En sterk historie om en kvinnes fangenskap og flukt fra IS!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Dokumentar/Kriminalitet

Forfatter: Sophie Kasiki

Sider: 224

Dato: 01.06.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"Ut av mørket" er Sophie Kasiki's sjokkerende og skremmende beretning om å være fanget og på flukt fra IS.

Sophie Kasiki er til vanlig bosatt i Paris og arbeider som sosialarbeider. Hun lot seg overbevise om å reise til Syria for å hjelpe. Dette ble starten på hennes store mareritt.

I Syria ble hun lurt og innesperret med sin fire år gamle sønn. Dette er en dyster, brutal og dramatisk historie som virkelig gir deg frysninger langt ned over ryggen. Sophie skildrer fangenskapet under IS på en troverdig måte. Hennes beskrivelser tegner et realistiske bilde av IS sitt regime.

Kasiki forteller om styrken kjærligheten hjemme i Frankrike ga henne. Hun gir oss et oversiktlig bilde av hennes kamp for å bli satt fri. Leserne får et innblikk i Sophie's kamp mot slags farer for å redde sin sønn og få ham med seg hjem.

Dette er en rystende og gripende beretning om et regime som både er dyster, mystisk, brutal og sjokkerende. "Ut av mørket" er et omfattende møte og vitnesbyrd med IS. Dette er en mørke og mystisk historie. Forfatteren byr på spenning fra første til siste side i denne hårreisende beretningen om et fangenskap og en flukt fra IS.

Sophie Kasiki bok "Ut av mørket" kan virkelig anbefales. Dette er heftig og gripende spenning fra virkelighetene.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Sophie Kasiki er sosialarbeider og lar seg overbevise om å reise til Syria for å hjelpe. Hun blir lurt og til slutt innesperret med sin fire år gamle sønn. Styrket av sin manns ubetingede kjærlighet hjemme i Frankrike, må hun stå opp mot alle slags farer for å redde sin sønn og få ham med seg hjem. Et enestående vitnesbyrd og en rystende fortelling fra det dypeste mørke."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Ut av mørket. Lokalisert 01.06.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/ut-av-mørket-sophie-kasiki-9788202521479

Dramatikk og spenning på høyt nivå!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Malin Persson Giolito

Sider: 448

Dato: 24.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"Størst av alt" er en velskreven og dramatisk kriminalroman. Den er skrevet av den svenske forfatteren Malin Persson Giolito.

Dette er etter min mening, en av de beste svenske kriminalroman jeg har lest på lenge. Den inneholder hjerteskjærende skildring av forholdet mellom foreldre og barn. Det handler også om det å være ung. Giolito tegner et troverdig bilde av Sverige. Leserne får et innblikk i den svensk politikk og det svenske samfunnet. "Størst av alt" er et psykologisk rettssals drama.

Dette er en ekstremt spennende roman, som gir leserne frysninger langt ned over ryggen. Den er gripende, dramatisk og alvorlig. "Størst av alt" handler om umoden kjærlighet og et trekantdrama som fører til grusom massakre. Størst rolle spiller forholdet mellom Maja og Sebastian. Et forholdt som fører til en av de mest blodigste skolemassakre på svensk videregående skole.

Malin Persson Giolito har skrevet en fiktiv roman, men det er ingen tvil om at hun har fått inspirasjon fra dagens verdenssamfunn. "Størst av alt" er en tankevekkende og sjokkerende roman. Forfatteren skriver på en brutal og dramatisk måte. Det er til tider lettlest og inneholder humor.

Når det kommer til dramaturgien i denne hårreisende romanen, så er den lagt til Maja og Sebastians rettssak. Språket til forfatteren gjør romanen til en sann fornøyelse å lese. Dette er et litterært mesterverk som virkelig bør oppleves.

"Størst av alt" inneholder samtids og kulturell referanser. Malin's skildringer viser hennes talent som forfatter. Dette er en skremmende realistisk roman, der leserne får servert en handling knytter foreldre, venner, psykologer, forsvarere, aktoratet og politifolk.

Maja som er hovedpersonen i denne romanen, er en klok og rik, 18 år gammel pike. Hun skildrer de grufulle hendelsene. Leserne får innblikk i det som skjer i retten ni måneder senere.

Romanens handler om forskjellen mellom de rikeste og de som ligger nederst på rangstigen. De trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni månder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle.

