Forlag: PAX forlag

 

Sjanger: Samfunn/Historie/Krig/Fakta/Land/Verden

 

Forfatter: Cecilie Hellestveit

 

Dato: 26.02.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Syria – En stor krig i en liten” er en omfattende, kunnskapsrik og solid framstilling av situasjonen i Syria. Cecilie Hellestveit gir leserne en analyse av krigen i Syria. Dette er en sjokkerende, skremmende og spennende bok. Forfatteren har laget en troverdig og velskreven skisse av interesser og aktører som driver krigen. Cecilie gir oss et aktuell innblikk i krigen om Syria. Dette er virkelig en bok som kan anbefales.

Cecilie Hellestveit gir leserne her en omfattende avhandling om det som foregår i Syria. Leserne får her oversikt over den største krigen i vår samtid. “Syria – En stor krig i en liten” gir med denne boken forståelse av krigens dynamikk og historie. Forfatteren forteller om hvordan Syria er blitt slagmark for utenforstående aktører og hvilke akser som møtes i Syria.

Leserne får her innblikk i hvem som og hva de kjemper for. Dette er en troverdig og rikt illustrert bok om krigen i Syria. Den gir en omfattende innsikt over motsetninger mellom Assad-regimet og opposisjonen, og strid mellom IS og omverdenen.

Boken om Syria krigen, tar opp konfliktlinjer mellom Russland og NATO, mellom Israel og naboland, mellom etniske grupper, mellom islamister og sekulære, mellom Midtøsten-regionens stormakter og mellom ulike islamske retninger.

Cecilie Hellestveit gir leserne i boken “Syria – En stor krig i en liten” en grundig analyse av krigshandlingene, dramaet og de brutale handlingene som utspiller seg i Syria. Leserne får her objektiv framstilling av et land i krig. Dette er en viktig, solid, sterk og kunnskapsrike bok som beskriver hva Syria krigen er. “Syria – En stor krig i en liten” er en spennende og skremmende bok.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5! Et historisk og politisk mesterverk. En bok som virkelig kan anbefales! Cecilie Hellestveit byr på realistiske og troverdige skildringer og beskrivelser av et land i brutal krig.

 

Bakside informasjon om boken:

“I Syria foregår den største krigen i vår samtid. Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan Syria er blitt slagmark for utenforstående aktører og hvilke akser som møtes i Syria. Hvem kjemper egentlig om hva, og på vegne av hvem? Syria-krigen handler om motsetninger mellom Assad-regimet og opposisjonen, og strid mellom IS og omverdenen.

Men Syria-krigen tar også opp i seg konfliktlinjer mellom Russland og NATO, mellom Israel og naboland, mellom etniske grupper, mellom islamister og sekulære, mellom Midtøsten-regionens stormakter, og mellom ulike islamske retninger. Dette er en bok som beskriver hva Syria-krigen er. Den forsøker også å gi svar på Syria-krigens hvorfor.

Boken er delt i to. «Syria i verden» er beretningen om hvorfor den arabiske våren stanset her, og handler om krigen i Syria. «Verden i Syria» skisserer opp hvilke interesser og aktører som driver krigens dynamikk, og handler om krigen om Syria. Det er beretningen om hvorfor krigen i Syria er mye nærmere oss enn vi helst skulle ønske.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

PAX.no. (2017). Syria – En stor krig i en liten verden. Lokalisert 26.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top