Anmeldelse av Erin Hunters bok “De modiges rike 3 – Blod og knokler”:

De modiges rike 3: Blod og knokler

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Barnebøker/Ungdomsbøker

 

Forfatter: Erin Hunter

 

Sider: 304

 

Dato: 02.05.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen av boken:

Det første (unge) lesere forbinder med forfatternavnet Erin Hunter er “Kattekrigerne”-serien som utgis på Juritzen jr. Vårt første møte med denne forfatteren var i 2013, da “Tilbake til villmarken”, første bok i “Kattekrigerne”-serien ble lansert i Norge. Siden den gang har det blitt flere titalls bøker om katter som kriger mot hverandre, faktabøker om serien og i senere tid er serien blitt utvidet med tegneserie-album som gjør det letter for barn med lesevansker å forstå hva som skjer i Erin Hunters spesielle, unike og bestselgende univers.

Men noe få er klar over er at Erin Hunter, egentlig er et kollektiv på seks forfattere som har lang erfaring med å skrive bøker for barn og ungdom. Forfatterkollektivet er bestående av Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles og Victoria Holmes. Jeg har selv lenge vært begeistret for “Kattekrigerne”-serien, for en kulere ungdomsbokserie skal du lete lenge etter. Siden jeg leste denne serien i en alder av 23, ja da passer den perfekt til voksne også.

Jeg leste faktisk “Kattekrigerne”-serien helt inntil nylig, da jeg nærmest med en tilfeldighet oppdaget ungdoms-serien “De modiges rike” fra samme forfatterkollektiv. Den tar for seg mer enn bare katter, her får vi innblikk i livet til dyrene på den afrikanske savannen. Selv om mye er oppfunnet for å fenge (unge) lesere, så er det mye som er troverdig og realistisk i det Erin Hunter skriver. “De modiges rike” er en bokserie som gjør deg målløs, grunnen til det er for at den er så innmari godt skrevet.

Serien “De modiges rike” er nå blitt hele tre bøker, og jeg håper det blir mange flere. Den siste utgivelsen, “Blod og knokler”, er uten tvil flere hakk bedre enn den første “Sviket” som ble utgitt i 2017. Jeg synes dette er en enormt bra serie, og for de som leser “Kattekrigerne”-serien og vil prøve seg på noe mer avansert, så er “De modiges rike” virkelig en serie du kommer til å takke meg for at jeg har anbefalt deg. Denne er midt i blinken for deg som ser etter ungdomsbøker som både er underholdende og spennende. Dette er fengende lesestoff, som lett kan gi deg som leser mersmak.

Historien handler om elefanten Himmel, som leter desperat etter den rettmessige lederen av De modiges rike. Leserne blir også kjent med bavianen Torn, som tvinges til å flykte fra flokken sin. Løveungen fra stjernene, Freidig, kjemper desperat for å bli fri fra Titan, løven som drepte faren hans.

Erin Hunter har virkelig overgått seg selv med “De modiges rike”-serien. Noe bedre skrevet for ungdom skal en lete lenge etter. Gjennom forfatterens miljøskildringer får en følelse av å være plassert midt i jungelen. Det er så detaljert beskrevet, at det i seg selv gjør det verd all lesingen. For aldri før har en forfatter, knyttet leserne så nær Afrikas dyreliv. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg like godt i støvet, for denne prestasjonen Erin Hunter har gjort. Meget godt skrevet og en unik historie, en får frysninger av å lese. Dette er fengslende litteratur, som mellom to permer holder deg både engasjert og fascinert.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Elefanten Himmel leter desperat etter den rettmessige lederen av De modiges rike, mens bavianen Torn tvinges til å flykte fra flokken sin. Løveungen fra stjernene, Freidig, kjemper desperat for å bli fri fra Titan, løven som drepte faren hans.”

 

Med vårhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). De modiges rike 3 – Blod og knokler. Lokalisert 02.05.2019 på internett Her!

Drivende og ekstremt spennende ungdomsbok!

Forlag: Liv forlag (Forlagshuset i Vestfold)

Sjanger: Ungdomsbok

Forfatter: John Olav Oldertrøen

Dato: 30.09.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Hels Nidinger» er John Olav Oldertrøen’s tredje ungdomsbok med halvingene Trym og Frida i hovedrollen. Forfatteren har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi og norsk folketro. Leserne blir igjen dratt inn i et mystisk univers, der en følger to unge helter. «Hels Nidinger» er en dramatisk, hårreisende og ekstremt spennende bok. Oldertrøen viser for tredje gang sitt solide talent som forfatter. Dette er en bok som virkelig kan anbefales til både unge lesere og voksne lesere.

