Fortryllende spenning for barn!

Forlag: Liv forlag

 

Sjanger: Barnebok

 

Forfatter: Nina Bay

 

Illustratør: Jonas A. Larsen

 

Sider: 69

 

Dato: 24.11.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er Nina Bay tilbake med sin femte bok i serien om den lille og sjarmerende heksen Eksplodera. Sammen med illustratør Jonas A. Larsen har de enda engang skapt et magisk, vakkert og engasjerende eventyr for barn. Dette er et uskyldig univers, og en heks det er lett å bli glad i.

I «Eksplodera og heksefesten» blir du igjen med inn mellom trærne i skogen og bak de høyeste fjell. Der bor Eksplodera, en liten heks. Ikke stort større enn en sommerfugl. Det kan være vanskelig å få øye på henne. Men, hysj, om du hører etter kan du høre Eksplodera kjefte.

Det aller verste Eksplodera vet, er dragelatter. Den bråker så høyt i ørene at hun ikke hører noe som helst annet, og da klarer hun ikke å la være å kjefte. Hun tramper og hopper og hyler i vei. Men siden hun er så liten, hører vi bare stemmen hennes som en summing i det fjerne.

I denne boken blir leserne med på heksefest. For første lørdag i september, hvert eneste hekseår, inviterer Eksplodera til en storstilt heksefest. Sommeren er over og kveldene blir mørkere, og det må feires. Festens høydepunkt er det syngende sivets konsert. Dersom den er vellykket, får Eksplodera en spesialbillett til heksenes høstmøte på Blokksberg. Da får hun sitte på første rad under hele konferansen, og hun får lov til å kjefte så mye hun vil fra start til slutt. Kommer hun til å lykkes i år?

Jeg har lest samtlige av bøkene om den sjarmerende heksen, og vil si at «Eksplodera og heksefesten» er Nina og Jonas sin beste utgivelse både når det kommer til innhold og illustrasjon. Dette er underholdning som både barn og voksne vil storkose seg med. Ikke bare har Nina Bay og Jonas A. Larsen skapt et fortryllende eventyr, de byr også på nervepirrende spenning for barn. Jeg vil anbefale den til samtlige som har barn, dette er en bok som virkelig vil falle i smak. Lettlest er den også!

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Mellom trærne i skogen, bak de høyeste fjell, bor det ei lita heks. Hun heter Eksplodera, og er ikke stort større enn en sommerfugl. Det kan være vanskelig å få øye på henne. Men, hysj … vær stille … Hører du den lyden? Den svake summingen? Det er Eksplodera. Og vet du hva hun gjør? Hun kjefter.

Det aller verste Eksplodera vet, er dragelatter. Den bråker så høyt i ørene at hun ikke hører noe som helst annet, og da klarer hun ikke å la være å kjefte. Hun tramper og hopper og hyler i vei.

Men siden hun er så liten, hører vi bare stemmen hennes som en summing i det fjerne. Bzzz… bzzz…

Første lørdag i september, hvert eneste hekseår, inviterer Eksplodera til en storstilt heksefest. Sommeren er over og kveldene blir mørkere, og det må feires. Festens høydepunkt er det syngende sivets konsert. Dersom den er vellykket, får Eksplodera en spesialbillett til heksenes høstmøte på Blokksberg. Da får hun sitte på første rad under hele konferansen, og hun får lov til å kjefte så mye hun vil fra start til slutt.

Kommer hun til å lykkes i år?»

 

Med høst hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Eksplodera og heksefesten. Lokalisert 24.11.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top