Sterk historie fra krigens sorteste side!

Forlag: Vega forlag

Forfatter: Thomas Harding

Sjanger: Krigslitteratur/Andre verdenskrig

Sider: 352

Kilde: Innbundet

 

Boken “Hanns og Rudolf”, tar oss med på innsiden av en tysk jødes jakt på kommandanten i Auschwitz. Forfatteren forteller den sterke sannheten om to menn og deres roller under tysk styre. Dette er en sterk, rørende, tragisk, dyster, spennende og brutal dokumentar om andre verdenskrig. Beskrivelsene er makabre og handlingen voldelig. Thomas Harding har skrevet en bok som både biografisk og dokumentarisk preget. Forfatteren formidler en hjerteskjærende og solid dokumentar om skyld og rettferdighet. En historie som aldri før har blitt fortalt. 

Forfatteren tas oss med i denne storslåtte dokumentaren, til Auschwitz og gir oss en bok som er like spennende som kunnskapsrik. 

“Hanns og Rudolf”, handler først og fremst om Hanns Alexander, en tysk jøde. Han flyktet med sin familie til London på 1930 – tallet.

Vi blir også kjent med Rudolf Höss, som er bondesønnen, men blir kommandant i Auschwitz. Her fikk kommandanten et stor ansvar, nemlig for mordet på mer enn en million menn, kvinner og barn. Forfatteren beskriver handlingen og omgivelsene på en realistisk og politisk måte. 

I mai 1945 er krigen over. Höss er på flukt gjennom et kontinent i ruiner. Det er nå på tide at Hanns Alexander finner og fanger ham. 

Thomas Harding forteller en sterk dokumentarisk historie fra andre verdenskrig. En krig styrt av tyskerne, med Adolf Hitler i spissen. Den forteller sannheten til tyske arbeidere, som brutal torturerte og gjorde alt for å fjerne raser som ikke var ariske og ønsket av dem. Det er første gang hele historien om hvordan hans grandonkel sporet opp en av Nazi-Tysklands verste forbrytere.

Forfatteren trekker underveis av boken, kunnskapsrike linjer tilbake til første verdenskrig og Berlin på 20 – tallet. Vi blir også med på historien frem til grusomhetene i konsentrasjonsleirene og oppgjøret ved domstolene i Belsen og Nürnberg. Der flere ble dømt til døden.

I denne boken kommer vi som lesere tett inn på to menns liv, som tok to høyst forskjellig retninger. Dette er en av de beste dokumentarene jeg har lest. Forfatteren skildrer handlingen på en spennende, dramatisk og informativ måte. Thomas beskriver epoken på en profesjonell og genial måte. Jeg er meget imponert og har valgt å gi denne krigsboken terningkast 5!. Spennende, politisk, historisk og dramatisk dokumentar fra andre verdenskrigs sorteste sider. Vi blir kjent med to menn, som har to helt forskjellige roller under verdenskrigen som rustet verdens befolkningen. 

 

Bakside informasjon om boken:

“Hanns Alexander er en tysk jøde som flyktet med sin familie til London på 1930-tallet. Rudolf Höss er bondesønnen som ble kommandant i Auschwitz, med ansvar for mordet på mer enn en million menn, kvinner og barn. I mai 1945 er krigen over. Höss er på flukt gjennom et kontinent i ruiner. Og Hanns Alexander er den som skal fange ham. 

Thomas Harding forteller her for første gang hele historien om hvordan hans grandonkel sporet opp en av Nazi-Tysklands verste forbrytere. Med linjer tilbake til første verdenskrig og Berlin på 20-tallet, frem til grusomhetene i konsentrasjonsleirene og oppgjøret ved domstolene i Belsen og Nürnberg kommer forfatteren tett på to menn hvis liv skal ta høyst forskjellig retning, for så å krysses på dramatisk vis. Hanns og Rudolf er en thriller fra virkeligheten og en sterk historie om ansvar, skyld og rettferdighet.”

 

Med en historisk hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Vegaforlag.no. (2016). Hanns og Rudolf. Lokalisert 05.11.2016 på internett http://www.vegaforlag.no/utgivelser/hanns-og-rudolf/ 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top