KIRAN TRILOGIEN:

Forlag: Skamløst forlag

 

Forfatter: Christian Rene Wold

 

Samlet terningkast: 5

 

Bøkene: Klovnejakten, Spenn og Gribbene

 

Samlet vurdering av Kiran-trilogien:

Christian Rene Wold folkens, jeg bøyer meg i støvet og tar av meg hatten for denne forfatteren, for dette er en som virkelig vet hvordan det er å være kriminell og som har opplevd ting på både godt og vondt. Jeg mener dette er en forfatter som fortjener et større publikum enn det han allerede har. For det skal han ha, ingen andre vet mer enn Christian når det kommer til å leve i skjul for loven, å være i den kriminelle undergrunnen og å leke katt og mus med politiet. Derfor blir disse bøkene meget troverdige, og forfatteren legger ikke skjul på det spektakulære livet han har levd. Ingen tvil om at han har brukt sine erfaringer når han har skrevet disse godt gjennomarbeidede bøkene. Mye av opplevelsene Wold har hatt som kriminell, danner grunnmuren for disse fornøyelige, hårreisende og altoppslukende bøkene.

Han ga sin første bok “Klovnejakten” (2017) ut på Aschehoug forlag, en meget lovende debut. Så kom “Spenn” året etter på samme forlag, den var litt tam, men igjen holdt forfatterens historie mål som en svært underholdende, strukturert og fengslende kriminalroman. Så kom “Gribbene” (2019), som var en særdeles god avslutning på en langtekkelig trilogi, som jeg mener kunne vært en bok kortere, men så er det jo en serie det er vanskelig å ikke like, når en først har startet å lese. Som om “Don Juan skulle slått seg sammen med Al Capone og kjempe mot Pablo Escobar”, slik er det med Christian Rene Wolds univers. Leserne blir kjent med Kiran, som detaljert beskrives i disse tre bindene, en karakter du både blir skuffet over, målløs av, glad i og rimelig sint på til tider.

Uansett, når det er sagt, så mener jeg disse bøkene er like mye lærebøker for ungdommer som har falt ut forbi samfunnet, som det er fabelaktig underholdning for krimelskere. For det må jeg ærlig innrømme de er, for selv om språket til tider svikter, er det svært fengende og ganske så artig til tider. For opp i alt kaos, drama og alvor, er det en forfatter som med glimt i øynene har skildret et privatliv til en kriminell karakter, du både tørker tårer, får latterutbrudd av eller får medlidenhet til. Et svært så fengslende univers, som bør leses av alle som har sans for krim som øker pulsen, gir deg sjokk og sitter måpende igjen etter å ha slukt. Så folkens, les, les og atter les!

 

Kilder:

Skamlost-forlag.no. (2020). Kiran-trilogien. Lokalisert 30.08.2020 på internett Her!

 

 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top