"Størst av alt" inneholder hårreisende spenning fra første til siste side. Forfatteren tegner et omfattende bilde av Sverige og hvor store konsekvenser massakre får. Leserne får et innblikk i et kjærlighetsforhold som er kaldt, brutalt, dramatisk og dystert. "Størst av alt" gir et skremmende, sjokkerende og spennende innblikk i et kjærlighetsforhold mellom to personer.

Malin Persson Giolito viser gjennom kriminalromanen "Størst av alt" sitt talent som forfatter. Dette er dramatisk og spenning på høyt nivå. Jeg er meget begeistret over hennes realistiske skildringer og troverdige beskrivelser. Dette er et litterært mesterverk som virkelig kan anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"De rikeste rike og de aller nederst på rangstigen trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni månder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Størst av alt. Lokalisert 24.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/størst-av-alt-malin-persson-giolito-9788202529864

Nervepirrende kriminalroman!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Jane Harper

Sider: 384

Dato: 21.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"Tørke" er en av de mest nervepirrende og intense debutromanen jeg har lest på lenge. Dette er en fengslende kriminalroman. Jane Harper viser sitt talent som forfatter i sin debut. Dette er den første romanen med politimann Aaron Falk i hovedrollen. "Tørke" er en dramatisk og mystisk roman, som allerede fra første side gir deg som leser frysninger.

Forfatteren tar leserne med til den lille byen Kiewarra i Australia. Hennes beskrivelser av Australia er både realistiske og troverdige. En kan til tider føle tilstedeværelse. I Kiewarra har det ikke regnet på to år og det er knusktørt.

Spenningen er i denne romanen spent på bristepunktet. Spenningen begynner der det dukker opp dødsfall. Det er tre medlemmer av Hadler-familien som er dø. Alle tror Luke Hadler, som begikk selvmord etter å drept sin kone og seks år gamle sønn, er skyldig. Dette er en hårreisende og ekstremt spennende kriminalroman, som virkelig byr på dystre skildringer og brutale beskrivelser.

I "Tørke" tar en for første gang bekjentskap med politimann Aaron Falk. Jane Harper tegner i denne kriminalromanen et omfattende og oversiktlig bilde av miljøet, en kan til tider føle tilstedeværelse i romanens handling.

Aaron Falk drar i denne romanen tilbake til byen, der er han oppvokst. Han må delta i begravelsen og blir ufrivillig trukket inn i etterforskningen. Dette er en sjokkerende, spennende og skremmende kriminalroman. Gjennom den nærmere 400 siders lange debuten, viser Harper sitt talent som forfatter. Dette er en medrivende og fengslende roman som virkelig kan anbefale.

Jeg gleder meg virkelig til hennes neste roman, Jane Harper er "Steingo" til å skrive. Hun holder spenningen oppe fra første til siste side. Den handler enkelt og greit om en liten by, som er rammet av ekstrem hete og dystre hemmeligheter.

"Tørke" er en knusktørr roman der en nesten kan kjenne varmen trekke ut av boksidene. Når en først har begynt å lese, er det vanskelig å legge den fra seg. Leserne kan også kjenne sandkorn blåse ut tekstlinjene. Dette er virkelig en varm, intens, brutal, dramatisk og sjokkerende kriminalroman.

Om du enda ikke har kastet deg over Jane Harper's nye roman, ja da kan du bare glede deg!

Mitt terningkast for boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"I den lille byen Kiewarra, Australia, har det ikke regnet på to år. Spenningen er spent på bristepunktet, og den blir uutholdelig etter dødsfallene til tre medlemmer av Hadler-familien. Alle tror Luke Hadler, som begikk selvmord etter å drept sin kone og seks år gamle sønn, er skyldig. Politimann Aaron Falk drar tilbake til byen han er oppvokst i for å delta i begravelsen og blir ufrivillig trukket inn i etterforskningen."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Tørke. Lokalisert 21.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/tørke-jane-harper-9788202508364

Spennende kriminalroman om grov korrupsjon i universitetsmiljøet!

Forlag: Vigmostad & Bjørke

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Gunnar F. Klinge

Sider: 276

Dato: 21.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"Alma mater" utspiller seg i universitetsmiljøet og akademia. Gunnar F. Klinge's kriminalroman handler om grov korrupsjon og kriminalitet blant studenter. Dette er en unik roman der makt og store penger fører til en dødelige utgang.

Klinge's roman er den første boken om politimannen Bjørn Falck. Han har sittet bortgjemt på en brakke de siste tre årene. Falck er strippet for lederverv og myndighet har han blitt avspist med enkle rutineoppgaver. Dette skyldes en krise han gjennomgikk som leder av korrupsjonsenheten på Økokrim.