Leserne følger for tredje gang Trym og Frida på et nytt eventyr (Tidligere utgivelser i serien Belials Inferno – 2017 og Isilds Vrede – 2016).

Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig. Vennegjengen fra Lyngset som skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag.

Men de to halvingene, har begge slektsblod fra haugfolket i årene. De blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. Rundt dem begynner folk å opptre merkelig. På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn, og de har funnet en snedig måte å igjen få fast form og ta plassen til alle i Lyngset. I første omgang.

Noe skjer med vennene. I Lyngset er alle sambygdinger forsvunnet. Trym og Frida har ikke annet valg enn igjen å komme seg til Åsgård for å få bistand fra nornene. Og denne gangen må de begi seg ut på det umulige: De må forsere Nivlheims evige frost og tåke og forsøke å ta seg til Hel, underverdenens gudinne. Men Nivlheim er bare for de døde

Jeg har lest alle utgivelsene til John Olav Oldertrøen, og synes personlig at dette er hans beste utgivelse til nå. Forfatteren byr på dramatikk, når våre to unge helter havner i svært alvorlige hendelser. Det blåser iskaldt fra dypet av Helheimen, Hels Nidinger har funnet en vei tilbake. Nå står alt på spill. Det som gjør Oldertrøen’s forfatterskap unikt, er hans måte å hente elementer fra norsk folketro og norrøn mytologi, for så å knytte dem sammen til en hårreisende og nervepirrende historie. Jeg er meget imponert over måte forfatteren skriver på. «Hels Nidinger» er så innmari godt skrevet, at når en først har startet å lese, så er det vanskelig å legge fra seg.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig: Vennegjengen fra Lyngset skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag.

Men de to halvingene, som begge har slektsblod fra haugfolket i årene, blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. Rundt dem begynner folk å te seg merkelig.

På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn, og de har funnet en snedig måte å igjen få fast form og ta plassen til alle i Lyngset. I første omgang.

Noe skjer med vennene. I Lyngset er alle sambygdinger forsvunnet. Trym og Frida har ikke annet valg enn igjen å komme seg til Åsgård for å få bistand fra nornene. Og denne gangen må de begi seg ut på det umulige: De må forsere Nivlheims evige frost og tåke og forsøke å ta seg til Hel, underverdenens gudinne. Men Nivlheim er bare for de døde»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Hels Nidinger. Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

Sterk og rørende roman!

Forlag:

Vigmostad & Bjørke

Sjanger:

Romantikk/Ungdomsroman

Forfatter:

Monika Steinholm

Sider:

240

Dato:

31.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelse:

Monika Steinholm har gitt leserne flere sterke, ømme og rørende øyeblikk i sine litterære utgivelser. "Under snøen" er tredje og siste bok i serien om Gunn, Niklas, Jens og Edor. Igjen har forfatteren levert en drivende god roman, med flere tårevåte, underholdende og romantiske elementer. Dette er en ungdomsroman som du virkelig bør lese!

I "Under snøen", nærmer julen seg. For noen har julestemninga drukna under flere tonn med snø. Og mens snøen fortsetter å lave ned, stenger den veier og hjerter. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å bli forelska i Vegard. Edor har stukket til Brighton og prøver å glemme alt.

Så du på "Skam", når det gikk på NRK og like det troverdige bilde som ble skapt av ungdommenes problematiske hverdagsliv. Ja da vil du virkelig elske Monika Steinholm's underholdende, humoristiske og rørende bøker om Gunn, Niklas, Jens og Edor.

Med "Under snøen" har forfatteren for tredje gang gitt leserne et realistisk, ømt, sterkt, røft og spennende møte med ungdommers tilværelse. Monika skildrer og beskriver handlingen på en såpass forbilledlig måte at en nærmest kan føle tilstedeværelse i handlingen.

De fleste ungdommer kan assosiere seg med flere av karakterene i Monika's bøker, og dette viser hvor stor talent forfatteren har. Gjennom humoristiske og sterke litterære øyeblikk blir leserne igjen bedre kjent med Gunn, Niklas, Jens og Edor.

