En vakker og rørende ungdomsroman!

Forlag: Samlaget

Sjanger: Ungdomsroman

Forfatter: Lars Mæhle

Dato: 28.03.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Lars Mæhle har med "Jag är supermann", skrevet en sjokkerende, dyp, dramatisk, tankevekkende, sterk og rørende ungdomsroman. En bok fullstappet med alvorlige, vakre og politiske historier. Det er ingen tvil om at forfatteren har tatt utgangspunkt i samfunnsproblematikk og politisk historier.

Dette er en fiktiv roman som virkelig tar deg dypt inn i hverdags problematikk og situasjoner. De fleste kan kjenne seg igjen i beskrivelsene og skildringene rundt hovedpersonene. Det virker som at forfatteren er inspirert av virkelige hendelser. Noe som gjør handlingen troverdig og realistisk.

Mæhle's har laget en velskreven ungdomsroman. Mæhle som er kjent for sine brutale og intense kriminalromaner, viser sitt talent som ungdomsroman forfatter.

Historiene i "Jag är Supermann", går over et varmt døgn i juli. Dette er en blanding av roman og fortellinger. Den er dyp, gripende, dyster, dramatisk, sjokkerende, spennende og rørende på en og samme tid.

Romanen handler om Bjørn, Eskil og en svensk jente som tar turen ned til elva for å bade. Syriske Aya kommer til Sunndalsøren etter å ha flyktet gjennom hele Europa. Anders blir besøksvenn på aldershjem for å imponere Marianne. Karl gruer seg for å holde tale i begravelsen til sin lillebror. Leserne blir også kjent med rebellen Tuva er tvangssendt til dalen, for å holde seg unna et dårlig miljø i Oslo. Boken handler også om en rømling, i skjul, en eller annet sted.

Min konklusjon om boken:

"Jag är supermann" er en nydelig, rørende og vakker ungdomsroman. En innholdsrik og fengende bok, skrevet på nynorsk. Leserne blir i denne boken kjent med flere skjebner. Forfatteren har skrevet en roman som går over et døgn i juli.

Denne romanen er både mørk og lys. Forfatteren beskriver og skildrer handlingen på en realistisk og troverdig måte.

Lars Mæhle har laget en velskrevet ungdomsroman. Det er lett å sette seg inn i boken og forestille seg hvordan handlingen utspiller seg. Forfatteren tar i denne boken for seg flere ungdommers ulike prosjekt. Den handler om ungdommene, sitt intenst ønske om å bli sett og finne feste i verden.

Jeg er virkelig imponert over Mæhle's beskrivelser og skildringer. Lars har virkelig talent som forfatter. Dette er en roman s de fleste ungdommer bør lese. En fengslende bok som er vanskelig å legge fra seg. Et mesterverk av de sjelden, en litterær godbit.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde tale i gravferda til veslebror sin. Og rebellen Tuva er tvangssend til dalen, for å bli halden unna eit dårleg miljø i Oslo.

Og midt i alt dette finst det truleg også ein rømling, i skjul, ein eller annan stad."

Med litterær hilsen

Kilder:

Samlaget.no. (2017). Jag är Supermann. Lokalisert 28.03.2017 på Internett https://samlaget.no/collections/2017/products/jag-ar-supermann

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top