Forlag: Font forlag

 

Sjanger: Krigslitteratur/Historie/Spenning

 

Forfatter: Erik Larson

 

Dato: 20.12.2016

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“I dyrets buk”, er Erik Larson’s bok om spenningen om opptakene til andre verdenskrig. Dette er en velskrevet, detaljert, spennende og dyster beretning om stemningen i Berlin i årene før krigen. Larson skildrer situasjonen på en brutal og kunnskapsrik måte.

Gjennom talløse øyenvitneskildringer tegner forfatteren et sterkt, sjokkerende, dramatisk og mangesidig bilde av årsakene til at verden ikke skjønte hvilken alvorlig fare Hitler utgjorde. Forfatteren tar for seg tiden før Europa sto i brann.

Forfatteren kommer med skremmende skildringer som gir oss et bilde av Europa på 30 tallet. Erik Larson har som nevnt tidligere skrevet en spennende bok om opptakten til andre verdenskrig.

Boken handler om tiden da William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland i 1933. Til å begynne med fascineres han og familien av Det tredje rikets pomp og prakt. Men opprustningen, statsaggresjonen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse, og Dodd formidler sin uro til Washington, men blir ignorert. Amerikanerne nekter å tro på de uhyrlige ryktene.

“I dyrets buk”, er en elegant, sterk og skremmende bok om tiden før utbruddet av andre verdenskrig. Her blir vi kjent med situasjonen i Europa og hva som førte til krigsutbruddet. Forfatteren fascinerer med sine skildringer, beskrivelser og handling. Erik Larson har skrevet en brutal, kunnskapsrik og sjokkerende historie. Jeg har valgt å gi boken terningkast 5! Dette er en litterær reise, du virkelig bør oppleve.

 

Bakside informasjon om boken:

“Spennende om opptakten til andre verdenskrig. William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland i 1933. Til å begynne med fascineres han og familien av Det tredje rikets pomp og prakt. Men opprustningen, statsaggresjonen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse, og Dodd formidler sin uro til Washington, men blir ignorert. Amerikanerne nekter å tro på de uhyrlige ryktene.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Fontforlag.no. (2013). I dyrets buk. Lokalisert 20.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top