Forlag: Kolon forlag

 

Sjanger: Kriminalroman/Spenningsroman

 

Forfatter: Stein Sørensen

 

Dato: 05.07.2016

 

Sider: 525

 

Kilde: innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“4”, er en spennende, humoristisk, sjokkerende og fengende roman. En roman om et ønske, et ønske om frihet. Stein Sørensen har med denne kriminalromanen, debutert med en bok fullspekket med humor, spenning, kunnskap og sterke skildringer. Romanens handling er lagt til Oslo og et dystert gangstermiljø. Det er ingen tvil om at Sørensen har gjort en god del Research for å skrive denne boken. Sørensen viser med denne boken, hans dyktighet som forfatter.

“4”, handler om Kyrre Tanding, en kriminell som er dømt og soner ved elektronisk fotlenke. Kyrre soner siste del av dommen, etter å ha blitt dømt for medvirkning til drap. Selv venter ikke Tanding på å gå fri, men for å sone en uformell straff, det kriminelle miljøet har gitt ham. Et slik liv har Kyrre levd i 11 år, men nå orker han ikke mer. Han er derfor nødt til å gjøre noe, å befri seg selv.

Steins kriminalroman er informativ, sjokkerende og spennende. En fengslende roman, der handlingen er lagt til et av Oslos kriminelle og beryktede miljøer. Et miljø som er preget av penger, brutalitet og kriminalitet. Sørensen beskriver omgivelsene som pregløse og en hovedpersonen som sliter med store problemer.

Romanen “4” er spennende fra første til siste side og kan varmt anbefales.

 

Bakside informasjon om boken:

“Året er 2014. Kyrre Tanding sitter med en elektronisk fotlenke og soner siste delen av en dom for medvirkning til drap. Men han venter ikke på løslatelsen. Han venter på den uformelle straffen det kriminelle miljøet har idømt ham. Slik har han levd i snart 11 år. Nå orker han ikke mer. For å befri seg, må han våge å bruke det eneste maktmiddelet han har. Sannheten. Om han forteller alt han vet, vil det ikke lenger ha noen hensikt å drepe ham. Historien er ødeleggende for Kyrre, men den er mer ødeleggende for de som truer ham. 4 er en gangsterroman fra Oslo, hvor kriminaliteten vever seg umerkelig inn de lovlydiges liv. Romanen er lærd og folkelig, fortalt med stor troverdighet og bunnløs humor.”

 

Stein Sørensen roman, er som nevnt spennende og dyster. Omgivelsene er brutale og hovedpersonen proppet med humor. Stein har skrevet en bok full av kriminelle skikkelser. Her blir du kjent med en person ved navn Kyrre. En pregløs, problemfull og mislykket person. Kyrre er dømt for medvirkning til drap, men skal enda en gang dømmes når han går fri. I 11 år har han levd i det kriminelle gangstermiljøet, men nå vil han gå fri. Alt han må gjøre er å fortelle sannheten, men da vil han få store problemer.

“4”, er en reise gjennom et av Oslos kriminelle miljøer. Du følger en person som sliter med diverse problemer. Gjennom romanen følger du hans oppdrag om å bryte ut av det kriminelle miljøet. Veien mot frihet er lang og sannhet er vanskelig. Romanen byr på humor, sjokkerende situasjoner, dyster handling og spennende beskrivelser. Boken er folkelig og troverdig, en kriminalroman de fleste bør lese.

Sørensens roman er kunnskapsrik og som nevnt tidligere: Troverdig. En bok de fleste vil like. Aldri før har jeg lest en så bra debutroman. Du blir i romanen kjent med et nytt miljø, preget av vold, sjalusi og brutalitet. Boken er preget av gode beskrivelser og interessant handling.

Det ender til slutt med at jeg gir romanen terningkast 5. Boken anbefales på det sterkeste, en bok de fleste bør lese.

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kolon forlag (2016). 4. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top