En thriller fylt med fart og spenning

Tredje gang du dør

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Øystein Wiik

 

Sider: 555

 

Dato: 24.11.2019

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen: 

Øystein Wiik er en anerkjent forfatter, skuespiller og sanger. I 2010 debuterte han som forfatter med kriminalromanen “Dødelig applaus”. Det var en stemningsfylt, spennende, skremmende og sjokkerende fortelling fra operamiljøet, og den aller første boken med Tom Hartmann i hovedrollen. Det er ingen tvil om at han hentet inspirasjon fra sin sangkarrière når han skrev denne boken. Øystein Wiik er kjent for å skrive barske, heftige og brutale historier, som gjør deg målløs og gir deg hakeslepp allerede fra første side. Det er ikke et eneste tregt sekund i forfatterens hårreisende og nervepirrende krimunivers.

Så syv år etter hans debut (2017), kom sjuende bok i Hartmann serien. En serie jeg liker ekstremt godt, og ikke kan få nok av. Noen av bøkene i serien har jeg lest flere ganger, og vil si at “Skorpionen” fra 2016 er min personlige favoritt. Øystein Wiik er en svært dyktig forfatter, og har levert god kvalitet hvert år, gjennom et nytt Hartmann eventyr, noe som er meget imponerende. Det kan til tider bli for voldsomt, brutalt og heftig, men det har begynt å bli Øysteins Wiik unike varemerke. Det er ingen tvil om at Wiik er en av Norges mest pro-aktive forfattere, og en vi virkelig bør være stolt av, for dette er en barsk forfatter, som serverer uforglemmelige historier gang på gang, det finnes få forfattere av hans slag.

I år (2019) er forfatteren tilbake igjen, denne gangen med en splitter ny helt, Hauk Alving i “Tredje gang du dør”. Jeg må personlig meddele at Tom Hartmann er en av mine favoritt karakterer i norsk krimlitteratur. Øverst troner Varg Veum av Gunnar Staalesen og Bjørn Beltø av Tom Egeland, men Tom Hartmann følger rett bak. Selv om vi har fått Alving, håper jeg ikke at Øystein Wiik har pensjonert Tom Hartmann, og at det kun blir en kort pause, for å miste Tom Hartmann vil jeg se på som et enormt stort tap for krimlitteraturen i Norge. Det er for tidlig å legge Tom Hartmann på hyllen. Men når vi en så sjelden gang, blir servert en ny norsk krimhelt, ja da må jeg jo ærlig innrømme, at jeg alltid blir like glad. Og ja, jeg fikk stor sans for Hauk Alving allerede fra første kapittel, jeg synes han er unik, sjarmerende og human.

Øystein Wiik har igjen vist at han kan skrive, thrillere med høy kvalitet. Med Tom Hartmann fikk norsk krimlitteratur en helnorsk James Bond. Med Hauk Alving har Norge fått en helnorsk Ethan Hunt. Jeg sier det igjen, Øystein Wiik er et talent, og klarer gang på gang å overbevise. “Tredje gang du dør” eventyrlig, altoppslukende og underholdende thriller. Et mesterverk som en skal lete lenge etter for å finne en perfekt match. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for denne forfatteren. Så Øystein Wiik, gi oss med Hauk Alving framover, men lov oss at “Dødsrytteren” fra 2017 ikke var siste eventyr med Tom Hartmann. Så igjen, takk for at du skriver thrillere Øystein, for dette kan du. Gleder meg allerede til neste.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“I et desperat forsøk på å sikre sin døvblinde datter Maries fremtid, presser den fallerte skuespilleren Hauk Alving sin rike elskerinne for millioner. Det blir skjebnesvangert.
I stedet for penger får Alving torpedo Kalle Helgesen på nakken, og i et brutalt angrep dreper Alving torpedoen i selvforsvar. Han kvitter seg liket, og skjuler drapet ved selv å utgi seg for å være Helgesen. Slik blir han involvert i et hemmelig nettverk ledet av en viss Mentor Ferrara, som tjener store penger på illegal organhandel og etnisk rensing på et svært utspekulert vis. Hauk Alving bestemmer seg for å ta kampen opp mot den hensynsløse Ferrara. Men er det en kamp han kan ha noen sjanse til å vinne?”

 

Med julehilsen fra Boktimmy

 

Kilder: 

Aschehoug.no. (2019). Tredje gang du dør. Lokalisert 24.11.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top