Pirrende og hårreisende familiegrøsser!

Forlag: Liv forlag

Sjanger: Barnebok/Spenning/Grøsser

Forfatter: Rune Sørlie

Dato: 30.09.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Med Rune Sørlie’s barnebok «Ingvild og loftets hemmelighet» har Norge fått sin egen Frøken detektiv. Dette er hårreisende og nervepirrende grøsser for barn i alderen 8 til 12 år. Sørlie har levert en velskreven og spennende grøsser for hele familie. Boken tar leserne med inn i en spennende fortid, som er lett å leve seg inn i. En lettlest og dramatisk leseopplevelse som er verd hver en side.

Leserne følger 12 år gamle Ingvild. Hun skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Et grusomt uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie.

Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem.

Rune Sørlie tar med «Ingvild og loftets hemmelighet», leserne med tilbake i tid. Leserne blir kjent med 12 år gamle Ingvild. Handlingen er lagt til dagens Stavern og tar leserne tilbake til 1853. Dette er en særdeles spennende og dramatisk historie for barn. «Ingvild og loftets hemmelighet» kan sammenliknes med Frøken detektiv og jeg gleder meg til kommende bøker av Rune Sørlie. Så om du liker barnevennlig spenning, ja da kan Sørlie sin bok virkelig anbefales.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«12 år gamle Ingvild skal sammen med venninnen Camilla overnatte alene på foreldrenes hytte ytterst i havgapet like utenfor den gamle militærbyen Stavern. Men et forrykende uvær og et skremmende møte blir starten på et mysterium med dramatisk forhistorie: Ingvild kommer på sporet av en skjult skatt som ble gjemt bort av en 8-åring i 1853. Dette fører venninnene til det gamle Garnisonssykehuset fra 1750-årene, hvor tiden har stått stille. Bygget skal vise seg å holde på en hemmelighet som alle andre for lengst har glemt. De to møter store utfordringer, men uventet hjelp lusker rundt dem.»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Ingvild og loftets hemmelighet. Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

Drivende og ekstremt spennende ungdomsbok!

Forlag: Liv forlag (Forlagshuset i Vestfold)

Sjanger: Ungdomsbok

Forfatter: John Olav Oldertrøen

Dato: 30.09.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Hels Nidinger» er John Olav Oldertrøen’s tredje ungdomsbok med halvingene Trym og Frida i hovedrollen. Forfatteren har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi og norsk folketro. Leserne blir igjen dratt inn i et mystisk univers, der en følger to unge helter. «Hels Nidinger» er en dramatisk, hårreisende og ekstremt spennende bok. Oldertrøen viser for tredje gang sitt solide talent som forfatter. Dette er en bok som virkelig kan anbefales til både unge lesere og voksne lesere.

Leserne følger for tredje gang Trym og Frida på et nytt eventyr (Tidligere utgivelser i serien Belials Inferno – 2017 og Isilds Vrede – 2016).

Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig. Vennegjengen fra Lyngset som skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag.

Men de to halvingene, har begge slektsblod fra haugfolket i årene. De blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. Rundt dem begynner folk å opptre merkelig. På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn, og de har funnet en snedig måte å igjen få fast form og ta plassen til alle i Lyngset. I første omgang.

Noe skjer med vennene. I Lyngset er alle sambygdinger forsvunnet. Trym og Frida har ikke annet valg enn igjen å komme seg til Åsgård for å få bistand fra nornene. Og denne gangen må de begi seg ut på det umulige: De må forsere Nivlheims evige frost og tåke og forsøke å ta seg til Hel, underverdenens gudinne. Men Nivlheim er bare for de døde

Jeg har lest alle utgivelsene til John Olav Oldertrøen, og synes personlig at dette er hans beste utgivelse til nå. Forfatteren byr på dramatikk, når våre to unge helter havner i svært alvorlige hendelser. Det blåser iskaldt fra dypet av Helheimen, Hels Nidinger har funnet en vei tilbake. Nå står alt på spill. Det som gjør Oldertrøen’s forfatterskap unikt, er hans måte å hente elementer fra norsk folketro og norrøn mytologi, for så å knytte dem sammen til en hårreisende og nervepirrende historie. Jeg er meget imponert over måte forfatteren skriver på. «Hels Nidinger» er så innmari godt skrevet, at når en først har startet å lese, så er det vanskelig å legge fra seg.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig: Vennegjengen fra Lyngset skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag.

