Et underholdende, humoristisk og interessant blikk på litteraturen!

Forlag: Samlaget

 

Sjanger: Dokumentar/Faktabok/Litteratur

 

Forfatter: Jan H. Landro

 

Sider: 510

 

Dato: 26.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jan H. Landro har med “Frå Nora til Karl Ove”, skrevet en underholdende, humoristisk og kunnskapsrik bok om norsk litteratur. Gjennom litt over 500 sider, blir leserne kjent med hele 86 av de viktigste oppdiktede karakterene innen den norske litteraturen. Hver enkelt av dem blir skildret og beskrevet på en omfattende og oversiktlig måte. Jan H. Landro har laget et velskrevet portrett av hver enkelt karakter. Dette gjør han på en systematisk og fengende måte. Med “Frå Nora til Karl Ove” skaper forfatteren et annerledes og interessant møte med norsk litteratur både for gamle og nye lesere.

Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende research for å gi leserne denne litterære godbiten av en bok. I boken “Frå Nora til Karl Ove” tar Landro for seg både nyere og eldre litteratur. Jan H. Landro er kulturjournalist og gir leserne et solid innblikk i de viktigste bøkene i norsk historie. Dette er en skattkiste av en bok, der Landro drøfter og beskriver noe av det viktigste den litterære kulturarven Norge har.

Gjennom 510 sider møter leserne blant annet sagaens Gunnar frå Lidarende, Askeladden, Wergelands Stella og Petter Dass. En kan også lese om opprørske Inger-Johanna i Familien på Gilje, Tusten hos Tarjei Vesaas og den gåtefulle «Lillelord» hos Johan Borgen. Leserne får også vite mer om personer fra vår tids litteratur, som incest-offeret Bergljot hos Vigdis Hjorth, kemneren Bjørn Hansen hos Solstad og den heilt gjennomsnittlige Harry Lund i Gryttens Bikubesong.

Jan H. Landro tar i boken “Frå Nora til Karl Ove”, leserne med på en guidet tur gjennom både nyere og eldre litteratur. Forfatteren har skrevet hele 86 underholdende portrett av karakterer i den norske litteraturen. Her blir en kjent med et bredt spekter av oppdiktede karakterer. I “Frå Nora til Karl Ove” tar Landro blant annet for seg norrøn litteratur, folkeeventyr, krimlitteratur og skjønnlitteratur. Dette er en litterær godbit av de sjeldne. Leserne får et dypt innblikk i norsk litteratur. Den kan virkelig anbefales.

Boken er skrevet på nynorsk!

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside inseminasjon om boken:

“Denne boka er ei skattkiste for alle som er glade i god litteratur. Kulturjournalist Jan H. Landro portretterer og skildrar korleis 86 oppdikta personar tenkjer og handlar i nokre av dei beste norske bøkene gjennom tidene, frå den norrøne sagalitteraturen og opp til dagens «verkelegheitsromanar».

Her får du møte sagaens Gunnar frå Lidarende, Askeladden, Wergelands Stella og Petter Dass. Du kan lese om opprørske Inger-Johanna i Familien på Gilje, Tusten hos Tarjei Vesaas og den gåtefulle «Lillelord» hos Johan Borgen. Ikkje minst får du vite meir om personar frå vår tids litteratur, som incest-offeret Bergljot hos Vigdis Hjorth, kemneren Bjørn Hansen hos Solstad og den heilt gjennomsnittlege Harry Lund i Gryttens Bikubesong.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Frå Nora til Karl Ove. Lokalisert 26.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top