Sterk, varm og underholdende roman!

Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Levi Henriksen

 

Sider: 304

 

Dato: 04.11.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Her hos de levende” er Levi Henriksens nyeste utgivelse. Dette er etter min mening hans viktigste, sterkeste og beste utgivelse til nå. Igjen tar forfatteren leserne med til Skogli. Gjennom litt over 300 sider stifter leserne et varmt og sårt bekjentskap med Hermann Henriksen. Barnemishandling er et sentralt tema i denne romanen. “Her hos de levende” er en tankevekkende, dramatisk og realistisk leseopplevelse.

Romanen handler om nevnt om Hermann Henriksen. Hans hus har han bygde med sine egne hender. Det er solgt og skal rives. Hermann som i alle år arbeidet i skogen og som hoppet lengst av alle på ski. Som unggutt la Hermann planer om å drepe stefaren sin. Hvem var han egentlig.

Hermann sin sønn har kommet til et vippepunkt i livet. Han har brutt kontakten med sine nærmeste, og har tatt seg inn i det gamle og forlatte huset som faren bygde.

Farens oppvekst og dunkle fortid vet han lite. Med to gamle landskapsmalerier og en etterlatt 7de sans forsøker han å lime sammen brokkene av farens liv. Og redde stumpene av sitt eget.

Levi Henriksen debuterte i 2002 med “Feber”, en samling av noveller. Siden den gang har han utgitt flere litterære godbiter. “Her hos de levende” er som nevnt etter min mening hans beste utgivelse til nå. Levi Henriksen skriver på en poetisk og troverdig måte. Hans skildringer og beskrivelser av karakter og miljø, får meg som leser til å føle tilstedeværelse. Det er ingen tvil om at forfatteren har brukt sitt eget liv som kilde. Gjennom litt over 300 sider fletter Levi sin egen fars historie. Henriksen har laget en velskreven roman som både er underholdende, sterk, vakker og tankevekkende. Når en først har begynt å lese, er det vanskelig å legge den fra seg. Dette er et litterært mesterverk som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Huset som Hermann Henriksen bygde med sine egne hender, er solgt og skal rives. Hermann som i alle år arbeidet i skogen, han som hoppet lengst av alle på ski. Og som da han var unggutt la planer om å drepe stefaren sin. Hvem var han egentlig? Hermanns sønn har kommet til et vippepunkt i livet. Han har brutt kontakten med sine nærmeste, og har tatt seg inn i det gamle og forlatte huset som faren bygde. Om farens oppvekst og dunkle fortid vet han lite. Med to gamle landskapsmalerier og en etterlatt 7de sans forsøker han å lime sammen brokkene av farens liv. Og redde stumpene av sitt eget.”

 

Med en høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2017). Her hos de levende. Lokalisert 04.11.2017 på Internett http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Her-hos-de-levende

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top