En spennende framtidsroman!

Forlag: Dreyer bok

 

Sjanger: Kriminalroman/Framtidsroman

 

Forfatter: Frank Hamre og Jack Rostøl

 

Sider: 262

 

Dato: 08.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Frank Hamre og Jack Rostøl har med “Edomin”, skrevet en eksplosiv, mørk og hårreisende roman. Leserne blir med til et fremtidig og dystert Europa. En verdensdel som rammes av flere mystiske og alvorlige kriser. Leserne blir kjent med flere skjebner, der Thor Hammersborg er en av dem. Handlingen i “Edomin”, er lagt til år 2033. Dette er en 262 sider lesefest som virkelig bør leses.

“Edomin” tar som nevnt leserne med til år 2033. Etter mange alvorlige kriser vokser den europeiske unionen seg gradvis mektigere. Monarkier og fyrstedømmer forsvinner. Resultatet blir til slutt en forent europeisk republikk, styrt av et parlament og en president med Paris som hovedsete. Leserne befinner seg i år 2033. Flere pensjonister har dødd under mystiske omstendigheter på et prestisjefylt eldresenter i Amsterdam. Ekspertene tror det må være en epidemi forårsaket av et ukjent virus.

Thor Hammersborg, sønn av republikkens velferdsminister, har tatt seg et sabbatsår og bor for tiden i Sevilla, Spania. En natt forsvinner faren og blir senere funnet død. Det blir betraktet som en ulykke siden obduksjonen av liket ikke viser spor av noe unormalt.

En dag får Thor en telefon fra en pensjonert dansk politimann, som tror at velferdsministeren kan ha blitt myrdet og at mordet muligens har sammenheng med dødsfallene på det hollandske eldresenteret. Dette er innledningen til en farefull reise gjennom Europa for å få svar på hva som egentlig har skjedd. Edomin er en historie om penger, makt, obsesjon og svik, en diabolsk intrige som har til hensikt å forandre verdensbildet slik vi kjenner det.

“Edomin” er Rostøl og Hamres nyeste utgivelse. Jack som er kjent for flere historiske publikasjoner, har samme med Frank skrevet en dramatisk, mystisk, skremmende og sjokkerende roman. Allerede fra første setning blir leserne dratt inn i en ekstremt spennende handling. Dette er en fengslende kriminalroman som kan gi deg som leser frysninger. Forfatterne holder spenningen oppe fra første til siste side. Gjennom grøssende beskriver og intense skildringer får leserne innblikk i flere alvorlige kriser som rammer Europa i år 2033. Dette fører til at den europeiske unionen vokser seg gradvis mektigere. En av krisene er et epidemi som forårsaket av et ukjent virus. “Edomin” er en av de beste kriminalromanene jeg har lest, der handlingen er lagt til framtiden.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Etter mange alvorlige kriser vokser den europeiske unionen seg gradvis mektigere. Monarkier og fyrstedømmer forsvinner. Resultatet blir til slutt en forent europeisk republikk, styrt av et parlament og en president med Paris som hovedsete. Året er 2033. Flere pensjonister har dødd under mystiske omstendigheter på et prestisjefylt eldresenter i Amsterdam. Ekspertene tror det må være en epidemi forårsaket av et ukjent virus. Thor Hammersborg, sønn av republikkens velferdsminister, har tatt seg et sabbatsår og bor for tiden i Sevilla, Spania. En natt forsvinner faren og blir senere funnet død. Det blir betraktet som en ulykke siden obduksjonen av liket ikke viser spor av noe unormalt. En dag får Thor en telefon fra en pensjonert dansk politimann, som tror at velferdsministeren kan ha blitt myrdet og at mordet muligens har sammenheng med dødsfallene på det hollandske eldresenteret. Dette er innledningen til en farefull reise gjennom Europa for å få svar på hva som egentlig har skjedd. Edomin er en historie om penger, makt, obsesjon og svik, en diabolsk intrige som har til hensikt å forandre verdensbildet slik vi kjenner det.”

 

Med vinterlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Frank Hamre og Jack Rostøl. (2017). Edomin. Stavanger:Dreyer forlag. Sider 262.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top