Det eneste som er minus med denne boken, er at den er alt for kort. For dette er en fengende bok, som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese. Dette er en enormt god bok, som du virkelig bør leses. For enten du er 13 eller 87, vil boken passe deg perfekt!

Les min anmeldelse av "Nærmere kommer vi ikke" her!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Det er snart jul, men julestemninga har drukna under flere tonn med snø. Og mens snøen fortsetter å lave ned, stenger den veier og hjerter. Gunn prøver å klare seg uten Niklas. Jens prøver å bli forelska i Vegard. Edor har stukket til Brighton og prøver å glemme alt."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Vigmostadbjorke.no. (2017). Under snøen. Lokalisert 31.01.2018 på Internett Her!

Helstøpt fortsettelse på Jørgen Brekkes ungdomsroman serie!

Forlag:

Aschehoug

Sjanger:

Ungdomsroman/Fantasy/Spenning

Forfatter:

Jørgen Brekke

Sider:

192

Dato:

03.01.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelse:

Endelig er Jørgen Brekke tilbake med fortsettelsen av "Oppdrag Mars" serien. Dette er en ekstremt spennende og helstøpt ungdomsroman. Les min anmeldelse av hans første bok "Akademiet" Her!

Roman handler om tolv utvalgte ungdommer som gjør seg klare til å dra til Mars. For å slutte seg til de voksne som allerede er der. Men Østtsarriket rasler med sablene, de okkuperer Norge. Like før de tolv er klare til å dra fra månen til Mars, blir basen deres utsatt for et selvmordsangrep. Det er med nød og neppe de klarer å flykte i romskipet, og på Mars venter nye utfordringer. For hvem er spionen fra Østtsarriket?

Allerede fra første side blir du dratt inn i en eksplosiv handling, der ungdommer spiller en særdeles stor rolle. Dette er oppfølgeren på "Akademiet" som var den første i "Oppdrag Mars" serien. Ungdommer har et oppdrag og det er å dra fra Månen til Mars. Men før de skal til å dra fra Månen, blir basen deres utsatt for et angrep. Det er en spion som står bak og på Mars venter flere utfordringer.

Jeg er virkelig begeistret for Jørgen Brekkes måte å skrive på. Brekke metter med denne boken både ungdom og voksne. Dette er en drivende godt roman og igjen viser han at han kan skrive. På lik linje som voksen romanene Brekke skriver, så finnes det en rød tråd som gjør litteraturen hans fengende.

"Reisen" er en gripende og fascinerende roman som virkelig kan anbefales. Det tar pusten fra deg som leser. For selv om den er laget for ungdommer, kan folk i alle aldre lese denne hårreisende spennende boken. Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen på "Oppdrag Mars"!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Tolv utvalgte ungdommer gjør seg klare til å dra til Mars, for å slutte seg til de voksne som allerede er der. Men Østtsarriket rasler med sablene, de okkuperer Norge. Like før de tolv er klare til å dra fra månen til Mars, blir basen deres utsatt for et selvmordsangrep. Det er med nød og neppe de klarer å flykte i romskipet, og på Mars venter nye utfordringer. For hvem er spionen fra Østtsarriket?

Dette er den andre boka i serien Oppdrag Mars."

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Aschehoug.no. (2017). Reisen. Lokalisert 03.01.2018 på Internett https://www.aschehoug.no/nettbutikk/oppdrag-mars-2-aco.html

En vakker og rørende ungdomsroman!

Forlag: Samlaget

Sjanger: Ungdomsroman

Forfatter: Lars Mæhle

Dato: 28.03.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Lars Mæhle har med "Jag är supermann", skrevet en sjokkerende, dyp, dramatisk, tankevekkende, sterk og rørende ungdomsroman. En bok fullstappet med alvorlige, vakre og politiske historier. Det er ingen tvil om at forfatteren har tatt utgangspunkt i samfunnsproblematikk og politisk historier.

Dette er en fiktiv roman som virkelig tar deg dypt inn i hverdags problematikk og situasjoner. De fleste kan kjenne seg igjen i beskrivelsene og skildringene rundt hovedpersonene. Det virker som at forfatteren er inspirert av virkelige hendelser. Noe som gjør handlingen troverdig og realistisk.

Mæhle's har laget en velskreven ungdomsroman. Mæhle som er kjent for sine brutale og intense kriminalromaner, viser sitt talent som ungdomsroman forfatter.