Men de to halvingene, som begge har slektsblod fra haugfolket i årene, blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. Rundt dem begynner folk å te seg merkelig.

På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn, og de har funnet en snedig måte å igjen få fast form og ta plassen til alle i Lyngset. I første omgang.

Noe skjer med vennene. I Lyngset er alle sambygdinger forsvunnet. Trym og Frida har ikke annet valg enn igjen å komme seg til Åsgård for å få bistand fra nornene. Og denne gangen må de begi seg ut på det umulige: De må forsere Nivlheims evige frost og tåke og forsøke å ta seg til Hel, underverdenens gudinne. Men Nivlheim er bare for de døde»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Hels Nidinger. Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

To nye anmeldelser tilgjengelig på Bygdebladet.no!

To nye anmeldelser tilgjengelig på #Bygdebladet:

For deg som nettopp har oppdaget denne nettsiden, så er jeg Simen «Boktimmy» Ingemundsen. Bokanmelder, foredragsholder og festivalsjef. Jeg anmelder bøker her på nettsiden #Boktimmy og på #Bygdebladet (Lokalavisen i Randaberg og Rennesøy)

Tidligere denne måneden la jeg ut en oversikt over hele 3 bøker jeg hadde anmeldt på Bygdebladet, nå har det blitt 2 nye.

Så under her finner du de to nye anmeldelsene:

Gaute Wicksander: «Liket i Slottsparken»

Forlag: Juritzen forlag: Les Om Boken Her

(Les Anmeldelsen Her – Trenger ABO)

Jon Michelet: «Krigerens hjemkomst»

Forlag: Oktober forlag: Les Om Boken Her

(Les Anmeldelsen Min Her)

Festival på vei:

Nå er jeg i planleggingsfase av andre år med krimfestivalen «Blodig Alvor I Landsbyen»

Så følg med folkens, mer informasjon kommer i løpe av høsten!

Hver uke kommer jeg til å anmelde en bok på Bygdebladets nettside. Så fortsett å les bøker og ikke minst følg med her på denne nettsiden for anmeldelse av bøker!

Mvh

Simen «Boktimmy» Ingemundsen

Historisk dramatikk på høyt nivå!

Forlag: Bladkompaniet

Sjanger: Romanserie/Historie

Forfatter: Salmund Kyvik

Dato: 30.09.2018

Kilde: Pocket

Selve anmeldelsen:

Salmund Kyvik har studert historie og jobbet flere år som ungdomsskolelærer. Gjennom flere historiske romanserier har leserne knyttet kjennskap til hans forfatterskap. «Mørketid» som i 2014 tok leserne med storm, ble avsluttet i 2016. En serie der handlingen utspilte seg i et okkupert Norge. Der leserne ble kjent med en familie i Oslo under andre verdenskrig. En romanserie jeg som historie interessert, likte ekstremt godt. «Mørketid» ble hele 18 bøker lang.

I år er Salmund Kyvik endelig tilbake. Til glede for de som elsker historiske bøker. Denne gang er handlingen lagt til mellom 1916 og 1927. «Nattlys» er lagt til en forbudstiden, da smugling lå på alle lepper. I Kyviks serie står lengsel og kjærlighet sentralt. En tid da spritforbudet preget Norge. Da avholdsfolket jubler og det ble skapt et enormt svart marked.

Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere.

Forfatteren byr på dramatikk og spenning på høyt nivå. Salmund Kyviks beskrivelser handlingen på en troverdig måte. Hans store mengde kunnskap, viser at forfatteren har gjort omfattende research når han skrev denne boken. Første bok har fått tittel «Farlig møte» og jeg gleder meg til å følge «Nattlys» videre. Det blir en utrolig interessant romanserie. For aldri før har det blitt skrevet en roman om dette temaet, å perfekt er det at Salmund med sin interesse for historie har skrevet denne serien.

Leserne blir kjent med Lillian. Hennes barndom og oppvekst har vært vond og vanskelig. Da hun som 18-åring fikk hun huspost i Kristiania. Det er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, oppleve spennende ting i hovedstaden og er spent over fremtiden hennes. Men én ting skal hun ikke, nemlig tenke på ham hun en gang møtte.

I Salmund Kyvik nye serie blir leserne kjent med Mads, som er 18 år og som kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.

