Med frimerker som propaganda!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Krigslitteratur

Forfatter: Kim Hjardar

Kilde: Innbundet

"Med hilsen fra Hitler", er en velskrevet bok om det tredje rikets bruk av frimerker som propaganda. Kim Hjardar har skrevet en kunnskapsrik, spennende og interessant bok om Hitlers måte å fronte sin ideologi og sine tanker. Dette er en litterær godbit.

Boken tar oss med tilbake til tiden mellom 1940 og 1945. Forfatteren har skrevet en bok om fet tredje rikets frimerker. "Med hilsen fra Hitler", kartlegger nazistenes måte å bruke propaganda på. Den gir oss en solid mulighet til å forstå nazistenes selvbilde og hvordan de ønsket å bli oppfattet av verden. Kim forteller med denne boken om det tredje rikets historie fra maktovertakelse til Hitlers siste dager gjennom nazistenes frimerkeproduksjon.

Propagandamerkene er hovedtema for denne sterke, fengende og viktige historien. Forfatteren viser til nazistenes bruk av merkene i overflod. Boken er rikt illustrert og viser til design og motiver som Adolf Hitler, nazipartiet og det militære brukte hyppig. Illustrasjonene i denne boken viser komponister, forfattere, kunstnere, forskere, biler, lokomotiver, arbeidere og sportsbegivenheter. Motivene på frimerkene viser det tilsynelatende perfekte Tyskland som nazistene ønsket å skap, men som i virkeligheten var et av de mest brutale regimene i menneskehetenes historie.

"Med hilsen fra Hitler", er et litterær mesterverk. Boken gjør oss kjent med nazistenes tanker, ønsker og valg. Aldri før har nazistenes frimerke produksjon blitt presenter på en slik sterk, solid, kunnskapsrik og omfattende måte.

Dette er et stykke historie som både er viktig, spennende, skremmende, sjokkerende, dyster, brutal og kunnskapsrik. Boken er rikt illustrert av frimerkene og ved hjelp av tekst setter forfatteren oss inn i tiden og nazistenes måte å bruke merkene. Dette er virkelig en bok jeg kan anbefale. Jeg har valgt å gi Hjardar's bok terningkast 5! Et viktig budskap med en spennende og kunnskapsrik historie!

Bakside informasjon om boken:

"Det tredje rikets frimerker gir oss en unik mulighet til å forstå mer av nazistenes selvbilde og hvordan de ønsket å bli oppfattet av verden. Denne boken forteller Det tredje rikets historie fra maktovertakelse til Hitlers siste dager gjennom nazistenes frimerkeproduksjon.

Propagandamerkene viser en overflod av design og motiver som ikke bare feiret Adolf Hitler, nazipartiet og det militære, men også komponister, forfattere, kunstnere, forskere, biler, lokomotiver, arbeidere og sportsbegivenheter. Motivene på frimerkene viser det tilsynelatende perfekte Tyskland som nazistene ønsket å skap, men som i virkeligheten var et av de mest brutale regimene i menneskehetenes historie."

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). Med hilsen fra Hitler. Lokalisert 05.01.2016 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=894

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top