En dag ringer sjefen for Økokrim. Halve politihuset ligger med sykdom og politiet har fått et tips. Tipset fører til et lik som ligger i en fryser. En høytstående akademiker fra Universitetet i Oslo er meldt savnet.

Mangelen på mannskap i politiet trekker Falck inn i en etterforskning han aldri trodde han skulle bli del av. Som en tenkende satellitt blir han del av teamet som ruller opp en av norgeshistoriens mest intrikate og omseggripende drapssaker, med røtter dypt ned i norsk akademia og den europeiske universitetshistorien.

"Alma Mater" er virkelig en kriminalroman som kan anbefales. En av de beste romanene jeg har lest på lenge. Den er original og unik. Gunnar F. Klinge's roman handler om grov korrupsjon i universitetsmiljøet. Den er tankevekkende og gjennom realistisk beskrivelser får en innblikk i akademia miljøet. Forfatteren er troverdig i sine skildringer og det er vanskelig å ikke la være å bli begeistret.

Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. "Alma mater" er en velskreven roman som byr på en dramatisk og brutal handling. Den er skremmende, sjokkerende og spennende. Det er vanskelig å legge boken fra seg, når en først har begynt å lese. Tar for makt og store penger, noe som fører til dødelige utgang. Klinge's roman, kan du virkelig glede deg til å lese. Anbefales på det sterkest.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Bjørn Falck har sittet bortgjemt på en brakke de siste tre årene. Strippet for lederverv og myndighet har han blitt avspist med enkle rutineoppgaver, etter en krise han gjennomgikk som leder av korrupsjonsenheten på Økokrim. En dag ringer sjefen for Økokrim. Halve politihuset ligger nede med influensa. Politiet har fått et tips om et lik i en fryser og en høytstående akademiker fra Universitetet i Oslo er meldt savnet. Mangelen på mannskap trekker Falck inn i en etterforskning han aldri trodde han skulle bli del av. Som en tenkende satellitt blir han del av teamet som ruller opp en av norgeshistoriens mest intrikate og omseggripende drapssaker, med røtter dypt ned i norsk akademia og den europeiske universitetshistorien."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Gunnar F. Klinge. (2017). Alma mater. Oslo: Vigmostad & Bjørke. 276 sider

Helstøpt spenning fra Argentina!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Federico Axat

Sider: 432

Dato: 21.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"Aller siste utvei" er en ekstremt spennende roman. Den er skrevet av Federico Axat som er født i Argentina. Dette er en gripende psykologisk thriller som virkelig kan få nakkehårene til å reise seg.

Kriminalromanen handler om Ted McKay. Gjennom forfatterens beskrivelser blir leserne godt kjent med hovedpersonen. Ted har alt, en vakker kone, to døtre, en godt betalt jobb. Så blir han diagnostisert med dødelig hjernesvulst. I deg øyeblikket velger han å rette en pistol mot tinningen. Han er klar til å trykke på avtrekkeren.

Idet han skal til å skyte, ringer det på døren. En fremmed mann kommer med et forslag. Et forslag det er umulig å si nei til.

Dette er en intens, dramatisk og brutal kriminalroman som virkelig gir leserne frysninger. Gjennom godt over 400 sider får du innblikk i en manns beslutninger og egoistiske handlinger. Mannen har alt en kunne ønske seg, men på grunn av dødelig hjernesvulst ønsker han å ta sitt eget liv.

Så endres livet, når en mann dukker opp med et forslag. Dette er en gripende, dyster, mystisk og minneverdig thriller. Den er tankevekkende og får deg til å skjelve av spenning. Forfatteren byr på realistiske beskrivelser og hårreisende skildringer. Gjennom romanens beskrivelser av miljøet, får leserne innblikk i romanens handling. Dette er virkelig en kriminalroman som kan anbefales.

"Aller siste utvei" preges av helstøpt spenning fra første til siste side. Det er vanskelig å legge fra seg denne romanen, når en først har begynt å lese.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Ted McKay har alt: en vakker kone, to døtre, en godt betalt jobb. Men etter å ha blitt diagnostisert med dødelig hjernesvulst velger han å rette en pistol mot tinningen. Han er klar til å trykke på avtrekkeren. Så ringer det på døren. En fremmed mann kommer med et forslag. Et forslag det er umulig å si nei til … En minneverdig og gripende psykologisk thriller der ingenting er hva det ser ut til."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Aller siste utvei. Lokalisert 21.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/aller-siste-utvei-federico-axat-9788202532451

Humoristiske sitater fra barnemunn!

