Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Biografi

 

Forfatter: Juan Pablo Escobar

 

Sider: 464

 

Dato: 10.05.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

Juan Pablo Escobar har med “Min far – Pablo Escobar” skrevet en hårreisende, spennende og sjokkerende biografi om en av tidenes største narkobaroner.

Forfatteren tegner et oversiktlig bilde av forholdet mellom far og sønn. Juan forteller åpent og ærlig om sin far, som var en av historiens mest brutale narko forbrytere.

Leserne blir gjennom denne biografien kjent med Pablo Escobar, som var verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle.

I denne boken forteller hans sønn Juan Pablo Escobar den sanne historie om sin far. Mannen som kunne ty til den mest brutale vold, samtidig som han var en kjærlig og varm familiemann.

Mer enn tjue år etter at sjefen for Medellín-kartellet ble drept, foretar sønnen en reise tilbake til fortiden for å gi oss et uredigert bilde av faren.

Han forteller om hvordan det var å vokse opp med Pablo Escobar, om en barndom fylt av ekstravaganse og tjenere, livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender.

Kontrastene er store for en gutt som spiller dataspill det ene øyeblikket, og må flykte fra attentater og bomber det neste.

 

Min konklusjon av boken:

“Min far – Pablo Escobar” er en ærlig, brutal, dyster og dramatisk biografi om en av verdenshistoriens største forbrytere. Dette er et oppsiktsvekkende portrettet av mannen som inspirerte TV-serien – Narcos. Forfatteren tegner et oversiktlig og omfattende bilde av sin kriminelle far.

Juan Pablo Escobar har laget en velskreven biografi om mannen som kunne ty til brutale vold. Et liv som var preget av luksus og redsel. Samtidig kunne han være en kjærlig og varm familiemann for sin sønn.

Forfatteren forteller om sin oppvekst med Pablo Escobar, som sin far. Et forhold som var preget av alvorlig kriminalitet. Dette er en realistisk og troverdig bok om en barndom fylt av livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender.

Gjennom dramatiske skildringer og hårreisende beskrivelser får leserne et oversiktlig innblikk i et liv som var preget av dataspill i det ene øyeblikket, og flykt fra attentater og bomber i det neste øyeblikket.

Dette er virkelig en biografi som kan anbefales. “Min far – Pablo Escobar”, er 464 sider fullspekket med dramatikk og action. Juan Pablo Escobar inneholder helstøpt spenning fra første til siste side. Dette er en kunnskapsrik biografi og leserne får et solid innblikk i et kriminelt miljø som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Dette er en tankevekkende bok om et liv på flukt. En sjokkerende, spennende og skremmende biografi om et liv i kriminalitet. Den handler også om hvordan det er å ha en kriminell far.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Pablo Escobar var verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle. I denne biografien forteller hans sønn Juan Pablo Escobar den sanne historien om faren, mannen som kunne ty til den mest brutale vold, samtidig som han var en kjærlig og varm familiemann.

Mer enn tjue år etter at sjefen for Medellín-kartellet ble drept, foretar sønnen en reise tilbake til fortiden for å gi oss et uredigert bilde av faren. Han forteller om hvordan det var å vokse opp med Pablo Escobar, om en barndom fylt av ekstravaganse og tjenere, livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender. Kontrastene er store for en gutt som spiller dataspill det ene øyeblikket, og må flykte fra attentater og bomber det neste.”


 

Mitt møte med Juan Pablo Escobar:

 

(Jeg møtte Juan Pablo Escobar på krimfestivalen i Oslo i 2017)

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Min far – Pablo Escobar. Lokalisert 10.05.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top