"Domens port - Djevelens besettelse" av Lene EriksenDOMENS PORT – DJEVELENS BESETTELSE:

Forlag: Liv forlag

 

Sjanger: Ungdomsbok/Spenningsroman/Ungdomsbok

 

Forfatter: Lene Eriksen

 

Sider: 270

 

Terningkast: 4

 

Dato: 29.03.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jeg har alltid hatt sansen for god fantasy-litteratur. Husker jeg leste hele “Harry Potter”-serien av J.K. Rowling når jeg var liten, og ble trollbundet av “Ringenes Herre”-universet til J.R.R. Tolkien da jeg ble litt eldre. Lene Eriksen var en forfatter, jeg var meget imponert over da hun kom med sin debut i 2017, en bok jeg ga terningkast 6. To år etter (2019), kom hennes etterlengtede oppfølgere, men må ærlig innrømmet at den ikke var i nærheten av like bra, men det var svært underholdende, fengende og spennende leseopplevelse. Den inneholdt mange av elementene en god fantasy-historie skal inneholde. Ja, jeg må ærlig innrømme, at jeg er meget begeistret over Lene Eriksens måte å sette den rette stemningen, og hennes energiske fortellerstemme, som er lett å leve seg inn i. Et univers jeg virkelig liker å tas med inn i.

Lene Eriksen har uten tvil servert en strålende og forbausende god fortsettelse, men det som Eriksen taper på, er at hun gjør den litt for treg i starten, og klarer ikke å holde spenningen oppe mot slutten, men det er en svært god bok, der lesere som er fan av “Harry Potter” og “Ringenes Herre”, så vil de like den godt. Så dette er ikke en direkte dårlig “andre bok”, men jeg forventet like mye spenning selvfølgelig, men ble ikke skuffet. Dette er selvfølgelig ikke kvantitet, men hun sliter med å toppe hennes debut, men spør du meg, skal det mye til, for hennes første utgivelse var så durabelig godt skrevet, at alle andre fantasy-bøker ble bleke, men hennes oppfølger, den slet hun litt med. For hadde hun laget den litt mer spenstig, hadde hun fått terningkast 5, men uansett, det er rimelig godt levert av Lene Eriksen. Så dette er en bok som virkelig bør leses. Gleder meg allerede til neste bok i serien, for håper ikke dette er slutten på serien.

 

Bakside informasjon om boken:

“Hvordan skal Boa klare å redde Ylva ut av Helvete uten De fires hjelp? I nesten hele sitt liv har hun vært Deres vokter. Havfruen Boa har kunne styrt ilden, luften, jorden og vannet. Hun har passet på at de fire elementæråndene ikke falt i gale hender. Men, hun hadde feilet. Han kom på sporet av dem og den dagen Ylva, hennes arvtager til å beskytte De fire, skulle overta, ble Ylva bortført av Lucifer. Boa sverget på å finne henne og etter måneder på land fant hun et kart. Det viser vei mot Domen, et fjell i det værharde nord, hvor porten til Helvete befinner seg. Med kartet trygt forseglet returnerte hun til havet. Det var da hun fant Almira, spedbarnet som ble dumpet i sjøen av en demon. Det var ingen tvil om hvor hun kom fra og Boa så seg nødt til å utsette reisen inntil Almira kunne overta rollen som vokter. Nå er tiden er inne, Boa gir avkall på De fire og legger ut på reisen, uvitende om at hun ikke er alene.

Lucifer har ventet lenge. Han må ha De fire, ellers vil han aldri kunne bryte løs fra Helvete. Aldri vandre fritt ute på jorden, få styrt over menneskene eller få sin etterlengtede hevn over Gud. Nå er ventetiden endelig over. Resten av planen kan iverksettes.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Liv forlag. (2019). Domens port – Djevelens besettelse. Lokalisert 29.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top