Forlag: Font Forlag

Sjanger: Humor/Barn

Forfatter: Kjersti Herland Johnsen og illustrert av Karine Haaland

Dato: 20.05.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Det komme mange forskjellige utsagn fra barnets munn, både forbløffende og morsomme beretninger. "Til orientering" inneholder flere humoristiske, ærlige og åpne saksopplysninger fra de minste.

Kjersti Herland Johnsen's bok inneholder humoristiske utsagn og underholdende opplysninger fra barnemunn. Boken starter med sitater om kropp og helse og avslutter med gode råd og tips.

"Til orientering" inneholder barns svar på livets små og store spørsmål. Dette er en lettlest bok fullstappet med gullkorn. Det er vanskelig å ikke la være å dra på smilebåndet når en leser denne boken. Gjennom barns visdom og tanker er dette en bok som både kan få deg til å smile og le.

Sitatene er hentet fra samtaler med barn. Kjersti Herland Johnsen's bok inneholder viktige saksopplysninger fra de aller minste. En morsom bok til alle anledninger. Den er systematisk oppbygget der hvert kapittel tar for seg forskjellige sjangre. Her får leserne innblikk i barns meninger og tanker.

Et eksempel som tas opp er om kakaoen aldri sover. Boken tar også for seg om man må gå bak hester eller foran biler. Det tas også opp tanker rundt om det ikke er lurt å ta av plaster med kniv. Dette er virkelig en bok som kan få deg i godt humør. Jeg har aldri kost meg så mye, så jeg gjorde da jeg leste denne boken. Selv kan jeg innrømme at jeg selv lurte på det samme og hadde de samme tankene selv da jeg var liten.

Dette er en omfattende og oversiktlig kavalkade av interessante fakta, gode råd og forbløffende saksopplysninger fra barnemunn. Boken inneholder også en del der du som leser kan skrive dine egne gullkorn.

Kjerstis bok er en humoristisk godbit som er rikt illustrert av Karine Haaland. Den inneholder fargerike tegninger som passer godt til saksopplysningene. Dette er virkelig en bok jeg kan anbefale. Den passer for både voksne og barn. "Til orientering" passer perfekt til flere anledninger.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Til orientering – Saksopplysninger fra de aller minste er en morsom gavebok til alle anledninger!

Visste du at kakaoen aldri sover? At man ikke må gå bak hester eller foran biler? Og at det ikke er lurt å ta av plaster med kniv?

Her får du en kavalkade av interessante fakta, gode råd og forbløffende saksopplysninger fra de minste. Sitatene er humoristisk illustrerte av prisbelønte Karine Haaland."

Med humoristisk hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Fontforlag.no. (2017). Til orientering. Lokalisert 20.05.2017 på Internett http://fontforlag.no/utgivelser/fritid-og-underholdning/191/til-orientering-9788281693913.html

En hårreisende trilogi!

Bok nummer 1 i Dolores Redondo's Baztan-trilogien.

Bok nummer 2 i Dolores Redondo's Baztan-trilogien.

Bok nummer 3 i Dolores Redondo's Baztan-trilogien.

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Dolores Redondo

Dato: 19.05.2017

Sider: Bok 1 = 432, Bok 2 = 512 og Bok 3 = 480

Kilde: Pocket og E-Bok

Selve anmeldelsen av de tre bøkene i Baztan-trilogien:

Jeg har lest alle tre kriminalromanen i Baztan trilogien og er meget begeistret. Dolores Redondo har levert en trilogi som virkelig kan anbefales. Jeg leser sjelden spanske romaner, men "Den usynlige vokteren" er fengende fra første side. Så da ble det til at jeg leste hele trilogien.

"Den usynlige vokteren" er første del i den spanske trilogien. Dette er en gripende og brutal start på en trilogi som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Dolores Redondo har skapt et mystisk og fascinerende univers, som du allerede fra første bok blir begeistret av. Inspektør Amaia Salazar er hovedperson i alle tre bøkene og allerede fra første roman, tar leserne bekjentskap med hovedrollen. Beskrivelsene av Amaia Salazar er detaljer og gjennom miljøbeskrivelsene får leserne et innblikk i handlingen.

Første bok starter ved bredden av elva Baztan. Her blir en ung jente funnet drept. Inspektør Amaia Salazar blir utpekt til å lede etterforskningen. Den bringer henne tilbake til stedet hvor hun ble født, og som hun alltid har ønsket å unnslippe.

