Sjarmerende Sørlandet, er arena for grøssende og historisk spenning i Havres nye kriminalroman!

Forlag: Lyst forlag

 

Sjanger: Grøsser, Fantasy og Kriminalroman

 

Forfatter: Mårten Juvastøl Havre

 

Dato: 06.08.2018

 

Sider: 168

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

I begynnelsen av juli fikk jeg Boktimmy, gleden av å bokbade Mårten Juvastøl Havre på Grønt Senter i Kristiansand. Det var i anledning, lanseringen av hans nyeste kriminalroman «Tidsrift».

Handlingen i Havres nye utgivelse er lagt til sjarmerende og vakre Sørlandet. Gjennom 168 sider, kobler forfatteren sammen sjangrene krim, fantasy og grøsser, og river i stykker det idylliske Sørlandet på en ekstremt spennende måte. Mårtens utgivelse «Tidsrift» går over 3 århundrer, noe som gjør dette til en innmari interessant roman. Det er ingen tvil om at Juvastøl har gjort omfattende historisk forskning når han har skrevet denne underholdende og dramatiske romanen. Blant annet tegner han et troverdig bilde av andre verdenskrig, som spiller en særdeles viktig rolle i denne kriminalromanen.

Personlig mener jeg at «Tidsrift» er et hakk bedre, enn «Blå måne» som jeg anmeldte 02.12.2016, Og Som Du Kan Lese Her!

Natt til 6. oktober 1943 forsvinner løytnant Wolfgang Kortz og troppen sporløst under et oppdrag. På nøyaktig samme dato i 1881 fordufter Ole Wessel under en rømningsaksjon fra Eg sinnssykeasyl. 6. oktober 2015 blir ekteparet Tormod og Turid Helland drept på slektsgården i Øvrebø av gjerningsmenn ikledd Wehrmacht-uniformer. Mens en mann som hardnakket påstår å være født i 1848 forskanser seg på Sørlandet sykehus. Etterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc settes på saken.

Mårten Juvastøl Havre viser med sin nye kriminalroman «Tidsrift», at han har et solid talent som forfatter. Å jeg har troen på at han omsider vil nå langt. Ikke bare tegner han et realistisk bilde av miljøet og karakterene i denne kriminalromanen, men han skaper en stemning som får nakkehårene til å reise seg. Forfatteren byr på en drivende handling, som er svært underholdende, skremmende, sjokkerende og heftig. «Tidsrift» er en innmari god roman, noe som gjør den vanskelig til å legge fra seg. Det er bare en ting å si «Bravo, kom med mer Mårten, for skrive, ja det kan du!»

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Natt til 6. oktober 1943 forsvinner løytnant Wolfgang Kortz og troppen sporløst under et oppdrag. På nøyaktig samme dato i 1881 fordufter Ole Wessel under en rømningsaksjon fra Eg sinnssykeasyl.

6. oktober 2015 blir ekteparet Tormod og Turid Helland drept på slektsgården i Øvrebø av gjerningsmenn ikledd Wehrmacht-uniformer. Mens en mann som hardnakket påstår å være født i 1848 forskanser seg på Sørlandet sykehus. Etterforskerne Wollert Hansen og Marius Franc settes på saken.

Tidsrift er en fri etterfølger av forfatterens første roman Blå Måne. Med stor flid kopler Mårten Havre sjangerne fantacy, grøssere og krim.»

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Tidsrift. Lokalisert 06.08.2018 på Internett Her!

«Til slutt et bilde fra lanseringen»

Foto: Simen Ingemundsen

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top