Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminaldokumentar/Historie

 

Forfatter: Bernt Rougthvedt

 

Sider: 160

 

Dato: 01.11.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

Bernt Rougthvedt kjent for de kunnskapsrike biografiene om Gregers Gram og Jonas Lie. Nå er han aktuell med den historisk true crime boken “Mordet på lille Mary”. Dette er en mystisk, brutal og intens avhandling om kidnappingen og drapet på Mary som skjedde i 1937. Rougthvedt tegner et hårreisende og dystert bilde av sedelighetsforbrytere og et drap som skjedde i den gamle Pipervika.

“Mordet på lille Mary” er en historisk true crime som virkelig tar pusten fra deg som leser. Den handler som nevnt om kidnappingen og drapet på lille Mary i 1937. Dette var en sak som fikk enorm oppmerksomhet, men alt oppstyret stilnet fullstendig så snart den mistenkte Ingvald Hansen hadde fått sin dom i lagmannsretten.

Leserne får et omfattende innblikk i politietterforskningen som ble utført på den tiden. Politiet konsentrerte seg først og fremst om den mistenkte Hansen, i den grad at de ikke brydde seg med å avhøre 5 sedelighetsforbrytere som bodde i samme strøk som lille Mary.

Det er blitt skrevet mange true crime opp igjennom tidene. “Mordet på lille Mary” er uten tvil den beste jeg har lest. Den er like spennende som en kriminalroman. Dette er en sann historie som virkelig tar pusten fra deg som leser. Bernt Rougthvedt har laget en velskreven bok på 160 sider. Dette er en mystisk, brutal, sjokkerende og dyster bok. “Mordet på lille Mary” er en historisk bok som virkelig kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Bernt Roughtvedt har skrevet en historisk true crime om kidnappingen og drapet på lille Mary i 1937. Saken fikk enorm oppmerksomhet, men alt oppstyret stilnet fullstendig så snart den mistenkte Ingvald Hansen hadde fått sin dom i lagmannsretten. Politietterforskerne hadde utelukkende konsentrert seg om Hansen som mistenkt, i den grad at de ikke brydde seg med å avhøre 5 sedelighetsforbrytere som bodde i samme strøk som lille Mary.”

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Mordet på lille Mary. Lokalisert 01.11.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top