Redondo er fra Spania og det er sjelden jeg finner en spanske bok som både er fengende og spennende. Når jeg tenker meg om så er dette den første spanske boken jeg har lest.

"Knoklenes arv" er andre kriminalroman i Dolores Redondo ekstremt spennende Baztan trilogi. Selv mener jeg at den siste romanen "Offergaven" er den beste. Den inneholder hårreisende spenning allerede fra første setning.

Leserne blir igjen med på et intens og dramatisk eventyr med Amaia Salazar i hovedrollen. Hun jobber sjef for kriminalpolitiet i Baztán-distriktet. Leserne blir enda bedre kjent med hovedpersonen i denne kriminalromanen. Hun er bosatt i Pamplona med sin amerikanske ektemann James og snart mamma til sin førstefødte.

Handlingen i del to av trilogien, starter i rettssalen den dagen rettssaken mot gjerningsmannen fra forrige bok, Den usynlige vokteren, starter. Like før retten blir satt, tar gjerningsmannen livet av seg på do i rettslokalet. Han etterlater seg en lapp til Amaia, med ordet Tarttalo, som er en enøyd kyklop fra den baskiske folketroen.

Noen måneder etter fødselen blir Amaia kalt til Arizkun, like utenfor hjemstedet Elizondo, hvor den lokale kirken har blitt vandalisert og man har funnet noen beinrester på alteret. Restene viser seg å være etter et barn. Amaia blir satt til å etterforske saken.

Hun rives mellom å være karrierekvinne og mor, mellom å forholde seg til den grusomme oppveksten, drømmene og frykten på den ene siden, og voksenlivet i møte med samtidens grusomheter på den andre siden.

Dolores Redondo har laget en velskreven roman. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. Dette er en intens roman som virkelig kan anbefales. Det er viktig å poengtere at i Baztan trilogien er det viktig å lese første bok, før du begynner på bok nummer to.

"Offergaven" er det siste og avsluttende kapittel i Baztan trilogien. Dolores Redondo har skrevet en av de beste kriminalromanene jeg har lest. Forfatteren har etter min mening skrevet et litterært mesterverk. Beskrivelsene er brutale og mystiske, mens skildringene er intense og skremmende.

Romanen starter med et tragisk dødsfall i Elizondo-dalen. Det virker mistenkelig. Det døde pikebarnet har et rødt merke i pannen, som om noe er blitt presset mot ansiktet hennes. Oldemoren til den lille jenta påstår at ulykken er Ingumas verk; demonen som hindrer de sovende i å røre seg og drikker åndedretten deres så de dør mens de sover.

De rettsmedisinske analysene får sjefen for kriminalpolitiet, Amaia Salazar, til å se nærmere på andre spedbarnsdødsfall. Etterforskning avdekker et mønster som de aldri før har sett maken til. Og et voldsomt uvær truer med å begrave den grufulle sannheten en gang for alle.

Tredje kriminalroman i Baztan trilogien er etter min mening Dolores Redondo's beste. Den byr på mystiske og skremmende beskrivelser og dystre og realistiske skildringer. Den får til tider nakkehårene til å reise seg og er fengende fra første til siste side.

Mitt terningkast av bøkene:

Bok 1: 4

Begrunnelse –

(Hårreisende spenning fra første til siste side. En kriminalroman som både er intens og dramatisk. Dolores Redondo starter trilogien med en fengende bok og det er vanskelig å legge den fra seg. Etter å ha slukt siste setning, er det vanskelig å la være å starte på del to av trilogien. Denne romanen er til tider langtrukken, men dette er det lille minuset i et hav av positive elementer. Virkelig å anbefale!)

Bok 2: 5

Begrunnelse –

(Når det kommer til del to av Dolores Redondo Baztan trilogi, starter den der forrige roman slapp. Allerede fra første kapittel begynner spenningen. Forfatteren byr på beskrivelser der nakkehårene reiser seg. Den er mystisk, brutal, dramatisk og dyster. Det er vanskelig å legge fra seg kriminalromanen, når en først har begynt å lese. Kan virkelig anbefales!)