Historiene i "Jag är Supermann", går over et varmt døgn i juli. Dette er en blanding av roman og fortellinger. Den er dyp, gripende, dyster, dramatisk, sjokkerende, spennende og rørende på en og samme tid.

Romanen handler om Bjørn, Eskil og en svensk jente som tar turen ned til elva for å bade. Syriske Aya kommer til Sunndalsøren etter å ha flyktet gjennom hele Europa. Anders blir besøksvenn på aldershjem for å imponere Marianne. Karl gruer seg for å holde tale i begravelsen til sin lillebror. Leserne blir også kjent med rebellen Tuva er tvangssendt til dalen, for å holde seg unna et dårlig miljø i Oslo. Boken handler også om en rømling, i skjul, en eller annet sted.

Min konklusjon om boken:

"Jag är supermann" er en nydelig, rørende og vakker ungdomsroman. En innholdsrik og fengende bok, skrevet på nynorsk. Leserne blir i denne boken kjent med flere skjebner. Forfatteren har skrevet en roman som går over et døgn i juli.

Denne romanen er både mørk og lys. Forfatteren beskriver og skildrer handlingen på en realistisk og troverdig måte.

Lars Mæhle har laget en velskrevet ungdomsroman. Det er lett å sette seg inn i boken og forestille seg hvordan handlingen utspiller seg. Forfatteren tar i denne boken for seg flere ungdommers ulike prosjekt. Den handler om ungdommene, sitt intenst ønske om å bli sett og finne feste i verden.

Jeg er virkelig imponert over Mæhle's beskrivelser og skildringer. Lars har virkelig talent som forfatter. Dette er en roman s de fleste ungdommer bør lese. En fengslende bok som er vanskelig å legge fra seg. Et mesterverk av de sjelden, en litterær godbit.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde tale i gravferda til veslebror sin. Og rebellen Tuva er tvangssend til dalen, for å bli halden unna eit dårleg miljø i Oslo.

Og midt i alt dette finst det truleg også ein rømling, i skjul, ein eller annan stad."

Med litterær hilsen

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Jag är Supermann. Lokalisert 28.03.2017 på Internett https://samlaget.no/collections/2017/products/jag-ar-supermann

En spennende bok for ungdom!

Forlag: LIV forlag

Sjanger: Ungdomsroman/Spenning

Forfatter: Lene Eriksen

Kilde: Innbundet

"Domens port", er første bok i en ny norsk fantasy serie. Romanen er skrevet av debutant Lene Eriksen. Forfatteren har lagt et univers preget av havfruer, demoner, falne engler, huldere, vampyrer og hekser. Dette er en skremmende og spennende start på en serie jeg virkelig har troen på. Boken preges av hårreisende beskrivelser og skildringer. Det er vanskelig å ikke begeistres av Lene Eriksens roman.

Lene Eriksen har skrevet en ungdomsroman som handler om Boa. Hun oppdager at Ylva, hennes arvtager til å beskytte elementæråndene, er forsvunnet.

Hun søker etter svar og et drømme-varsel, en heksesabbat og en ung hulder bekrefter det hun frykter mest av alt. Ylva er bortført av Lucifer.

Boa må velge mellom å reise til farvann langt borte for å beskytte åndene eller forsøke å finne Ylva.

Dette er en ekstremt spennende debutroman. Lene Eriksen har laget en velskreven, intens og brutal roman. "Domens port", handler om jakten etter porten til Helvete. Dette er en uhyggelig og dramatisk roman. Lene har skrevet en fantasy roman i verdensklasse. Handlingen som utspiller seg i denne romanen er både mørk og dyster. Dette er virkelig en fantasy roman jeg kan anbefale og jeg gleder meg virkelig til Lenes neste bok. Denne kvinnene har talent for fantasy sjangeren. Lene Eriksen fikk virkelig nakkehårene mine til å reise seg i løpe av romanen. Jeg er meget imponert over Lene sine beskrivelser og skildringer.

Jeg har valgt å gi denne romanen, terningkast 6! En av de beste fantasy bøkene jeg har lest på lenge. For en debut, dette lover godt for fremtidige romaner!

Bakside informasjon om boken:

"Boa oppdager at Ylva, hennes arvtager til å beskytte elementæråndene, er forsvunnet. Hun søker etter svar og et drømme-varsel, en heksesabbat og en ung hulder bekrefter det hun frykter mest av alt. Ylva er bortført av Lucifer.

