En skremmende beretning om norske kvinner under hakekorset!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfatter: Vegard Sæther

Sider: 232

Dato: 29.03.2017

Kilde: E- Bok

Selve anmeldelsen:

Vegard Sæther har med "Frontsøstre", laget en velskreven bok om norske kvinner som jobbet under hakekorset. Landssvikere som gjorde en solid innsats for nazi Tyskland. Kvinner som ofret sitt liv og arbeidet for en oppblomstring av nazismen i Norge.

"Frontsøstre" er en rikt illustrert bok. Sæther's bok inneholder solid bildemateriale. Dette er en kunnskapsrik og innholdsrik bok om krigen.

Leserne får et solid og ærlig innblikk i hva som motiverte kvinnene til å utøvde sin tjeneste i nazismens navn. Vegard tar oss med gjennom en dramatisk og brutal del av Norges historie. Boken er lagt til andre verdenskrig, mellom 1940 og 1945.

Forfatteren presenterer de 450 norske frontsøstre som ble dømt som landssvikere og deres arbeid fra krigens start til slutt.

Sæther gir en omfattende vurdering av saksdokumentene. Forfatteren gir leserne et bredt perspektiv på Norge under krigen. Dette er en skremmende, spennende og sjokkerende oversikt over norske kvinners plass i nazismens navn og den norsk krigshistorie. Kvinner som regnes for å være landssvikere.

Min vurdering av boken:

Vegard Sæther gir leserne en grundig oversikt over de norske frontsøstrene. Kvinnene som arbeidet for nazismen. Forfatteren gir leserne et dypdykk i historien. Dette er en imponerende bok om kvinner som skapte tette båndene til det tyske nasjonalsosialistiske partiet og Himlers SS.

"Frontsøstre" er en kunnskapsrik, innholdsrik, spennende, sjokkerende og skremmende bok. En historisk godbit som virkelig bør oppleves.

Sæther har laget en grundig framstilling av kvinnene som arbeidet for nazistene i Norge. Dette er en skremmende framstilling av nazismens oppblomstring i Norge.

Jeg er meget imponert over Vegard's formidlingsevne av en dyster, brutal og intens historie. "Frontsøstre" er en troverdig og realistisk bok. Vegard's bok bør du virkelig lese.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie."

Med historisk hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2015). Frontsøstre. Lokalisert 29.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_frontsøstre-vegard-sæther-9788202470753

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top