Bok 3: 6

Begrunnelse –

(Tredje og siste kriminalroman i Baztan trilogien, er uten tvil den beste. Dette er en skremmende, sjokkerende og spennende roman, som virkelig gir deg frysninger. Dette er en fengslende roman som virkelig tar deg med inn i et univers som både er dyster og mystisk. Jeg kan konkludere med at du virkelig kan glede deg til å kaste deg over Baztan trilogien. Det er vanskelig å slutte å lese når en først har kastet seg over Baztan trilogien. Det er vanskelig å legge fra seg og du klarer ikke å slutte før siste bok i trilogien er lest.)

Bakside informasjon av bøkene:

Bok nummer 1 i Dolores Redondo's Baztan-trilogien:

"Ved bredden av elva Baztan, blir en ung jente funnet drept. Inspektør Amaia Salazar blir utpekt til å lede etterforskningen, og den bringer henne tilbake til stedet hvor hun ble født, og som hun alltid har ønsket å unnslippe. Den usynlige vokteren har solgt over 100.00 eks i Spania. Krimdebutant Redondo forener det beste fra skandinavisk bestselgerkrim med et spennende geografisk område: Baskerland og Navarra."

Bok nummer 2 i Dolores Redondo's Baztan-trilogien:

"Amaia Salazar er sjef for kriminalpolitiet i Baztán-distriktet. Hun er bosatt i Pamplona med sin amerikanske ektemann James og snart mamma til sin førstefødte. Handlingen starter i rettssalen den dagen rettssaken mot gjerningsmannen fra forrige bok, Den usynlige vokteren, starter. Like før retten blir satt, tar gjerningsmannen livet av seg på do i rettslokalet. Han etterlater seg en lapp til Amaia, med ordet Tarttalo, som er en enøyd kyklop fra den baskiske folketroen.

Noen måneder etter fødselen blir Amaia kalt til Arizkun, like utenfor hjemstedet Elizondo, hvor den lokale kirken har blitt vandalisert og man har funnet noen beinrester på alteret. Restene viser seg å være etter et barn. Amaia blir satt til å etterforske saken.

Hun rives mellom å være karrierekvinne og mor, mellom å forholde seg til den grusomme oppveksten, drømmene og frykten på den ene siden, og voksenlivet i møte med samtidens grusomheter på den andre siden."

Bok nummer 3 i Dolores Redondo's Baztan-trilogien:

"Et tragisk dødsfall i Elizondo-dalen virker mistenkelig: Det døde pikebarnet har et rødt merke i pannen, som om noe er blitt presset mot ansiktet hennes. Oldemoren til den lille jenta påstår at ulykken er Ingumas verk; demonen som hindrer de sovende i å røre seg og drikker åndedretten deres så de dør mens de sover.

De rettsmedisinske analysene får sjefen for kriminalpolitiet, Amaia Salazar, til å se nærmere på andre spedbarnsdødsfall. Etterforskning avdekker et mønster som de aldri før har sett maken til. Og et voldsomt uvær truer med å begrave den grufulle sannheten en gang for alle"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2014). Den usynlige vokteren. Lokalisert 19.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/romaner/den-usynlige-vokteren-dolores-redondo-9788202420031

Cappelendamm.no. (2015). Knoklenes arv. Lokalisert 19.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/knoklenes-arv-dolores-redondo-9788202454074

Cappelendamm.no. (2016). Offergraven. Lokalisert 19.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/offergaven-dolores-redondo-9788202459284

Grufull historie samlet mellom to permer!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Biografi/Kriminalitet/Dokumentar

Forfatter: Marius Løken fortalt til Marit Sunnanå Aalrust

Sider: 256

Dato: 18.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"En natt i Oktober" er den brutale og grufulle beretningen om Norges mest omtalte drapssaker. Marius Løken forteller om natten som endret livet hans. Leserne får et solid innblikk i hendelsen som skjedde søndag 30. oktober 2011. "En natt i Oktober" er den dramatiske beretningen om Marius som i en alder av 22 år ble livstruende knivstukket av sin bestevenn i en bygård på Bislett i Oslo.

Den dramatiske historien har Maris Løten fortalt til Marit Sunnanå Aalrust. Dette er den sjokkerende og skremmende beretning om drapssaken som prydet alle aviser. Marius forteller om sitt liv før og etter den blodige hendelsen. Forfatteren forteller om guttegjengen fra Hallingdal som etablerer et kollektiv i en leilighet på Bislet. Der de lever de unge livene sine som om de er udødelige, da det aller mest utenkelige skjer. En bestevenn angrep for å drepe. Marius forteller om hendelsen som skjedde bak glassdørene i Pilestredet 70.

