Forlag: Tigerforlaget

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Erik Grønner

 

Dato: 16.12.2016

 

Sider: 448

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Erik Grønner er i år aktuell med romanen “Skipsbyggeren”. Handlingen er lagt til 1982. Generaldirektøren holder 17. mai-tale på torget i Langevik, i en tid da alle skipsverftene i Oslofjorden kjemper en desperat kamp for sin eksistens. Dette er en spennende, velskrevet og sterk roman.

“Skipsbyggeren”, tar oss med tilbake i tid. Den handler om Miriam Bergersen, som lokker den nyutdannede økonomen Nick tilbake til hjembyen. Han lærer de stolte skipsbyggerne og deres fargerike miljø å kjenne, og trekkes inn i en bitter konflikt mellom klubb og ledelse. Kampen for å vinne drømmejenta blir spunnet sammen med spillet om verftets framtid.

Forfatteren har skrevet en roman om verft miljøet. Den er vakker, historisk, spennende, tankevekkende og underholdende. En litterær historie du virkelig bør lese. Erik Grønner’s nye roman har jeg valgt å gi terningkast 4! Underholdende og fengende fra første til siste side. Til tider langtrukken, men en litterær skattekiste.

 

Bakside informasjon om boken:

“«VERFTET ER BYEN, OG BYEN ER VERFTET,» forkynner Georg Kraft. Det er 1982 og generaldirektøren holder 17. mai-tale på torget i Langevik, i en tid da alle skipsverftene i Oslofjorden kjemper en desperat kamp for sin eksistens.

Det er imidlertid ikke skipsbygging, men uoppnåelige Miriam Bergersen som lokker den nyutdannede økonomen Nick tilbake til hjembyen. Han lærer de stolte skipsbyggerne og deres fargerike miljø å kjenne, og trekkes inn i en bitter konflikt mellom klubb og ledelse. Kampen for å vinne drømmejenta blir spunnet sammen med spillet om verftets framtid.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Tigerforlaget. (2016). Skipsbyggerne. Lokalisert 16.13.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top