Boa må velge mellom å reise til farvann langt borte for å beskytte åndene eller forsøke å finne Ylva.

Er det i det hele tatt mulig å finne porten til Helvete?"

Med litterær bokhilsen

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Domens port. Lokalisert 01.03.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/domens-port-lene-eriksen

Fantasy roman for folk i alle aldre!

Forlag: LIV forlag

Sjanger: Fantasy/Spenning/Ungdomsroman

Forfatter: John Olav Oldertrøen

Kilde: Innbundet

"Isilds Vrede", er en litterær reise som passer for folk i alle aldre. John Olav Oldertrøen har laget en velskrevet fantasy roman. En bok som byr på en blanding av folketro og norrøn mytologi. Oldertrøen har gitt oss en litterær godbit, som handler om kloden vår. Om mot og om vennskap. Dette er en såkalt Øko- fantasy, en spennende, skremmende og mystisk roman.

Leserne blir i denne boken, kjent med Trym og familien hans. De skal flytte fra alt det de kjenner for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham og hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør. Det er mystiske ting som skjer med Trym.

På gården treffer han en merkelig og annerledes jente i skogen. Han skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje. Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes å være umulig.

John Olav, har skrevet en realistisk, interessant og fengende roman for folk i alle aldre. "Isilds Vrede", er en spennende og skremmende ungdomsroman. Den handler om økosystemet og hvordan kloden vår endres på grunn av miljøet. Dette er en fantasy roman, som kan få nakkehårene til å reise seg. Jeg har ikke lest en mer sjokkerende, realistisk og skremmende fantasy roman på lenge. Oldertrøen, har skrevet en debutroman om Trym, en 12 år gammel gutt som føler at verden holder på å gå under. Dette er en drivende god bok. Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig"

Med litterær hilsen

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Isilds Vrede. Lokalisert 31.01.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk/ungdom/isilds-vrede-john-olav-oldertroen

En ekstremt spennende og vakker avslutning på Ønskemesterens datter!

Forlag: Bazar forlag

Sjanger: Ungdomsroman/Spenning

Forfatter: Laini Taylor

Kilde: Innbundet

"Guder og monstre", er tredje og avsluttende romanen i serien Ønskemesterens datter. Laini Taylor har skrevet en skremmende, spennende, sjokkerende og dramatisk avslutning på ungdomsroman serien som har ligget på bestselgerlistene over lang tid. Dette er en fantasy serie som virkelig kan få nakkehårene til å reise seg.

Taylor avslutter serien med et oppgjør mellom engler og djevelen. For hva kjemper vi for, hva dreper vi for og hva sier framtiden. I "Guder og monstre", er handlingen lagt til det utenkelige marerittet. Der virkeligheten brutalitet preger sidene. Jael fører i denne boken, sin blodtørstige englehær inn i menneskenes verden. Karou og Akiva blir endelig gjenforent, ikke i kjærlighet, men i en allianse mellom kimærer og engler i kampen mot deres felles fiende. I krigen som følger kjemper, elsker, og dør mennesker, kimærer og engler i et episk teater som overskrider grensene for godt og ondt, rett og galt, venn og fiende.

Laini Taylor har skapt et intens, dystert og brutalt eventyr på tre bøker. Dette er fengende ungdomsromaner, som både sjokkerer og skremmer leserne. Forfatteren er realistisk i sine beskrivelser og skildringer. Handlinger fiktiv og ekstremt spennende. Det å følge Jael, Karou og Akiva gjennom tre bøker i kamp mellom engler, djevelen og demoner, er brutalt og sjokkerende.

Jeg har valgt å gi bok nummer tre i denne serien, terningkast 5! For en avslutning! Du kan virkelig glede deg til å lese denne serien!

Bakside informasjon om boken:

"Det mest utenkelige mareritt blir brutal virkelighet i det Jael fører sin blodtørstige englehær inn i menneskenes verden. Karou og Akiva blir endelig gjenforent – ikke i kjærlighet – men i en skjør allianse mellom kimærer og engler i kampen mot deres felles fiende. I krigen som følger kjemper, elsker, og dør mennesker, kimærer og engler i et episk teater som overskrider grensene for godt og ondt, rett og galt, venn og fiende."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Bazarforlag.no. (2015). Guder og Monstre. Lokalisert 22.01.2017 på Internett http://www.bazarforlag.no/tittel/guder-og-monstre/6813

En underholdende fortsettelse på Laini Taylor’s triologi!

