Forlag: Korall (Cappelen Damm forlag)

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Annette Dutton

 

Dato: 12.10.2016

 

Sider: 286

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Ute etter en rørende, sterk og trist roman, med andre verdenskrig som bakteppe. Da er “Det hemmelige løftet”, noe for deg!

Vi blir kjent med en pike ved navn “Sarah”. Hun finner en avis artikkel om “De glemte barna”. Dette er engelske barn som kom fra fattige familier og som ble sendt til Australia. Uten at deres foreldre fikk vite om dette. En mistanke kommer hos “Sarah”, som tror hun selv kan være et slikt barn.

Sarah begynner å undersøke saken og finner rystende spor som fører henne til Tyskland, barne transporten og andre verdenskrig.

Dette er en sterk, tårevåt, rørende og historisk roman med en kunnskapsrik handling. En svært viktig roman, du kan lære en del av. “Det hemmelige løftet”, er en sterk, rørende og trist roman om funnet av en skjult hemmelighet. En hemmelighet som få har kjennskap til. Vi får bli med på en etterforsking som er reel for verdenshistorien.

Dette er en sterk, trist og vulgær roman, som jeg velger å gi terningkast 5!

Tusen takk for leseropplevelsen! Du som kommende leser av denne romanen, VIL IKKE ANGRE!

 

Bakside informasjon om boken:

“Rystet leser australske Sarah en avisartikkel om «de glemte barna». Engelske barn fra fattige familier ble sendt til Australia, ofte uten at foreldrene deres fikk vite om det. En mistanke begynner å gjøre seg gjeldende hos Sarah: Er faren hennes et av disse barna? Han vokste opp på et av barnehjemmene som er nevnt i artikkelen. Sarah begynner å undersøke saken, og hun blir overrasket når sporene fører til Tyskland og «barnetransporten» i forbindelse med andre verdenskrig.”

 

Med en varm hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelen Damm.no. (2016). Det hemmelige løftet. Lokalisert 12.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top