Som skrevet tidligere i denne anmeldelsen, så er dette en romanserie jeg virkelig ser fram til å lese. Leserne blir fort kjent med karakterene og hans måte å skildre miljøet på får leserne til å følge tilstedeværelse. Hans måte å beskrive handlingen, skaper et alvorlig og sjokkerende bilde av Norge på begynnelsen av 1900 tallet. Jeg gleder meg allerede til bok nummer to, og kan anbefale samtlige å kjøpe bok nummer 1 her: Nattlys- Farlig Møte

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Smuglertid, lengsel og kjærlighet

Fra 1916 til 1927 er omsetning av sprit forbudt i Norge.

Avholdsfolket jubler, samtidig skapes et enormt svart marked.

Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere.

Forbudstiden preges av drama og følelser …

Lillian har hatt en vond oppvekst, og da hun som 18-åring får huspost i Kristiania, er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, hun skal oppleve spennende ting i hovedstaden – fremtiden er hennes! Men én ting skal hun ikke: tenke på ham hun en gang møtte.

Unggutten så langt på henne. Det var smerte og sårhet i blikket, men også noe annet. Lillian så motorbåten forsvinne utover mot Bastøy. Fremdeles kjente hun avtrykket av kinnet hans mot sitt. Det var merkelig godt.

Mads er 18 år og kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Bladkompaniet.no. (2018). Nattlys- Farlig møte (Bok 1). Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

Bokanmelder for Bygdebladet!

Løfte fra noen bøker litt ekstra:

Helt siden jeg startet å anmelde bøker på «Boktimmy», så har jeg drømt om å anmelde for lokalavisen. Etter 3 år med anmeldelser på bloggen, fikk jeg ordne det slik at jeg nå anmelder for Bygdebladet.no – Randaberg Og Rennesøy.

Det er en ære å få anmelde i lokalavisen, og nå ut til flere folk. I tillegg til å forsette å anmelde her, vil jeg en gang i uken legge ut en anmeldelse av en bok. Spalten Har Fått Tittel «Ukas Boktips» og vil være til hjelp for de som er ute etter god litteratur.

Men alle bøkene jeg leser får ikke plass i spalten, dermed kommer jeg til å velge ut en bok i uken som jeg vil gi litt ekstra omtale. Resten vil bli anmeldt her på bloggen.

Nå dags dato har jeg anmeldt 3 bøker på nettavisen til «Bygdebladet», de kan du lese her:

Første bok:

Første bok jeg anmeldte på Bygdebladet sin nettside var Simon Strangers roman «Leksikon om lys og mørke». Utgitt på Aschehoug forlag.

I ingressen skrev jeg følende:

«Et dramatisk og uhyggelig leksikon om Henry Rinnan, bandeklosteret og en jødisk familie etter krigen.»

Les anmeldelsen her:

– Et Mesterverk Av En Roman (27.08.2018)

Forfatteren tok anmeldelsen:

Anmeldelse I Bygdebladet

Andre bok:

Andre bok jeg anmeldte på Bygdebladet sin nettside var Tom Egelands thriller «Codex». Utgitt på Capitana forlag

I ingressen skrev jeg følende:

«Bli med Bjørn Beltø på et siste dramatisk, nervepirrende og urovekkende eventyr i kjent Tom Egeland stil.»

Les anmeldelsen her:

– Spennende Teologisk Thriller (07.09.2018)

Tredje bok:

Tredje bok jeg anmeldte på Bygdebladet sin nettside var Hans K. Stenøien og Reider Andersens populærvitenskapelig bok «Arten som forandret alt». Utgitt på J. M. Stenersens forlag

I ingressen skrev jeg følende:

«Bli med på en skremmende, urovekkende og kunnskapsrik reise gjennom menneskets historie.»

Les anmeldelsen her:

– En Kunnskapsrik Historie Om Mennesket (16.09.2018)

Med andre ord vil Bygdebladet bli en skattekiste for litterært interesserte. Jeg ønsker å trekke fram litteraturen og få flere til å lese. Det trengs virkelig at flere barn, ungdom, voksne og gamle forsetter å lese. Å husk at litteratur er utrolig viktig både for forståelse og språket.

Ønsker dere ellers en fin dag. Husk at Boktimmy fortsatt vil anmelde på denne nettside.

Mvh Simen «Boktimmy» Ingemundsen