"Skyggespillet" av Anna BågstamSKYGGESPILLET:

Forlag: Panta

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Anna Bågstam

 

Sider: 426

 

Terningkast: 6

 

Dato: 29.03.2020

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er den etterlengtede oppfølgeren til durabelige “Øyevitnet” her, og den er mye bedre når det kommer til handlingen, skildringene og beskrivelsene. Anna Bågstam debuterte med et smell, og utmerket seg kjapt som en av mine favoritt skandinaviske forfattere. Jeg ble begeistret allerede i det jeg åpnet “Øyevitnet”, for det var noe svært unikt, sært og spesielt med Anna Bågstams måte å skrive og fortelle på, det var rett og slett aldri gjort før. Uten tvil et geni, som nordmenn bør være ekstremt glad for at et norsk forlag har tatt på seg ansvaret for å oversette og utgi.

Nå er hun tilbake med enda en spektakulært og altoppslukende kriminalroman, som fenger deg allerede fra første side. Når du først har startet på “Skyggespillet”, ja da er du ikke tilgjengelig på en stund, for den er så fengende, at du nærmest blir sittende lenket fast til historien, fram til siste setning er fortæret. Handlingen utspiller seg igjen i den pittoreske fiskerbyen Lerviken, som er så lett å se for seg, det er neste som en kan føle tilstedeværelse i det idylliske landskapet. Dette er noe av det beste innen svensk krim for tiden, ja Anna Bågstam slår til og med min favoritt blant svenske kvinnelige krimforfattere, som er Camilla Läckberg.

Dette er febrilsk og forbausende god oppfølger. Anna Bågstam er uten tvil en av mine favorittforfatter fra Sverige per dags dato, og jeg tror nemlig at du som leser denne boken, vil få en ny regjerende favoritt blant svenske krimforfattere. For plottet er så godt gjennomført og historien så fryktelig detaljert lagt fram, at det er en fryd å lese. Det er neste som om historien er blitt nøye planlagt før den ble skrevet. Dette er en forfatter, som kommer til å være blant mine favoritter, en godt stund til, for det skal mye til for å finne en bedre prestasjon og krimhåndverk som dette. Det er sjeldent jeg sier det, men “Skyggespillet” er det krutt i, som kommer til å smelle hos enhver leser, ja du vil garantert bli fengslet av Anna Bågstams perfeksjonisme og profesjonelle, samt energiske fortellermetode, som gir deg frysninger langt nedover ryggen. Dette er en perfekt bok, som virkelig kan anbefales.

 

Bakside informasjon om boken:

“Et nytt drap finner sted i fredfulle Lerviken, folk forsvinner, løgner florerer og et politisk spill avdekkes … En kvinne har forsvunnet under merkelige omstendigheter. Alt tyder på at hun har blitt kidnappet. Snart flyter liket av en mann i land i Lerviken i Öresund. Offeret har syreskader og er umulig å identifisere. Hvem er det som forsøker å skjule sporene sine?

Privatetterforskeren Harriet Vesterberg setter i gang en intens jakt på gjerningsmannen. Samtidig holder hun et våkent øye med sin glemske pappa Eugen, og hun sliter med det vaklende kjærlighetsforholdet til advokaten Rikard, hvis polerte ytre skjuler en hemmelighet. Snart befinner Harriet seg i en desperat kamp mot klokken, der hun igjen står overfor valget om å bryte reglene eller følge dem. Med skjebnesvangre konsekvenser som resultat. Skyggespillet er den andre boken i Anna Bågstams krimserie som utspiller seg i den pittoreske fiskerbyen Lerviken, med den uperfekte og smugrøykende etterforskeren Harriet som hovedperson.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Panta forlag. (2020). Skyggespillet. Lokalisert 29.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top