Marius Løken forteller åpent om hendelsen. Løken hoppet inn i en bil og ble kjørt til sykehuset. På sykehuset lå han i koma i lang tid. Hendelsen prydet de fleste avisforsidene med uhyggelige detaljer og spekulasjoner rundt det som skulle bli en av Norges mest omtalte drapssaker.

Forfatteren gir leserne forhistorien for det som skulle bli en av de største utilregnelighetsdebattene i norsk rettshistorie. De personer som visste hva som egentlig hadde skjedd, var Marius og mannen som nesten hadde tatt livet av ham.

"En natt i Oktober" er den dystre, dramatiske og åpne beretning om et vennskap som brått endret seg under Halloween i 2011. Marius Løken forteller i denne boken om livet i guttegjeng i kollektiv på Bislet, knivstikkene som endret hans liv og tiden etter hendelsen.

Marius Løken forteller en tankevekkende historie som både er skremmende og sjokkerende. Forfatterens beskriver er dramatisk og skildringene av hendelsen er dystre.

"En natt i Oktober" er en bok om hva som skjer når selve grunnfjellet i tilværelsen og tilliten til våre nærmeste forvitrer. Den handler også om hva vi kan gjøre for å bygge den opp igjen. Marius forteller hva som skjedde bak glassdørene i Pilestredet 70 på en troverdig måte. Dette er først og fremst historien om det så skulle bli en av de største utilregnelighetsdebattene i norsk rettshistorie.

Marius Løken har skrevet en sjokkerende og skremmende bok om en av Norges mest omtalte drapssak. Dette er en tankevekkende og hårreisende beretning om et vennskap som endte med dramatikk den 30. oktober 2011. Dette er virkelig en bok som kan anbefales.

Min terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Natt til søndag 30. oktober 2011 styrtet en 22 år gammel mann ut av en bygård på Bislett i Oslo med 20 livstruende knivstikk i kroppen. Fra fortauet kastet han seg inn i en tilfeldig bil som kjørte ham til nærmeste sykehus. Mens Marius Løken lå i koma, fyltes avisforsidene med uhyggelige detaljer og spekulasjoner rundt det som skulle bli en av Norges mest omtalte drapssaker. Men bare to personer visste hva som egentlig hadde skjedd – Marius og mannen som nesten hadde tatt livet av ham.

Dette er Marius sin egen beretning – om en guttegjeng fra Hallingdal som etablerer kollektiv i en leilighet på Bislet og lever de unge livene sine som om de er udødelige, da det aller mest utenkelige skjer: En bestevenn angriper for å drepe. Marius forteller hva som skjedde bak glassdørene i Pilestredet 70, og gir oss forhistorien for det som skulle bli en av de største utilregnelighetsdebattene i norsk rettshistorie."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). En natt i oktober. Lokalisert 18.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/en-natt-i-oktober-marit-sunnanå-aalrust-9788202483500

Velskreven bok om oljelandet Norge!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Samfunnsbok/Faktabok

Forfatter: Anne Karin Sæther

Sider: 512

Dato: 17.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

Jeg har lest boken "De beste intensjoner". Den er etter min mening den beste framstilling av oljenasjonen Norge jeg har lest på lenge. Dette er et omfattende og innholdsrik verk om Norges økonomiske og politiske vekst og utvikling gjennom tidene.

Anne Karin Sæther gir leserne i denne boken, troverdige skildringer og realistiske beskrivelser av hvor viktig oljen har vært for Norge. Den tar blant annet for seg konsekvensene oljen har gitt det norske klimaet. Dette er et dypdykk i den norske historie. "De beste intensjoner" er en bok et oljeland i klimakamp. Dette er en politisk og økonomisk framstilling av Norges historie.

Sæther tar leserne med på en kunnskapsrik reise gjennom Norges historie både på godt og vondt. Forfatteren tegner et viktig og solid bilde av Norge. Boken starter med det første funn på norsk sokkel og avslutter med et solid innblikk i dagens Norge. Jeg har aldri lest en så sterk og spennende framstilling av det norske oljeeventyret. Forfatteren har laget en velskreven analyse av Norges historiske utvikling av et oljeland i klimakamp.

Forfatteren har laget en velskreven analyse av oljebransjens kommunikasjonsstrategier. Forfatteren formidler mektig interesser i det politiske nettverk. Leserne får et oversiktlig innblikk i klimamålene som druknet i oljepenger.