Forlag: Bazar forlag

Sjanger: Ungdomsroman/Spenning

Forfatter: Laini Taylor

Kilde: Pocket

"Støv og Stjerneskinn", er en ekstremt spennende og underholdende fortsettelsen på Laini's roman serie for ungdom. Dette er en åndelig dødslek mellom engler og demoner. En intens og sjokkerende bok.

Romanen handler igjen om kunststudenten og monsterlærling Karou. Hun har funnet svarene hun søkte. Nå vet hun hvem hun er og hva hun er. Men med denne kunnskapen kommer en annen sannhet frem. Hun har elsket en fiende, han sviktet henne og en hel verden måtte bøte for det.

Laini Taylor gir oss en ekstremt spennende, intens, sjokkerende og skremmende fortsettelse der "Mørk engel" slapp. I denne boken må Karou bestemme seg for hvor langt hun er villig til å gå for å hevne sitt folk.

Fylt av skjønnhet, kjærlighet, hemmeligheter og vanskelige valg forteller "Støv og stjerneskinn", historien om Karou og Akiva. De befinner seg på hver sin side av en gammel krig som nå våkner til live igjen og Karou må bygge en monsterhær i et land som består av støv og stjerneskinn.

Taylor byr med "Støv og Stjerneskinn", på dystre, kreative og spennende beskrivelser og skildringer. Dette er en ungdomsroman som er språklig sterk. Forfatteren byr på et fiktiv univers som inneholder et kjærlighets forhold mellom engel og djevelen. Laini Taylor har laget en velskrevet, underholdende og skremmende roman for ungdom. Jeg har valgt å gi roman nummer to i serie om Karou, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Kunststudent og monsterlærling Karou har funnet svarene hun søkte. Nå vet hun hvem hun er og hva hun er. Men med denne kunnskapen kommer en annen sannhet frem. Hun har elsket en fiende, han sviktet henne og en hel verden måtte bøte for det.

I den åndeløst spennende fortsettelsen på Mørk engel må Karou bestemme seg for hvor langt hun er villig til å gå for å hevne sitt folk. Fylt av skjønnhet og umulig kjærlighet, hemmeligheter og vanskelige valg forteller Støv og stjerneskinn historien om Karou og Akiva. De befinner seg på hver sin side av en urgammel krig som nå våkner til live igjen og Karou må bygge en monsterhær i et land som består av støv og stjerneskinn."

Med litterær hilsen

Kilder:

Bazarforlag.no. (2015). Støv og Stjerneskinn. Lokalisert 19.01.2017 på Internett http://www.bazarforlag.no/tittel/stov-og-stjerneskinn/6817

En spennende bok om kjærlighet og magi!

Forlag: Bazar forlag

Sjanger: Ungdomsroman/Spenning

Forfatter: Laini Taylor

Kilde: Pocket

"Mørk Engel", er bok nummer en i en romanserie på tre bøker.

Laini Taylor har skrevet en rå og tøff ungdomsroman om mørk kjærlighet og mystisk magi. Dette er spennende, skremmende og imponerende roman. Boken byr på brutal og sjokkerende beskrivelser og skildringer. Dette er en annerledes, dyster og mystisk roman for ungdom, men passer for folk i alle aldre.

Boken omhandler en kjærlighet som oppsto mellom en engel og en djevel. Noe som ikke ender godt.

Vi blir i romanen kjent med Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke.

Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske “ærend”, hun snakker mange språk og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår.

Hvem personen er, handler om noe som opptar henne. Hun har satt seg fore å finne det ut. Da en av de fremmede vakre, forfulgte Akiva setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår.

"Mørk engel", er en ekstremt spennende bok for folk i alle aldre. Den holder spenningen oppe fra første til siste side. En historie som kan få nakkehårene til å reise seg. Laini Taylor har laget en velskrevet start på en roman serie som virkelig kan anbefales. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 4!

Bakside informasjon om boken:

"Det var en gang kjærlighet oppsto mellom en engel og en djevel. Det endte ikke godt.

Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske “ærend”; hun snakker mange språk – og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår.

Hvem er hun?

Det er et spørsmål som opptar henne henne, og hun har satt seg fore å finne det ut. Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?"

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Bazarforlag.no. (2012). Mørk engel. Lokalisert 14.01.2017 på Internett http://www.bazarforlag.no/tittel/mork-engel/6326