Intens, brutal og mørk kriminalroman!

Forlag: Samlaget

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Lars Mæhle

 

Dato: 28.03.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Ute etter en dyster, intens og brutal roman. En roman som er satt i for- og nåtid. Lars Mæhle som har skrevet to kriminalromaner tidligere, topper sitt forfatterskap med “Den stille flokken”. Dette er etter min mening, hans beste roman til nå. En bok som både er spennende og sjokkerende på en og samme tid.

Leserne blir igjen med på et ekstremt spennende og historisk eventyr med psykolog og kampsport utøver Ina Grieg. Hun slår i denne boken, seg sammen med tidligere etterforsker Jon Fannrem.

“Den stille flokken” tar leserne med på et eksplosivt eventyr gjennom en mørk del av den norske historie. Romanen handler om behandlingen av Romanifolket gjennom 1900-tallet.

Lars Mæhle har skrevet en intens, spennende og historisk kriminalroman. Dette er en underholdende godbit. Forfatteren har lagt handling til et av Norges historiens mørkeste kapittel.

Denne romanen handler om en voldsdømt psykiatrisk pasient. Han rømmer fra en lukket avdeling. Dagen etter blir to søstre funnet på en avsidesliggende mark. Saken viser seg å ha tråder tilbake til et uløst drap på en rusmisbruker på 1980-tallet. Det handler også om hendelser på Svanviken arbeidskoloni. Dit ble taterfamilier tvangssendt på 1960-tallet for å lære seg den norske kulturen.

Ina Grieg blir igjen trukket inn i en drapssak og gjennom boken slå hun seg sammen med etterforsker, Jon Fannrem.

 

Min konklusjon om boken:

“Den stille flokken” er en sjokkerende, spennende og skremmende kriminalroman. Spenningen er til og ta å føle på gjennom flere hundre sider.

Lars Mæhle, kan gi deg som leser frysninger langt ned over ryggen. Forfatteren skifter mellom fakta, historie og fiksjon på en talentfull måte. Mæhle byr på intense, dramatiske, brutale og dystre beskrivelser og skildringer.

Forfatteren byr på en troverdig og realistiske handling som berører deg og til tider får deg til å grøsse. Dette er forfatterens beste kriminalroman til nå. “Den stille flokken” er en historisk roman som virkelig kan anbefales.

Den inneholder eksplosiv spenning fra første til siste side. Forfatteren har skrevet en fengende og hårreisende kriminalroman. Mæhle har skrevet på nynorsk. Han byr på en solid og viktig del av den norske historie.

 

Mitt terningkast for boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Ein valdsdømd psykiatrisk pasient rømmer frå lukka avdeling. Dagen etter blir to søstrer funne avretta, på ei avsidesliggjande glenne i marka. Saka viser seg å ha trådar tilbake til eit uløyst drap på ein rusmisbrukar på 1980-talet, men også til dunkle hendingar på Svanviken arbeidskoloni. Dit blei taterfamiliar tvangssende på 1960-talet for å lære seg «den norske, bufaste kultur».

Nok ein gong blir psykolog og kampsportutøvar Ina Grieg motvillig trekt inn i ei drapssak. Ho slår seg saman med tidlegare etterforskar Jon Fannrem i jakta på sanninga.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Den stille flokken. Lokalisert 28.03.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top