"De beste intensjoner" handler om Norges politikk og økonomiske historie. Forfatteren danner et oversiktlig bilde av Norges historie, gjennom dyptpløyende analyser og intervjuer. Dette er en litterær godbit på over 500 sider. Sæther tar for seg Norge som en oljenasjon og er virkelig en bok som kan anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"De beste intensjoner forteller om mektige interesser, politiske nettverk og klimamål som drukner i oljepenger.

Gjennom levende historiefortelling, dyptpløyende analyser og intervjuer får vi historien om hvordan Norge har prøvd å være både oljeland og et ledende klimaland på samme tid. Boken setter lys på oljens makt i norsk politikk – fra de første funn på norsk sokkel og frem til i dag."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). De beste intensjoner. Lokalisert 17.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/samfunn-og-debatt/de-beste-intensjoner-anne-karin-sæther-9788202483654

Hårreisende og oppsiktsvekkende biografi om en av verdenshistoriens største narkobaroner!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Biografi

Forfatter: Juan Pablo Escobar

Sider: 464

Dato: 10.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

Juan Pablo Escobar har med "Min far – Pablo Escobar" skrevet en hårreisende, spennende og sjokkerende biografi om en av tidenes største narkobaroner.

Forfatteren tegner et oversiktlig bilde av forholdet mellom far og sønn. Juan forteller åpent og ærlig om sin far, som var en av historiens mest brutale narko forbrytere.

Leserne blir gjennom denne biografien kjent med Pablo Escobar, som var verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle.

I denne boken forteller hans sønn Juan Pablo Escobar den sanne historie om sin far. Mannen som kunne ty til den mest brutale vold, samtidig som han var en kjærlig og varm familiemann.

Mer enn tjue år etter at sjefen for Medellín-kartellet ble drept, foretar sønnen en reise tilbake til fortiden for å gi oss et uredigert bilde av faren.

Han forteller om hvordan det var å vokse opp med Pablo Escobar, om en barndom fylt av ekstravaganse og tjenere, livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender.

Kontrastene er store for en gutt som spiller dataspill det ene øyeblikket, og må flykte fra attentater og bomber det neste.

Min konklusjon av boken:

"Min far – Pablo Escobar" er en ærlig, brutal, dyster og dramatisk biografi om en av verdenshistoriens største forbrytere. Dette er et oppsiktsvekkende portrettet av mannen som inspirerte TV-serien – Narcos. Forfatteren tegner et oversiktlig og omfattende bilde av sin kriminelle far.

Juan Pablo Escobar har laget en velskreven biografi om mannen som kunne ty til brutale vold. Et liv som var preget av luksus og redsel. Samtidig kunne han være en kjærlig og varm familiemann for sin sønn.

Forfatteren forteller om sin oppvekst med Pablo Escobar, som sin far. Et forhold som var preget av alvorlig kriminalitet. Dette er en realistisk og troverdig bok om en barndom fylt av livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender.

Gjennom dramatiske skildringer og hårreisende beskrivelser får leserne et oversiktlig innblikk i et liv som var preget av dataspill i det ene øyeblikket, og flykt fra attentater og bomber i det neste øyeblikket.

Dette er virkelig en biografi som kan anbefales. "Min far – Pablo Escobar", er 464 sider fullspekket med dramatikk og action. Juan Pablo Escobar inneholder helstøpt spenning fra første til siste side. Dette er en kunnskapsrik biografi og leserne får et solid innblikk i et kriminelt miljø som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Dette er en tankevekkende bok om et liv på flukt. En sjokkerende, spennende og skremmende biografi om et liv i kriminalitet. Den handler også om hvordan det er å ha en kriminell far.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Pablo Escobar var verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle. I denne biografien forteller hans sønn Juan Pablo Escobar den sanne historien om faren, mannen som kunne ty til den mest brutale vold, samtidig som han var en kjærlig og varm familiemann.

Mer enn tjue år etter at sjefen for Medellín-kartellet ble drept, foretar sønnen en reise tilbake til fortiden for å gi oss et uredigert bilde av faren. Han forteller om hvordan det var å vokse opp med Pablo Escobar, om en barndom fylt av ekstravaganse og tjenere, livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender. Kontrastene er store for en gutt som spiller dataspill det ene øyeblikket, og må flykte fra attentater og bomber det neste."

—————————————–

Mitt møte med Juan Pablo Escobar:

(Jeg møtte Juan Pablo Escobar på krimfestivalen i Oslo i 2017)

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Min far – Pablo Escobar. Lokalisert 10.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/min-far-–-pablo-escobar-juan-pablo-escobar-9788202528348