En av de flotteste praktbøkene jeg har sett!

Forlag: NTB og Vega forlag

 

Sjanger: Historie/Fakta/Dokumentar

 

Forfatter: Alf R. Jacobsen

 

Sider: 456

 

Dato: 25.06.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Dette er personlig min favoritt blant Alf R. Jacobsens utgivelser!»

— Simen Ingemundsen

Alf R. Jacobsen debuterte i 1982 med kriminalromanen «Stalins gull», og har i årenes løp utgitt flere historiske bøker. Flere av forfatterens utgivelsene omhandler krigen. Et eksempel på dette er «Kongens nei», som i 2016 var kinoaktuell. Med praktboken «Første med det siste», har Jacobsen levert en kunnskapsrik og omfattende bok om Norsk Telegrambyrå historie. Boken ble skrevet i forbindelse med NTBs 150 års jubileum i 2017. Gjennom 456 gjennomillustrerte sider får leserne et oversiktlig, omfattende og kronologisk innblikk i verdens historien.

Norsk Telegrambyrå oppfattes blant folket som de offisielle norske nyhetene og har en unik plass i nyhetsbildet. I september 2017 fylte NTB 150 år, noe som ble markert grundig i media. NTBs historie er mer enn en bedriftshistorie. Det er historien om Norge og nasjonens plass i verden. Dette er historien om visjonære gründere, driftige forretningsmenn- og kvinner og mektige motkrefter.

NTBs historie løper parallelt med industrialiseringen, flere storkriger og en nærmest total sosial omveltning. Teknologisk har NTB gått fra telegrafer og bud, via fjernskriver, telefoto og satellitt til dagens datakommunikasjon via internett. Den første skrivemaskinen var på plass i 1913. I 1987 gikk redaksjonen over til å jobbe på skjerm.

«Kronologisk og oversiktlig, det er to elementer som spiller inn for å skape denne kunnskapsrike leseopplevelsen!»

— Simen Ingemundsen

«Først med det siste» er uten tvil min personlige favoritt i Alf R. Jacobsens forfatterskap. Dette er en praktbok som bidrar til at leserne får et oversiktlig innblikk i verdens historien. Her følger leserne industrialiseringen, de flere storkriger og den sosial omveltning som oppstod. I «Først med det siste» er det hentet bidrag både fra NTBs arkiver og kilder fra inn-og utland. Alf R. Jacobsen har bygget boken kronologisk og gir tidslinjer slik leserne lett kan orientere seg i boken. Liker du «Hvem, Hva, Hvor», ja da passer dette historiske verket perfekt for deg!

«Såpass fornøyelig, at jeg koste meg fra første til siste side»

— Simen Ingemundsen

 

Mitt terningkast av boken:

—6

 

Bakside informasjon om boken:

«Norsk Telegrambyrå oppfattes av folk flest som de offisielle norske nyhetene og har en unik plass i nyhetsbildet. I september fyller NTB 150 år, noe som skal markeres grundig i media. NTBs historie er mer enn en bedriftshistorie. Det er historien om Norge og nasjonens plass i verden. Dette er historien om visjonære gründere, driftige forretningsmenn- og kvinner og mektige motkrefter.

NTBs historie løper parallelt med industrialiseringen, flere storkriger og en nærmest total sosial omveltning. Teknologisk har NTB gått fra telegrafer og bud, via fjernskriver, telefoto og satellitt til dagens datakommunikasjon via internett. Den første skrivemaskinen var på plass i 1913. I 1987 gikk redaksjonen over til å jobbe på skjerm»

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Alf R. Jacobsen. (2017). Først med det siste. Oslo: Vega forlag og NTB. 456 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top