke. «Raslefrosken som ikke skjønte et kvekk» er som nevnt en leseopplevelse som er lett å lese. Det er både en alvorlig, tankevekkende, rørende og spennende fortelling for barn som kan lese selv. Den passer også bra for familier som ønsker å lese høyt. Forfatteren sier at boka er den første i serien om Raslefrosken, noe som jeg virkelig ble glad for å lese. Ser fram til flere gode fortellinger og vakre illustrasjoner fra Bay og Larsen.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Raslefroskens høyeste ønske er å finne en venn. En dag hopper han ut på leting, men vil han lykkes? For hvordan skaffer man seg venner når man ikke kvekker som de andre? Dette er en spennende og morsom fortelling for barn som kan lese selv og de som blir lest for. Boka er den første i serien om Raslefrosken.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Dreyerbok.no. (2018). Raslefrosken som ikke skjønte et kvekk. Lokalisert 14.06.2018 på Internett Her!

Nostalgiske øyeblikk med Donald Duck & Co!

Nr 1 i serien – 50 tallet!

Nr 2 i serien – 60 tallet!

Forlag:

Egmont Kids Media

Sjanger:

Tegneserie

Barn

Ungdom

Familie

Underholdning

Forfatter:

Walt Disney Company

Dato:

14.06.2018

Sider:

50 tallet: 226

60 tallet: 226

Kilde:

Pocket

Emne:

70 år jubileum

Selve anmeldelsen:

Da jeg var barn leste jeg Donald Duck & Co hver eneste uke. Det var alltid like kjekt å ta morgen turen til nærmeste butikk hver mandag og plukke det nyeste bladet fra hyllen. Donald Duck skulle jeg ha! Hvert nummer var for et barn fullstappet med reinspikket lykke. Med Donald Duck fikk jeg flere timer med lettbeint underholdning og langbeint humor på kjøpet.

I år er det hele 70 år siden Donald Duck & Co for første gang så trykkeriet i Norge. Året var 1948, da Norges befolkning først fikk hilse på Donald Duck og venner hans. I anledning 70 års jubileet for Donald Duck & Co i Norge gis det ut en serie på 6 utgivelser. Hver bok tar for seg et tiår og inneholder 6 nummer fra tidsepoken.

Hver bok inneholder flere nostalgiske historier som virkelig bør leses. Alle bladene i hver bok er komplett med tegneserie, reklame, oppgaver, vitser, gåter og annen form for aktiviteter.

Jeg har til nå lest de to første utgivelsene i serien, som tar for seg 50- og 60- tallet. Jeg ser virkelig fram til de neste fire bøkene som kommer i serien.

Dette er en underholdende, kunstnerisk, fargerik og fengende reise gjennom Donald Duck & Co’s mangeårige historie. Med reklame får leserne også innblikk i hva nordmenn kunne kjøpe på den tiden og hva ting kostet. Hver utgivelse i jubileet er fullstappet med flere humoristiske øyeblikk som virkelig bør oppleves. Jeg kan virkelig anbefale disse utgivelsene til de som liker og har likt Donald Duck.

Selv etter 70 år er Donald Duck like populært for barn og unge. Familier har benket seg foran Donald og hans venner i flere tiår! Det gjør de fortsatt. Prisen per bok er 129kr. Men det er det sannelig verd! De er verd hver eneste krone!

Mitt terningkast av bøkene:

50 tallet i serien: Terningkast 5

60 tallet i serien: Terningkast 6

Bakside informasjon om boken:

«I år er det 70 år siden det første Donald-bladet ducket opp i Norge. I den andledning har vi laget en jubileumsbokserie med Donaldblader fra de forskjellige tiårene. Bli med på den fantastiske reisen til Norges morsomste og viktigste ukeblad!»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Serie.no og Egmont Kids Media. (2018). Donald Duck & Co: 50- og 60- tallet. Lokalisert 14.06.2018 på Internett Her!

Velskreven barnebok!

Forlag:

Liv forlag

Sjanger:

Barnebok

Forfatter:

Nina Bay

Dato:

11.12.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Eksplodera og spøkelsesblomstene" er Nina Bay's fjerde og nyeste barnebok om hennes lille heks. Dette er en velskreven og vakkert illustrert barnebok. Bay tar leserne igjen med inn i hennes spennende, mystiske, humoristiske og fantasifulle univers. Jeg har virkelig blitt glad i Nina Bay's barnebøker. Dette er historier du som leser lett kan leve deg inn i. Bay skriver på en lystig, engasjerende og munter måte, slik du lett kan dra på smilebåndet.

Nina Bay's lille heks bor i en skog, mellom trærne bak et høyt fjell. Den lille heksas navn er Eksplodera og er ikke stort større enn en sommerfugl. Om kveldene og nettene øver hun seg på magiske triks og tryllekunster. Rett som det er hender det at hun blir forstyrret av det mest irriterende hun vet: Dragelatter!

Eksplodera er nå lei av latteren. Når skal hun pønsket ut en plan for å bli kvitt den. For å lykkes, trenger hun hjelp av spøkelsesblomstene. Eksplodera har trent dem til å bli store og nifse. De kan skremme bort skumle krek med hylene sine, men kan de også skremme bort drager?

