Romantisk og dramatisk fortsettelse på “Slottskrønikene”!

Forlag: Bastion forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Santa Montefiore

 

Dato: 07.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Deverillslottets døtre” er andre utgivelse i Santa Montefiores dramatiske bok serie “Slottskrønikene”. Det er lenge siden jeg har lest et så vakker stykke litteratur. Den inneholder romantiske beskrivelser og realistiske skildringer. En leseverdig roman og en gripende oppfølger til “Toner Av Kjærlighet Og Krig”.

Leserne følger igjen de tre kvinner, som alle har hver sin skjebne. Igjen følges familien Deverill. En følger familien gjennom generasjoner, kjærlighet, begjær og krig

Handlingen er lagt til 1925 og krigen er over for lenge siden. Mye har gått tapt, og det kjære hjemmet til familien gjennom århundrer, Deverill-slottet, har brent ned til grunnen. Unge Celia er fast bestemt på å gjenreise godset og holde det i familien.

Men mørke skygger samles igjen når den store Depresjonen truer. Og slottet som binder familien sammen, skjuler en forbannelse som kun kjærligheten kan oppheve.

“Deverillslottets døtre” er en drivende god roman. Santa Montefiore viser igjen at hun mestrer å skrive skjønnlitteratur. Dette er en historisk roman, som er fengende fra første til siste side. Forfatteren byr på en troverdig, rørende, vakker, sterk og varm handling. Dette er en slektskrønike som tar leserne med til ærverdige lokasjoner. For er det noe som Montefiore mestrer så er det miljø beskrivelser. Når jeg leste denne romanen fikk jeg frysninger. Inntrykkene jeg satt igjen med etter å ha lest denne romanen, er en litterær opplevelse av de sjeldne. Dette er virkelig en roman som bør leses. For liker du forfattere som Kate Morton og Jojo Moyes, ja da bør du virkelig lese Santa Montefiore’s utgivelser!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Tre kvinner, tre skjebner. Følg familien Deverill videre gjennom generasjoner, kjærlighet, begjær og krig. Det er 1925 og krigen er over for lenge siden. Mye har gått tapt, og det kjære hjemmet til familien gjennom århundrer, Deverill-slottet, har brent ned til grunnen. Unge Celia er fast bestemt på å gjenreise godset og holde det i familien. Men mørke skygger samles igjen når den store Depresjonen truer. Og slottet som binder familien sammen, skjuler en forbannelse som kun kjærligheten kan oppheve”

 

Med januar hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Bastion.no. (2017). Deverillslottets døtre. Lokalisert 07.01.2018 på Internett Her

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top