Skaper engasjerende spenning ut av Metoo-debatten

© Aschehoug forlag

Faktaboks:

Forlag: Aschehoug forlag

Sjanger: Krim

Forfatter: Trude Teige

Sider: 336

Terningkast: 5

Dato: 23.11.2019

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Trude Teige er et kjent navn for mange. Hun har tidligere jobbet som nyhetsanker i TV2. I 2002 debuterte hun med den historiske romanen “Havet syng“, og fulgte opp med “Lene seg mot vinden” to år senere. Fem år etter kom “Noen vet“, som er første bok i den populære krimserien om TV-journalisten Kajsa Coren. I 2015 kom den historiske romanen “Mormor danset i regnet“, og i år er hun aktuell med den sjette boken i Kajsa Coren serien “Aldri tilgi“. Trude Teige ble nylig utnevnt som president i Rivertonklubben.

Med “Aldri tilgi” tar Trude Teige nok en gang opp et samfunnsaktuelt tema, og hun gjør det med all verdighet og full respekt. I den sjette Kajsa Coren er det Metoo-debatten som står i fokus, en debatt de fleste har kjennskap til, da den har florert rundt i media de siste par årene. Dette er første kriminalromanen jeg har lest, som tar opp dette temaet.

Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende research for å tegne et så troverdige, leseverdig og realistisk bilde av seksuelle overgrep. Tematikken i “Aldri tilgi” er med på å løfte denne Kajsa Coren boken opp på et internasjonalt nivå, som både gjør denne fortellingen til en engasjerende, altoppslukende og oppsiktsvekkende leseaffære.

Jeg satt nærmest å bet negler da jeg leste denne nervepirrende kriminalromanen. Trude Teige har servere en lettlest kriminalroman på 336 sider, som både er uforglemmelig og tankevekkende. Det er vanskelig å legge fra seg denne boken, før siste side er lest. “Aldri tilgi” er en krim som vekker oppsikt og gir deg frysninger langt nedover ryggen. Dette er en tankevekker av de få, et svært godt og solid stykke skrive arbeid.

Jeg har lest samtlige av Trude Teige sine kriminalromaner, og må si at denne er flere hakk bedre enn hennes forrige “Pasienten“. Men selv om jeg er full av begeistring for “Aldri tilgi“, er det “Svik” fra 2012, som er min største favoritt blant hennes utgivelser. Trude Teige er et fyrverkeri av en forfatter, en svært talentfull kvinne, som jeg håper vi berike krimlitteraturen med flere bøker om Kajsa Coren. Så ikke la det gå lang tid til neste bok kommer. For Trude Teige, du kan skrive, og noe så sabla bra.

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding.

Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra?  

Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #Metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården.”  

Med julehilsen fra Boktimmy

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). Aldri tilgi. Lokalisert 23.11.2019 på Internett her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top