Forlag: Gyldendal norske forlag

 

Sjanger: Kriminalroman/Spenningsroman

 

Forfatter: Marit Reiersgård

 

Dato: 05.07.2016

 

Sider: 400

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Marit Reiersgård imponerer igjen med bok nummer 3 i serien om Bitte Røed og Verner Jacobsen. Forfatterens to forrige kriminalromaner har bydd på spenning, dystre beskrivelser og dramatikk. “Paradisbakken”, omhandler fire venninner, der to er drept og 25 år med taushet har utgjort et skille mellom vennskapet. Saken har aldri blitt oppklart og hemmeligheter avsløres en etter en. Til tider byr boken på lun humor og det er vanskelig å legge den fra seg. Handlingen er dyster, spennende og nervepirrende. Du kan til tider føle en tilstedeværelse og Marit klarer å formulere handlingen på en imponerende måte.

“Paradisbakken”, er en kriminalromanen som byr på psykologisk handling. Marit beskriver på en fengende måte de medmenneskelige forholdene. Med god skildringer av hovedpersonene, handlingen og omgivelsene, kan du til tider føle tilstedeværelse. Romanens karakterer og handling, skaper en bok som er vanskelig å legge i fra seg. Boken er bygget opp av 400 sider, fullspekket med spenning og dramatikk. Denne boken er virkelig å anbefale!

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er nesten 25 år siden Camilla Carlsen ble funnet drept ved stien i det lille skogsområdet midt i Paradisbakken. Saken ble aldri oppklart. Nå gjør Drammens-politiet en ny gjennomgang i håp om at de med nye øyne og nye metoder skal finne en løsning på saken. Camillas beste venninner har alle vært inne til avhør på nytt; nå møtes de på et utested for å diskutere opplevelsen og minnene fra den gang.

Ved baren står en mann og kaster lange blikk mot May, en av venninnene. May går ut for å ta en røyk, mannen følger etter. Morgenen etter blir hun funnet drept i et utstillingsvindu. Måten liket er plassert på forteller at drapspersonen vil sende en beskjed. Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen må forfølge både fortidens spøkelser og nåtidens ferskere spor.”
Med “Paradisbakken” har forfatteren klart å skape en spenningsturne på 400 sider. Marit gir oss en reise gjennom Drammens mørke og dystre sider. Som nevnt er handlingen lagt til Drammen, der en nesten 25 år gammel sak skal løses. En sak som lenge har vært henlagt. Romanen byr på sterk spenning og humor gjennom 400 sider. Du blir i boken bedre kjent med politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen.

Kriminalromanen omhandler en 25 år gammel sak, der Camilla Carlsen ble funnet drept ved stien i skogsområdet midt i Paradisbakken. Saken blir aldri oppklart, men ved nye metoder føres Drammen – politiet inn i nye dystre, dramatiske, spennende og actionfylte spor. Marit holder spenningen oppe fra første til siste side.

Jeg er imponert over Reiersgårds måte å beskrive romanens intime spenningen på. I tillegg byr kriminalromanen på humor, dysterhet og intriger. Boken har jeg valgt å gi terningkast 5.

 

Kilder:

Gyldendal forlag (2016). Paradisbakken. Lokalisert i 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top