Historisk dramatikk på høyt nivå!

Forlag: Bladkompaniet

 

Sjanger: Romanserie/Historie

 

Forfatter: Salmund Kyvik

 

Dato: 30.09.2018

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Salmund Kyvik har studert historie og jobbet flere år som ungdomsskolelærer. Gjennom flere historiske romanserier har leserne knyttet kjennskap til hans forfatterskap. «Mørketid» som i 2014 tok leserne med storm, ble avsluttet i 2016. En serie der handlingen utspilte seg i et okkupert Norge. Der leserne ble kjent med en familie i Oslo under andre verdenskrig. En romanserie jeg som historie interessert, likte ekstremt godt. «Mørketid» ble hele 18 bøker lang.

I år er Salmund Kyvik endelig tilbake. Til glede for de som elsker historiske bøker. Denne gang er handlingen lagt til mellom 1916 og 1927. «Nattlys» er lagt til en forbudstiden, da smugling lå på alle lepper. I Kyviks serie står lengsel og kjærlighet sentralt. En tid da spritforbudet preget Norge. Da avholdsfolket jubler og det ble skapt et enormt svart marked.

Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere.

Forfatteren byr på dramatikk og spenning på høyt nivå. Salmund Kyviks beskrivelser handlingen på en troverdig måte. Hans store mengde kunnskap, viser at forfatteren har gjort omfattende research når han skrev denne boken. Første bok har fått tittel «Farlig møte» og jeg gleder meg til å følge «Nattlys» videre. Det blir en utrolig interessant romanserie. For aldri før har det blitt skrevet en roman om dette temaet, å perfekt er det at Salmund med sin interesse for historie har skrevet denne serien.

Leserne blir kjent med Lillian. Hennes barndom og oppvekst har vært vond og vanskelig. Da hun som 18-åring fikk hun huspost i Kristiania. Det er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, oppleve spennende ting i hovedstaden og er spent over fremtiden hennes. Men én ting skal hun ikke, nemlig tenke på ham hun en gang møtte.

I Salmund Kyvik nye serie blir leserne kjent med Mads, som er 18 år og som kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.

Som skrevet tidligere i denne anmeldelsen, så er dette en romanserie jeg virkelig ser fram til å lese. Leserne blir fort kjent med karakterene og hans måte å skildre miljøet på får leserne til å følge tilstedeværelse. Hans måte å beskrive handlingen, skaper et alvorlig og sjokkerende bilde av Norge på begynnelsen av 1900 tallet. Jeg gleder meg allerede til bok nummer to, og kan anbefale samtlige å kjøpe bok nummer 1 her: Nattlys- Farlig Møte

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Smuglertid, lengsel og kjærlighet. Fra 1916 til 1927 er omsetning av sprit forbudt i Norge. Avholdsfolket jubler, samtidig skapes et enormt svart marked. Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere. Forbudstiden preges av drama og følelser …

Lillian har hatt en vond oppvekst, og da hun som 18-åring får huspost i Kristiania, er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, hun skal oppleve spennende ting i hovedstaden – fremtiden er hennes! Men én ting skal hun ikke: tenke på ham hun en gang møtte.

Unggutten så langt på henne. Det var smerte og sårhet i blikket, men også noe annet. Lillian så motorbåten forsvinne utover mot Bastøy. Fremdeles kjente hun avtrykket av kinnet hans mot sitt. Det var merkelig godt.

Mads er 18 år og kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.»

 

Med høsthilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Bladkompaniet.no. (2018). Nattlys- Farlig møte (Bok 1). Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top