Fengende og heftig krim langt til Sørlandet!

Forlag: Publica

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Rita Aslesen

 

Sider: 360

 

Dato: 16.08.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Magdalenahuset» er Rita Aslesens skjønnlitterære debut som forfatter. Gjennom 360 sider serverer Aslesen nervepirrende, hårreisende, skremmende og oppsiktsvekkende spenning i særdeles god kvalitet. Handlingen er lagt til den sjarmerende sørlandsbyen Mandal, å det i seg selv gjør dette til en unik leseopplevelse. Det finnes få kriminalroman der handlingen er lagt til Sørlandet. Rita Aslesen har skrevet en fengslende kriminalroman, som er vanskelig å legge fra seg.

«Rita Aslesen har skrevet en debut som både er spennende, sjarmerende og skremmende på en og samme tid»

— Simen Ingemundsen

Handlingen er lagt til den søvnige sørlandsbyen Mandal. Der det skal arrangeres jubileum på det vakre godset Risøbank. Lord Salvesens oldebarn, engelske Malina Fraser, er hedersgjest. Hun har lovet å avsløre en familiehemmelighet, men ikke alle er like begeistret for dette. Samtidig får etterforsker Renate Minde i bergenspolitiet en mystisk telefon fra sin gamle tante Magdalena, som bor i Mandal. Den tidligere misjonæren høres skremt ut og ber niesen komme hjem. Hun har noe på hjertet som ikke kan fortelles over telefonen.

Rita Aslesen imponerer med sin velskreven kriminalroman «Magdalenahuset». Forfatterens måte å beskrive Sørlandet på får leserne til å føle tilstedeværelse og gjennom hennes miljø- og karakter- skildringer trekker hun leserne inn i handlingen på en særdeles god måte. Rita Aslesen viser kvalitet i hennes måte å skrive på og har servert en hårreisende, nervepirrende og realistisk leseopplevelse som virkelig kan anbefales. Jeg håper virkelig det kommer flere skjønnlitterære romaner fra Aslesen, for hun har med «Magdalenahuset» vist at hun kan skrive.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«I den søvnige sørlandsbyen Mandal skal det arrangeres jubileum på det vakre godset Risøbank. Lord Salvesens oldebarn, engelske Malina Fraser, er hedersgjest. Hun har lovet å avsløre en familiehemmelighet, men ikke alle er like begeistret for dette. Samtidig får etterforsker Renate Minde i bergenspolitiet en mystisk telefon fra sin gamle tante Magdalena, som bor i Mandal. Den tidligere misjonæren høres skremt ut og ber niesen komme hjem. Hun har noe på hjertet som ikke kan fortelles over telefonen.»

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Rita Aslesen. (2018). Magdalenahuset. Publica forlag: Stavanger. 360 sider.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top