Nina Bay's bøker er engasjere og spennende både for barn og voksne. Hennes beskrivelser og skildringer er fengende. Dette er barnebøker som byr på lærerike elementer. Leserne blir kjent med en temperamentsfull heks. "Eksplodera og spøkelsesblomstene" inneholder nydelige illustrasjoner av Jonas A. Larsen. Du kan virkelig se fram til å bli bedre kjent med denne lille heksen. Nina Bay skriver engasjerende, spennende og gripende. En barnebok du uten tvil kommer til å like!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Mellom trærne i skogen, bak de høyeste fjell, bor det ei lita heks. Hun heter Eksplodera og er ikke stort større enn en sommerfugl. Om kveldene og nettene øver hun seg på magiske triks og tryllekunster. Rett som det er hender det at hun blir forstyrret av det mest irriterende hun vet: Dragelatter!

Eksplodera er nå så lei av latteren at hun har pønsket ut en plan for å bli kvitt den. For å lykkes, trenger hun hjelp av spøkelsesblomstene. Eksplodera har trent dem til å bli store og nifse. De kan skremme bort skumle krek med hylene sine, men kan de også skremme bort drager?"

Med julehilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). EKSPLODERA OG SPØKELSESBLOMSTENE – NINA BAY. Lokalisert 11.12.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk/boker-sortert-pa-forlag/liv-forlag/eksplodera-og-spokelsesblomstene-nina-bay

Bli bedre kjent med Julius, en vakker biografi!

Forlag: Ena forlag

Forfatter: Lena Lindahl og Camilla Kuhn (I samarbeid med Dyreparken i Kristiansand)

Sjanger: Barnebok

Kilde: Innbundet

 

Endelig er det skrevet en biografi om Julius. En vakker illustrert bok om apen, de fleste i Norge har kjentskap til. Boken er først og fremst for barn mellom 3 og 6 år, men også for de som har vokst opp med denne rørende apekatten. De fleste har nokk sett Julius i dyreparken, men i denne boken blir du bedre kjent med ham. Her blir du kjent med apekattens liv fra a til å. Det er ingen tvil om at Julius har blitt en kulturskatt med tiden. De fleste barn og voksne elsker Julius og mange er nokk også kjent med sangen: “Her kommer Julius som alle kan se, han svinger seg i toppen av et tre”.

Om du ikke kjenner Julius og vil bli bedre kjent med ham, ja da bør du kjøpe boken: Julius – Et apeliv. Denne barneboken er en av de vakreste bøkene jeg har lest. Boken er nydelig illustrert med tegninger og fotografier. “Julius – Et apeliv”, er en biografi og teksten er skrevet for å tilpasses barn. Historien er kort, boken er tynn og du blir fort kjent med Julius kaotiske, spennende, travle og rørende liv.

Boken ble skrevet av Lena Lindahl og Camilla Kuhn i samarbeid med dyreparken i Kristiansand.

Barneboken er skrevet på en humoristisk, vakker, rørende, tårevåt, spennende, barnevennlig og interessant måte.

“Julius – Et apeliv”, er som nevnt en av de varmeste barnebøkene jeg har lest. Boken er å anbefale barn mellom 3 og 6 år. Dette er en praktbok for de fleste familier. En kulturskatt av de få. Et kunstverk og en perle av en barnebok. Biografien om Julius er en bok de fleste familier bør anskaffe seg.

Boken “Julius – Et apeliv”, vil de fleste familier ha glede. Boken er rørende, spennende og humoristisk fra første side. Med nydelige tegninger, samt et bildegalleri i slutten av boken, vil boken berøre de fleste barns hjerter. Julius er og forbli en folkekjær kulturskatt. En skikkelse som for de fleste har vært en del av oppveksten. Kjenner du Julius fra du var liten, vil boken være midt i blinken.

Som nevnt er dette en autorisert biografi om apen Julius. Et vakkert kunstverk. En biografi om Norges mest kjente og populære apekatt. De fleste går nokk enda å nynner på sangen: “Her kommer Julius”. Boken er vakker og kan sterkt anbefales!

Det ender derfor med at jeg gir boken terningkast 6!

For en vakker bok, for en rørende fortelling og for en nydelig apekatt. Du vil elske boken, DET KAN JEG LOVE DEG!! 

 

Bakside informasjon om boken:

“Julius – et apeliv” er historien om sjimpansen som vokste opp blant mennesker, for så etter mange år å komme tilbake til apeflokken, og bli deres leder.
Sjimpanseungen Julius ble bare noen uker gammel avvist av moren, og vokste opp hjemme hos familiene Glad og Moseid. Julius’ skjebne ble TV-serie, og gjennom denne rørte og sjarmerte han en hel nasjon, ble hele Norges kjæledegge, og satte Dyreparken i Kristiansand ettertrykkelig på kartet.
For første gang er hele Julius’ liv samlet mellom to permer, og er så autorisert som en apebiografi kan få blitt. Fra den tøffe starten, via superstjernestatusen og de vanskelige tenårene, og frem til den trygge og erfarne lederen han er i dag.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!:)

 

Kilder:

Ena forlag (2016). Julius – Et apeliv. Lokalisert på internett 2016.